Благотворителен Коледен базар

29 November 2019 - 16:05:48, Постижения на ученици, Administrator,

От 2 до 18 декември във фоайето на гимназията се организира Благотворителен Коледен базар.
Каним всички желаещи да се включат!
Със събраните средства ще се закупят нови столове за компютърните кабинети!


Национално състезание по природни науки и екология

03 December 2019 - 11:30:33, Постижения на ученици, Administrator,

От 22 до 24 ноември 2019 г. в гр. Търговище се състоя XVIII-тото национално състезание по природни науки и екология. Участваха 52 отбора от цялата страна. От нашето училище участва отбор в състав: Едже Мехмедова от 10 Д клас, Иво Гьошков от 10 А клас с ръководител Бисер Станиславов с проекта „Екомаркер“. Представихме мастило за маркери от природни материали. В конкуренцията на още 38 проекта в нашата възрастова група, отборът остана на четвърто място. Състезанието протече в два кръга – постерна сесия и презентиране на проекта. От всичките 52 отбора само два имаха максимален брой точки (20) за презентирането на проекта и единият бе нашият отбор. Поздравления на отбора за чудесното представяне!

На снимките може да видите моменти от състезанието –разговор с доц. Манев по време на постерната сесия, презентирането пред националната комисия и снимка с председателя на Националната комисия - проф. Митов.


Отлично представяне на Националния есенен турнир по информатика

25 November 2019 - 13:15:13, Постижения на ученици, Administrator,

От 22 до 24 ноември 2019 г. в гр. Шумен се проведе престижният Национален есенен турнир по информатика. В него участваха 9 ученици от гр. Русе – седем от МГ „Баба Тонка” и двама от СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“. Всички те са възпитаници на Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ). Ръководители на учениците са доц. Пламенка Христова от РУ, Даниела Маринова от ЦУТНТ и Сюзан Феимова от МГ „Баба Тонка”.

Русенските ученици се представиха чудесно и завоюваха три грамоти за ОТЛИЧНО представяне и една грамота за МНОГО ДОБРО представяне. Наградени бяха следните ученици от МГ „Баба Тонка”:
Мила Йорданова и Виктория Генчева от 5.a клас спечелиха грамоти за ОТЛИЧНО представяне в състезателна група Е (4-5 клас).
Амер Панджаров от 8.a клас бе удостоен с грамота за ОТЛИЧНО представяне в състезателна група C (7-8 клас).
Биляна Инджева от 11.a клас получи грамота за МНОГО ДОБРО представяне в състезателна група А (11-12 клас).


Ученици от МГ "Баба Тонка" бяха доброволци в спектакъла "Светът на Зл атните момичета"

22 November 2019 - 17:58:38, Постижения на ученици, Administrator,

На 19. ноември Националният отбор по художествена гимнастика изнесе спектакъла "Светът на Златните момичета". Благотворителното шоу се проведе в зала "ОЗК Арена" - Русе. Ученици от МГ "Баба Тонка" участваха в събитието като доброволци. Те имаха рядката възможност да наблюдават съчетанията на Златните момичета и да се запознаят с тях!


Урок по родолюбие

21 November 2019 - 16:13:15, Постижения на ученици, Administrator,

На 20.11. учениците от 5. Б и 6. А клас на МГ „Баба Тонка“ посетиха изложбата „Историческо величие“, която гостува в МОЛ – Русе. Те разгледаха 50 картини, които са запечатали могъществота на редица исторически събития и личности. Имаха възможността да пипнат експонати, идентични с Боровското сребърно и с Панагюрското златно съкровище.


Засади дърво, за да расте с теб

21 November 2019 - 16:07:15, Постижения на ученици, Administrator,

5. А клас засади дърво в двора на гимназията. Учениците и класният им ръководител Мирослава Костадинова се надяват, че дървото ще оцелее, ще расте заедно с децата през следващите осем години и ще ги изпрати на абитуриентския им бал. Желаем им го от сърце!


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 95 96 97

Категории новини


Предстоящи събития

18 December at 1800
Коледен концерт

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Патронен празник
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 1


Онлайн

Гости: 11
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008