Резултати от състезанието "ИНФОТЕХ"

21 April 2017 - 20:09:04, Постижения на ученици, Administrator,

Резултати от състезанието по Информационни технологии "ИНФОТЕХ", може да видите ТУК.
Награждаването на победителите ще е на 26.04.2017 г., сряда, в аулата на ПМГ "Баба Тонка" от 17:30 часа.


Отлично представяне на Ученическата секция на Пролетната конференция на СМБ

15 April 2017 - 13:51:29, Постижения на ученици, Administrator,

От 9 до 12 април 2017 г. в Боровец се проведе Седемнадесетата ученическа секция на 46. Пролетната конференция на Съюза на математиците в България.
От ПМГ „Баба Тонка” на конференцията бяха допуснати и участваха 10 ученици с 6 проекта.
С грамоти за ОТЛИЧНО представяне по информатика и информационни технологии бяха удостоени Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10.в клас, с проект „Научни дуели”.
СПЕЦИАЛНА награда за отлична иновативна разработка по информатика и ИТ спечелиха Моника Великова и Тамерланд Руфатов от 9.г клас, с проект „Влез във форма”.
Грамоти за много добро представяне по информатика и ИТ получиха Йоанна Илиева и Селин Шемсиева от 10.д клас , с проект „Изкуствена имунна система” и Бояна Чолакова и Калина Матева от 10.в клас, с проект „Финансов калкулатор”.
Научен ръководител на всички ученици, участвали в конференцията с проекти по информатика и ИТ, е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”.
Грамоти за много добро представяне по математика получиха Максим Къснеделчев от 9.а клас, с проект „Векторите – мощен апарат за решаването на проблеми и задачи” и Пресиана Маринова от 12.а клас, с проект „Върху границата на Барг и Ю за мощността на сферични кодове, получена чрез метода на линейното програмиране”.


Открит урок в новия биохимичен лабораторен център

01 April 2017 - 10:11:49, Участие в проекти, Administrator,

Биолозите от МГ "Баба Тонка" - М. Севева, Сн. Пенева и Б. Станиславов направиха страхотен урок в новия биохимичен лабораторен център, финансиран от фондация "Америка за България". Имаше всичко - прекрасни ученици и учители, биологични проблеми, микроскопски препарати, компютърни технологии - микроскоп с камера, тъчскрийн монитор, изпитване чрез смартфоните какаво ли още не! Урокът беше посетен от Петя Лазарова - старши експерт от РУО и от колеги от русенски училища. 29.03.2017г.


Иновационни лагери

29 March 2017 - 13:40:20, Постижения на ученици, Administrator,

ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР ЗА СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

На 17-18 март в София се проведе Иновационен лагер за социални предприемачи.
Мария Ташкова се класира на ВТОРО място в Иновационния лагер!

ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР 2017

Организатори на събитието бяха клуб по предприемачество "Успешните хора", ПМГ "Баба Тонка", УК "SmartCity" и РУ "Ангел Кънчев". Темата на инициативата беше: „Учи. Спестявай. Печели.“ в рамките на Световната седмица на парите. Над 100 ученици взеха участие в Иновационен лагер, който се проведе в събота (25.03.2017г.) във Втори корпус на РУ. Участниците от всички русенски училища бяха разделени в две категории (5.-7.клас) и (11.-12.клас). УК "SmartCity" благодари на всички участници, доброволци от ПМГ "Баба Тонка", ментори и жури за емоциите и подкрепата, която ни оказаха!


ДА СПАСИМ ВРАБЧЕТО!

19 March 2017 - 22:03:59, Участие в проекти, Administrator,

Учениците от отбор Ruse BotMakers популяризират идеята „Да спасим ВРАБЧЕТО!“ по повод Световния ден на врабчето – 20 март.
Ruse BotMakers e отбор по роботика от 5 клас на ПМГ“Баба Тонка“ гр. Русе по програмата „Роботика за България“. Единият от елементите на състезанието по тази програма е подготовка на научен проект на тема“Животни – приятели“, в който отборът трябва да популяризира своето решение на значим проблем, свързан с животните около нас. Отбор Ruse BotMakers са прегърнали идеята да спасят врабчетата от изчезване. По този повод в деня, в който настъпва пролетта – 20 март и се отбелязва Световния ден на врабчето, членовете на отбора са подготвили игра, за да популяризират своята идея. На територията на ПМГ “Баба Тонка“ са разпръснати подаръци - фигурки с врабчета или хранилки. Който намери такъв подарък, моля да си направи селфи с подаръка и да постне снимката си под публикацията във страниците във фейсбук на Клуб Роботика към ПМГ "Баба Тонка" или на ПМГ. По този начин ще знаем, че идеята се популяризира сред учениците от гимназията.


Резултати от състезанието "Математическа Атака"

16 March 2017 - 11:34:53, Постижения на ученици, Administrator,

На 11 март 2017 г. в ПМГ "Баба Тонка" се проведе състезанието по математика за ученици от 4. до 7. клас. Задачите и отговорите за 7. клас може да видите тук.
Класиране на участниците в състезанието "Математическа Атака" можете да видите тук:
Класиране за 4 клас
Класиране за 5 клас
Класиране за 6 клас
Класиране за 7 клас

Награждаването на победителите ще бъде на 21.03.2017 г. (вторник) от 18.00 часа в Аулата на ПМГ "Баба Тонка"!

Каним учениците от четвърти клас, класирани от първо до шесто място и техните учители да получат наградите си. Каним отборите от пети, шести и седми клас, класирани от първо до трето място и техните учители да получат наградите си.
За всички ученици и учители, класирани на призови места ще има коктейл след награждаването!


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 70 71 72

Категории новини


Предстоящи събития

05 May at 1300
Гергьовденско надиграване

08 May
COMPI 2017

24 May
24 май

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 9.05.2012 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 200


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008