Един златен и четири сребърни медала от олимпиадата в Япония

22 July 2019 - 14:55:00, Постижения на ученици, Administrator,

Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ „Баба Тонка“-Русе на математическа олимпиада в Япония. Домакин на World Mathematics Invitational (WMI) бе град Фукуока. Участието на русенските ученици в престижното състезание стана възможно и благодарение на финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето“ към Училищното настоятелство на МГ „Баба Тонка“ – Русе.

В математическата надпревара участваха 1900 състезатели от 25 държави. Златен медал, в категорията от 7 до 11 клас, завоюва Максимилиян Георгиев. За представянето си със сребърни медали бяха отличени Максим Къснеделчев, Мартина Илиева, Константин Георгиев и Галиана Къснеделчева.

Бълга рия може да се похвали с общо 6 златни, 15 сребърни и 7 бронзови медала от надпреварата в страната на изгряващото слънце. Четирима от нашите състезатели спечелиха и диамантени награди, които се дават при решаване на задачите без нито една грешка.


КРИСТАЛЕН ПРИЗ на Международната конференция CompSysTech’19

26 June 2019 - 00:10:13, Постижения на ученици, Administrator,

На 21-22 юни 2019 г. Русенският университет бе домакин на престижната Международна конференция за компютърни системи и технологии CompSysTech’19. В ученическата секция на конференцията участваха 8 ученици от МГ „Баба Тонка” с 5 доклада. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова.

Мария Кирилова от 8.в клас представи доклад на тема „3D образователна игра за изучаване на ноти” и спечели най-голямото отличие на конференцията – КРИСТАЛЕН ПРИЗ за най-добър доклад.

ОТЛИЧНО се представиха Ростислав Гордеев от 8.в клас с доклад на тема „Геометрични фигури” , Велислава Крумова и Диляна Дойчева от 10.в клас с доклад „История на логическите игри”, Иван Петров от 10.в клас и Ерик Николов от 10.г клас с тяхната разработка „Колекция от класически игри”, Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас с проекта си „Интелект на масите”.


С медали се завърна отборът по шахмат на МГ

25 June 2019 - 19:01:50, Постижения на ученици, Administrator,

От 21.06. до 23.06.2019 г. в гр. Бургас се проведе Републиканско първенство по шахмат за ученици от VIII до X клас, в което участие взеха 10 отбора.
Състезанието има за цел да излъчи най-добрия отбор на страната.
В крайното отборно класиране отборът на МГ„Баба Тонка“ зае призовото III място на Републиканско първенство.
Индивидуално класиране:
С отличната си игра Станислав Ботев - VIа клас се класира на II място сред състезателите играещи на I-ва дъска. Награден е с грамота.
Състав на отбора:
Елена Иванова, V a клас,
Станислав Ботев, VI a клас,
Виктор Ховсепян, IX а клас,
Мирослав Коларов, IX б клас,
Александър Желязков, IX д клас


С наградата "Стоян Михайловски" бе отличена учителка от МГ "Баба Тонка"

31 May 2019 - 14:37:00, Постижения на ученици, Administrator,

На празничния 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост награди за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикално дело - 2019 година, бяха присъдени в присъствието на президента на КТ „Подкрепа“ - инж. Димитър Манолов, почетния президент на КТ „Подкрепа“ - д-р Константин Тренчев, министъра на МОН - г-н Красимир Вълчев, зам.-министъра на МОН - г-жа Таня Михайлова, кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-кмета на София д-р Чобанов, началника на РУО София - д-р Ваня Кастрева и други.
На високия форум бяха връчени награди на учители за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело „Стоян Михайловски“. Вяра Гунева, страши учител по изобразително изкуство бе отличена с награда „Стоян Михайловски“ в категория „Основно и средно образование“.


Първо място в Национален конкурс "Детство мое-реално и вълшебно"

31 May 2019 - 14:32:00, Постижения на ученици, Administrator,

В Националния конкурс-изложба за детска рисунка на тема "Детство мое - реално и вълшебно", провел се на 31.05.2019 г. в гр. Ловеч, участваха над 1190 броя рисунки на деца и ученици от цялата страна. ПЪРВО място в III-та възрастова група (13-16 години) спечели Велина Коева от 8. клас на МГ "Баба Тонка" с ръководител Вяра Гунева, старши учител по изобразително изкуство.


ВТОРО място на Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии

16 May 2019 - 08:57:36, Постижения на ученици, Administrator,

От 10 до 12 май 2019 г. в гр. Враца се проведе Националният кръг на олимпиадата по информационни технологии. От МГ ”Баба Тонка” на Националния кръг бяха допуснати и участваха 4 ученици.

Александър Желязков от 12в клас се класира на ВТОРО място в направление Мултимедийни приложения със своя проект Math World Weapon. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ.

Отлично се представиха и другите участници в олимпиадата и получиха следните оценки:

Мария Кирилова от 8в клас, с научен ръководител Сюзан Феимова – Отличен 5.50;

Любо Любчев от 10в клас, с ръководител Румяна Жекова – Отличен 5.75;

Симо Александров от 10в клас, с ръководител Румяна Жекова – Отличен 6.00 и бе класиран за лауреат.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 90 91 92

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Дипломи 2013
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 57


Онлайн

Гости: 10
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008