ВАЖНО: за учениците от 5. до 12. клас

04 December 2021 - 17:24:07, Съобщение, teach_admin,

Уважаеми ученици, родители, колеги!

Обстоятелствата с връщането на учениците в училище са твърде динамични, затова се надявам всички да проявим разбиране и търпение!
От 6 декември 2021 г. (понеделник) се възстановява присъственото обучение за всички ученици, които са дали съгласие за тестване с щадящи тестове, както и за тези, които имат валиден зелен сертификат или резултат от лабораторно изследване.
Ученицит е трябва от 7:30 до 7:40 да заемат мястото си в класната стая.
Ученици, които разполагат с валидни документи за преболедуване или ваксинация, или отрицателен резултат от лабораторно изследване няма да бъдат тествани.
Учениците задължително носят маски през цялото време на пребиваване в гимназията, както и по време на изследването, освен в момента на вземане на слюнчена проба.
След като то се проведе тестването, учениците, които имат първи час - втори чужд език, ИТ/Информатика или ПП, отиват в стаята, в която се провежда занятието на групата.
Класни стаи на класовете, в които ще се проведе тестването на учениците:
5.а - 41 стая
5.б - 40 стая
6.а - 13 стая
6.б - 45 стая
7.а - 16 стая
7.б - 10 стая
8.а - 54 стая
8.б - 57 стая
8.в - 51 стая
8.г - 52 стая
9.а - 18 стая
9.б - 55 стая
9.в - 56 стая
9.г - 7 стая
10.а - 38 стая
10.б - 42 стая
10.в - 39 стая
10.г - 4 стая
11.а - 50 стая
11.б - 20 стая
11.в - 6 стая
11.г - 19 стая
12.а - 15 стая
12.б - 14 стая
12.в - 34 стая
12.г - 36 стая
12.д - 2 стая
Демонстрация на тестването: link


Вестник "Свободен час"

02 December 2021 - 17:16:53, Постижения на ученици, teach_admin,

Първи брой на училищният вестник може да видите тук.


Помогнете да сме победители в проекта „Екошампиони“

16 November 2021 - 18:05:24, Участие в проекти, teach_admin,

Здравейте, малки и големи момичета и момчета, ученици, учители и родители,
Както знаете, училището ни се включи в проекта „Екошампиони“ на компанията „Екопак“, организирана съвместно с Община Русе.

За какво се борим? Едно от училищата в града ще получи голямата награда:
• интерактивна дъска
• 1 тенис маса и 2 комплекта хилки и топчета
• 2 комплекта за бадминтон;
• 5 комплекта футболни, баскетболни и волейболни топки, заедно с мрежи за тях.
Конкуренцията ни е сериозна – от града участват още 20 училища.
Как може да помогнете, за да спечелим?
До края на месеца събирайте у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Те трябва да са предварително смачкани, а бутилките да са със затворени капачки. Целта е по този начин да заемат по-малко място. Събирате тези отпадъци, предварително измити, в чували с вместимост 60 литра и ги предавате на 29 или 30 ноември 2021 г. в училището.
Общото количество чували, събрани от всяко училище, ще определи победителя.
Помогнете да спечелим, за да може Вашите наши деца да имат още по-добри условия за развитие в училището. Дайте възможност да реализираме тази идея, защото знаете, че: „Идеите намират бъдеще“.


Сюзан Феимова бе отличена с наградата на МОН „Константин Величков“

02 November 2021 - 17:43:12, Постижения на ученици, teach_admin,

В Деня на народните будители Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ, бе отличена с наградата на МОН „Константин Величков“ в категория „Работа с ученици с изявени дарби“. Наградата й бе връчена на тържествена церемония от д-р Росица Георгиева – началник на РУО. Сред гостите на събитието бяха още заместник-областният управител д-р Стефка Караколева, кметът Пенчо Милков и неговият заместник по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев и д-р Галина Бобева – директор на МГ „Баба Тонка“. Сюзан Феимова бе удостоена и с грамота на областния управител Борислав Българинов за цялостен принос и високи постижения в сферата на образованието и науката.

Сюзан Феимова е завършила висшето си образование в РУ „Ангел Кънчев”, магистър по математика и информатика, има едногодишна професионално -педагогическа специализация в СУ „Св. Климент Охридски“ на тема „Съвременни технологии в обучението“. От 2001 работи в Математическа гимназия „Баба Тонка”. От 2006 г. е ръководител на школи по информатика и информационни технологии към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество (ЦУТНТ) в Русе. От 2008 г. до сега е ръководител на групи по информатика и информационни технологии по Националната програма „С грижа за всеки ученик” и Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”.

През учебната 2020/2021 г. е ръководител на школа „Разработка на игри“ към Училищна Телерик Академия. От 2014 до 2021 г. е член на ръководството на Съюза на математиците в България – секция Русе.

Сюзан Феимова е номинирана от педагогическия съвет на гимназията заради богатата си методическа и творческа дейност. Тя подготвя ученици, които имат високи постижения на международни и национални състезания в областта на информатиката и информационните технологии. Използва разнообразни методи, с които провокира интереса на учениците към информатиката и информационните технологии. Под нейно ръководство ученици са участвали в международни конкурси и конференции по информатика.


Будител на годината в МГ ”Баба Тонка” - Русе

01 November 2021 - 13:12:46, Постижения на ученици, teach_admin,

Вдъхновени от Деня на народните будители, Ученическият съвет стартира инициативата “Будител на годината в МГ ”Баба Тонка” - Русе” 2021 г. Тя има за цел да отличи учителите от МГ "Баба Тонка", които учениците от гимназията номинират за най-голям принос към тяхното образование и развитие през годината. В проведена анкета сред учениците в периода 25 - 29 октомври 2021 г. бяха номинирани над 40 учители като четирима от тях се отличиха с най-много номинации.

Будители на годината в МГ ”Баба Тонка” - Русе 2021 г. са:
Бисер Станиславов
Енчо Василев
Татяна Пенчева
Мирослава Костадинова

Честито на отличените и честит празник на всички учители!

От Ученическия съвет


Награда „Русе – 21. Век“

31 October 2021 - 09:20:00, Постижения на ученици, teach_admin,

По случай Деня на народните будители кметът на Община Русе Пенчо Милков награди Мария Кирилова, ученичка от 11. в клас, председател на Ученическия съвет в МГ „Баба Тонка“ с наградата „Русе – 21. Век“.

На награждаването официални лица бяха Енчо Енчев – зам.-кмет, акд. Христо Белоев – ректор на РУ и Росица Георгиева – началник на РУО

Мария Кирилова е номинирана от педагогическия съвет на МГ „Баба Тонка“ за изключителен принос в обогатяването на историята на гимназията и за утвърждаване авторитета на Русе на национално и международно ниво.

Още в началото на обучението си в МГ „Баба Тонка” Мария проявява разностранни интереси към информатика, информационните технологии, математиката и финансовата грамотност. Активно участва в извънкласни дейности, организирани от гимназията. Дългогодишен отговорник на класа /от 6. клас/ и член на ученическия съвет, а от настоящата учебна година и негов председател. Мария Кирилова е роден лидер, умее да увлича след себе си ученически общности, умее да ги ръководи, но и да бъде активен участник в различни екипи. Отличните й комуникационни умения са придобити от участия в проекти и инициативи, сред които международни екипи на английски език. Умел оратор и участник в редица конференции, иновационни лагери и летни академии.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 110 111 112

Категории новини


Предстоящи събития

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерти
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 3


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008