Европейско кенгуру

27 March 2023 - 16:02:33, Съобщение, teach_admin,

Уважаеми родители и ученици,

Може да видите протоколите с резултати от проведеното състезания в меню Информация/Олимпиади и състезания.
Ако забележите технически неточности и грешни отразявания в протоколите може да подадете сигнал до Директора на МГ "Баба Тонка" - Русе до 16:30 часа на 30.03.2023.

Окончателните резултати ще бъдат публикувани на 31.03.2023 г.

Учениците, които с подали декларация за не публикуване на резултатите, участват с в класирането с фиктивен номер. Кодовете са изпратени на Директора на училището, в което се обучава ученикът.

Темите от състезанието ще бъдат публикувани след 18.04.2023 г. на сайта на МГ "Баба Тонка" .

Допълнително ще Ви информираме за тържественото връчване на грамотите на най-добре представилите се ученици.


Spelling Bee

29 March 2023 - 16:34:34, Постижения на ученици, teach_admin,

Тереза Методиева от 6.б клас спечели първо място на регионалния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Тя ще представи гимназията на националния кръг на 22.04. в град София.


Успех на ХХХV-та Национална олимпиада по философия

28 March 2023 - 17:17:04, Постижения на ученици, teach_admin,

От 24 до 26.03.2023 г. в гр. Смолян се проведе ХХХV-та Национална олимпиада по философия. Шест ученици от МГ ,,Баба Тонка“ – Русе, разпределени в две възрастови групи, бяха допуснати от Националната комисия в надпреварата.

Учени ците Камелия Тодорова от X-г кл. и Пресиян Петров от IX-б кл. заслужено се класираха сред десетте най-добри олимпийци в I-ва възрастова група.

Пресиян Петров намери място и в разширения национален отбор на България за международната олимпиада по философия, която ще се проведе през месец май в Гърция. Ръководител на младите философи е г-жа Миглена Дамянова-Радойска.


Пролетни математически състезания 5-7 клас

28 March 2023 - 17:12:08, Постижения на ученици, teach_admin,

На 24.03.2023 г. във Варна се проведоха Пролетни математически състезания за ученици от 5 до 7 клас. Участваха 19 ученици от МГ „Баба Тонка“. Поздравления за достойното им представяне и блестящото на Марина Маринова от 6 клас, която зае второ място в конкуренцията на 150 ученици от 6 клас от цяла България.


ПЪРВО МЯСТО в конкурса "Solve for tomorrow"

27 March 2023 - 16:14:35, Постижения на ученици, teach_admin,

Финалит на конкурса "SOLVE FOR TOMORROW" се проведе на 18 март в Гранд хотел „София“. Конкурсът е част от глобалната програма за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics и се организира в България в партньорство с фондация „Образование 5.0“ и „Инфино“ АД.
Учениците от отбор Spot Walk–Георги Георгиев и Константин Билалов, с ръководител г-н Бисер Станиславов се класираха на челното първо място в категорията „Безопасност и здравеопазване“ с идеята си за приложение, което стимулира хората да бъдат активни, като снимат забележителностите в града и научават интересни факти за тях, проверяват знанията си с тестове и получават специална парична единица Stepcoin, с която могат да е ползват отстъпки в магазини.Учениците защитиха блестящо разработката си в разговора с журито на своя щанд и в презентацията си пред публика.
Пожелаваме им успех в бъдещото развитие на тази идея с голям потенциал и нейното прилагане вреалния живот.


Среща с Явор Цанев в Деня на европейските автори

27 March 2023 - 16:06:04, Съобщение, teach_admin,

В Деня на европейските автори - 27 март, петокласниците от МГ „Баба Тонка“ – Русе се срещнаха с Явор Цанев, русенски писател, преводач и издател.

Г-н Цанев пише за възрастни и за деца. Неговата книга „Злостории“ е издадена от Ателие за българска детска литература „Долната земя“. През 2019 г. романът е отличен с наградата „Константин Константинов“. През 2020 г. Явор Цанев издава и „Силвър и вампирите“, която през 2021 г. е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“.

С тези две книги се запознаха малките читатели. Те слушаха с интерес избраните текстове от книгата, а после затрупаха с въпроси госта. Интересуваха се от всичко: откъде черпи идеите си, каква музика слуша, докато пише, имал ли е писателски блокаж и как се издава книга в чужбина. И най-важното: пише ли нова детска книга и кога да я очакват.

След оживената и интересна дискусия всички желаещи имаха възможност да получат автограф и лично да общуват с автора.

Явор Цанев е лауреат на много литературни награди. По-значими негови отличия са Специалната награда за разказ до 1000 думи на името на Агоп Мелконян (за разказа „Селцето”), 2013; Наградата „Светлоструй” за проза (за сборника „Вино за мъртвите”), 2014; Номинацията за Литературна награда “Елиас Канети” 2015 г. за “Вино за мъртвите”; Номинациите на Еврокон 2017 за „Най-добър писател“, „Най-добър популяризатор“ и „Гранд майстор на фантастиката“. Gaiana book&art studio е радетел за развитието на съвременната българска литература. Сред най-известните му инициативи са конкурсите за творби, вдъхновени от световноизвестни автори, издаването на списание „Дракус“ и книжната колекция „Дракус“.

Нели Цветкова


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 125 126 127

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерти
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 3


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008