50 ГОДИНИ МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „БАБА ТОНКА“

21 October 2020 - 21:03:54, Съобщение, teach_admin,

През 2020 г. МГ "Баба Тонка" отбелязва 50-годишен юбилей, откакто през 1970 г. 106-годишната Втора политехническа гимназия за пръв път се профилира в Гимназия със засилено изучаване на математика и физика. Годишнината ще се отбележи с тържествен юбилеен съвет в ОЗК Арена на 23.10.2020 г. Денят е неучебен, но присъствен за всички учители и ученици.

За да се избегне струпването на ученици, класовете, водени от класните ръководители, ще влизат по график от 10:30 до 10:50 през отделни входни врати. Всички противоепидемичните мерки ще се спазват стриктно, а паралелките ще са разположени през ред. Капацитетът на залата е достатъчно голям, домакини и гости няма да превишат разрешените 30% от капацитета на сградата.

Събитието е с продължителност от един час и участниците положиха изключителни усилия, за да подготвят спектакъла „Радините вълнения от 2020-а“ за краткия период от началото на учебната година до днес.

Ръководството на МГ „Баба Тонка“ изказва благодарност на участините – учители и ученици за изграждането на спектакъла. Благодарност към Антония Киранова, старши учител по БЕЛ, за сценария и режисурата, на Диляна Ангелова – ръководител на ТК „Плетеница“, и на младата учителка по музика Мария Милчева.

Планирания т за 24.10.2020 г. Благотворителен математически бал е отменен.


Покана за Общо събрание на УН към МГ "Баба Тонка"

28 September 2020 - 21:29:57, Съобщение, teach_admin,

Управителият съвет на Настоятелството на 28.09.2020 г. реши:
Свиква общо събрание на Училищното настоятелство към МГ "Баба Тонка" на 28.10.2020 г. (сряда) от 18.00 часа в МГ "Баба Тонка".
Поканата и дневният ред може да видите тук


Помощни материали за ученици и родители

21 September 2020 - 10:28:54, Съобщение, teach_admin,

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберпрестъпност“ към главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и с Центъра за безопасен интернет: link

Кратък наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители“: link

Образование в условията на COVID 19 - в помощ на родителите и учениците: link

За осма поредна година "КВЯТ" ООД организира национална кампания за профилактика на детското зрение. В рамките на тази кампания през месеците септември и октомври се извършва безплатен очен скрининг на деца от 6 до 18 години в над 100 оптики и здравни заведения в цялата страна. За повече информация и местата за безплатен очен скрининг посетете сайта на фирмата: link


Организация на работата в МГ "Баба Тонка" в условията на COVID-19

12 September 2020 - 09:26:03, Съобщение, teach_admin,

Уважаеми родители и ученици,
Моля запознайте се с организацията на работа в гимназията в условията на COVID-19!


Мерки за работа в МГ "Баба Тонка" през учебната 2020-2021 г. в условията на COVID-19: прочети.

Училищен план за реакция и уведомяване на родителите в условията на COVID-19: прочети.

Правила за преминаване от присъствено в електронно (ОЕСР) обучение: прочети.

Правила за регулиране на влизането, излизането от сградата, придвижжането по коридорите и етажите в условията на COVID-19: прочети.

Инструкция за правилно носене на маска: прочети.

Инструкция за правилна хигиена на ръцете: прочети.

Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия на работните места в МГ "Баба Тонка" в условията на COVID-19: прочети.

Примерно разпределение на отговорностите за училищните пространства в МГ "Баба Тонка" в условията на COVID-19: прочети.


До всички родители и ученици!

15 October 2020 - 13:31:13, Съобщение, teach_admin,

Ръководството на МГ "Баба Тонка" уведомява родителите на учениците, че двама учители от преподавателската колегия са с положителни тестове за Ковид-19, други трима са карантинирани като контактни. В училището е извършена цялостна дезинфекция /бактерицидна и вирусоцидна/ на подове и повърхности, предстои да се извърши втора. В гимназията се извършва постоянна текуща дезинфекция, съобразно разработените правила.
Обучението на учениците от всички класове ще продължи присъствено. Карантинираните преподаватели ще обучават класовете, в които преподават, чрез платформата Тиймс. Отсъстващите учители ще бъдат замествани.
Всички ученици и учители са задължени да носят предпазни маски и да спазват всички противоепидемични мерки.


Бивши възпитаници на гимназията дариха компютри за оборудването на два компютърни кабинета за профилирана подготовка по ИТ

25 September 2020 - 16:40:10, Участие в проекти, teach_admin,

В началото на учебната 2020-2021 г. МГ „Баба Тонка“ получи дарение от 30 реновирани компютъра Hewllet-Packard/ HP Z210 Workstation/ Intel® Core™ i5-2400 CPU @ 3.10GHz/ 8GB/ 500GB/ 128GB SSD/ Quadro K2000 от фирмите „Фор Фит“ ЕООД и „Бизнес Парк Русе“. Представителите на двете фирми – Вихрен Ганев и Ростислав Димитров, които са бивши възпитаници на гимназията, даряват компютрите за оборудване на компютърните зали за профилирана подготовка по ИТ.
Ръководството на МГ „Баба Тонка“ благодари за дарителския жест на Вихрен Ганев, технически директор на „Фор Фит“ ЕООД и на Ростислав Димитров – изпълнителен директор на „Ирис“ АД. Подмяната на остарялата техника на кабинетите с реновирана от по-висок клас ще даде възможност за спокойно и успешно реализиране на учебната програма по ИТ и информатика.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 102 103 104

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 17.12.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 292


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008