Outrun The Fund

07 June 2017 - 09:20:02, Участие в проекти, Administrator,

Outrun The Fund

организира съвместно с ПМГ „Баба Тонка“ второ по рода си масово 7-километрово бягане в Парка на младежта в Русе по случай 76-ти ден от 100-дневната кампания на Даниел Иванов за събиране на средства от приятелите на спорта с цел подобряване спортните условия и материалната база в гимназията.

Ще се бягат общо 7км+ (11 обиколки х 650м), като всеки желаещ може да се включи за колкото обиколки прецени. Цялата дистанция не е задължителна.
1 юли 2017 г.
10.00 часа
Вазата в Парка на младежта

Искаш ли да ни помогнеш като доброволец с организацията?
Пиши съобщение на Outrun The Fund и сподели:
1. Времето, с което разполагаш;
2. Идеи как да направим заедно събитието професионално и празник на спорта;
3. Твой телефон за контакт.

До 1 юли !
Дани и OutrunTheFund


ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в националното състезание Фестивал на роботиката

21 June 2017 - 17:22:00, Постижения на ученици, Administrator,

Отборите на ПМГ „Баба Тонка“ – Русе се класираха на ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в националното състезание Фестивал на роботиката по програма „Роботика за България“ - 2017. Отборът „RoboDuty” спечели призът ШАМПИОН, „Ruse Botmakers” се класираха ВТОРИ, а „TheForce” заеха ТРЕТО място. Всички победители получиха и парични награди, за да подпомогнат заниманията си с роботи. Домакин на събитието, което се проведе на 17.06.2017 г., бе сграда „Експериментариум“ на София Тех Парк.
Във втория фестивал „Роботика за България“ се включиха над 120 ученици и над 35 учители-ментори, като за националния кръг в София за участие се класираха 24 тима от ученици от 5 до 10 клас от цялата страна. Най-много отбори класирани на национален кръг от едно училище са на Русенската математическа гимназия. След блестящо представяне на предварителните кръгове четири отбора се класираха за участие в националния кръг:
„TheForce” - Никола Зангов, Петьо Недев, Пресиян Петев – VII клас, Борис Пахомов и Йордан Йорданов от VIIIa клас
„RoboTeam”- Вяра Симеонова – Vклас, Константин Георгиев, Ян Червинский, Мария Кирилова – VI клас, Александра Василева – VII клас
„RoboDuty” - Хакан Хасан, Мария Джумалийски и Цвета Иванова – Хв клас, Иван Петров – VIIIв клас, Божидар Абаджиев - VIIIб клас, Армат Чакърян – IХб клас и Доньо и Невена Доневи от СУЕЕ
„Ruse Botmakers” - Валентин Тамахкяров, Виктор Великов, Георги Казлачев, Амер Панджаров – Vклас
Ментори на отборите са преподавателите по информатика и ИТ – Донка Симеонова и Снежана Тодорова.

Участниците в отборите представиха работата си по робота и изпълнението на мисиите пред жури в направленията „Робо дизайн“. В направлението „Робо игра“ се осъществи пряката надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии на състезателното поле. „Отборната игра“ е тази част от състезанието, в която се оцениха уменията на членовете на отбор да общуват помежду си, да си помагат и споделят идеи и умения в състезателния процес. В направление „Изследователски проект“ отборите представиха своята презентация пред журито по техния научно изследователски проект. Крайното класиране се определи от представянето на всеки отбор в четири направления. Всички отбори на ПМГ – Русе получи отличия и в четитите категории. За определяне на шампионите и техните подгласници се проведоха преки двубои между най-добрите отбори, от които се определиха шампионите в групите.
Фестивалът е част от програмата "Роботика за България", която се организира по идея и инициатива на SAP Labs Bulgaria в партньорство с ФРГИ. Програмата е двегодишна, стартира 2015 година и основната й цел е да се обучат менторски екипи от преподаватели, които да сформират отбори от ученици в училищата, в които преподават и бъдат ментори на тези отбори при подготовката им. Тя дава възможност да се изградят състезателни отбори за състезания по концепцията на FLL(First Lego League).


Откриване на млади таланти

17 June 2017 - 20:16:00, Постижения на ученици, Administrator,

На 17 юни 2017 г. в ПМГ "Баба Тонка" се проведе математическото състезание "Откриване на млади таланти", за ученици от 4. клас. Резултатите на участниците може да видите тук.


Златен и бронзови медали на Националния пролетен турнир по информатика

12 June 2017 - 19:57:53, Постижения на ученици, Administrator,

От 9 до 11 юни 2017 г. в гр. Пловдив се проведе Националният пролетен турнир по информатика. В него участваха 8 ученици от ПМГ „Баба Тонка” – Русе, с ръководители проф. Каталина Григорова, доц. Пламенка Христова от РУ и Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”. Учениците са възпитаници на ЦПЛР-ЦУТНТ- Русе.
Призови места и отличия спечелиха следните ученици:
Виктор Кожухаров от 8.а клас се класира на ПЪРВО място в състезателна група C (8 клас) и бе удостоен със ЗЛАТЕН медал.
Петър Няголов от 10.а клас зае ТРЕТО място в състезателна група А (11-12 клас) и получи БРОНЗОВ медал.
Валери Станчев от 10.а клас се класира на ТРЕТО място в състезателна група B (9-10 клас).
Амер Панджаров от 5.а клас завоюва ТРЕТО място в състезателна група Е (4-5) клас и спечели БРОНЗОВ медал.
Биляна Инджева от 8.а клас бе наградена с грамота за ОТЛИЧНО представяне.


Сребърни медали на SoftUni Tech 2017

08 June 2017 - 19:10:40, Постижения на ученици, Administrator,

На 3 и 4 юни 2017 г. в гр. София се проведе Националният технологичен фестивал SoftUni Tech Fest 2017, организиран от Софтуерния университет. Конкурсът се проведе в 4 направления – Софтуерни и уеб приложения под 18 г., Софтуерни и уеб приложения над 18 г., Уеб сайтове и Роботика.
Жури от специалисти преглежда предварително идеите на кандидатите, желаещи да се включат в конкурса и допуска до участие в SoftUni Tech Fest само по 10 проекта във всяко от направленията. От ПМГ „Баба Тонка” до участие в технологичния фестивал бяха допуснати 3 ученици с един проект.
Трите ученички от ПМГ „Баба Тонка” – Селин Шемсиева, Йоанна Илиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас, разработиха, представиха и защитиха блестящо своята идея и достойно спечелиха СРЕБЪРНИ медали, като се класираха на призовото ВТОРО място в направление „Софтуерни и уеб приложения под 18 г.” с проекта си „Изкуствена имунна система” (AIS\Artificial Immune System). Създаденото от тях приложение симулира модели за борба с антигени в човешката имунна система и може да има приложение в медицината и фармацията. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”.


Дипломи на випуск 2017

08 June 2017 - 11:45:50, Съобщение, Administrator,

На 16.06.2017 г. от 13.45 часа в Пленарна зала на Община Русе ще се връчват дипломите на випуск 2017.
Всички зрелостници сядат на определените за съответния клас места в сектор "А". Явилите се в неподходящо облекло (къси панталони, потници, чехли) няма да се допускат в залата.
Гостите и родителите се настаняват на местата в сектор "Б".
Учениците от единадесетите класове с класните си ръководители ще присъстват на тържеството. Настаняват се на определените им места от сектор "В".
Дежурен клас XIД с класен ръководител С. Генчева.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 74 75 76

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събития

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Национално състезание по компютърни мрежи 9-10.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 12


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008