Европейска директива за защита на личните данни

29 May 2018 - 09:00:51, Съобщение, Administrator,

Уважаеми потребители на сайта на МГ „Баба Тонка“ поради европейската директива за защита на личните данни сайта се преработва и временно няма достъп до част от информацията. Моля да проявите разбиране.


Благотворителен коледен базар

08 December 2018 - 20:30:10, Съобщение, Administrator,

Благотворителен Коледен Базар
със съдействието на Ученическото настоятелство и Ученическия съвет на МГ"Баба Тонка"

Уважаеми съученици,

От 10.12 до 20.12.2018 г. всеки от Вас, който желае може да се включи в нашия Благотворителен базар, като донесе нещо вкусно! Със събраните средства ще бъдат закупени чинове и столове за учениците от МГ "Баба Тонка". ВИЖТЕ ПОКАНАТА

За контакти: Йоан Димитров 10а и Валентино Кожухаров 10д


Първа награда за проект на ученици от МГ „Баба Тонка”- Русe

07 December 2018 - 18:57:54, Постижения на ученици, Administrator,

“Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Така се нарича проектът, който спечели първа награда на конкурса „Млад благотворител” на фондация „Благотворител”- София.
Негови автори са Хакан Хасан – 12в клас, Вероника Койчева – 11а клас и Надежда Маркова – 11а клас. Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Философия.
Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветната дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- Русе.
Проектът е класиран на първо място в конкурса на фондация „Благотворител” от общо 20 предложения от цялата страна.

И още едно признание за учениците от Русенската математическа гимназия и техните преподаватели. Проектът „Аз уча с моя приятел робота” на Клуб Роботика при МГ „Баба Тонка” беше удостоен с грамота на Националния конкурс „Доброволческа инициатива“.
Той се организира за осма поредна година от фондациите „Национален алианс за работа с доброволци“ и „Лале“. Тази година номинирани за наградата бяха общо 58 проекта, осъществени от неправителствени организации, училища, читалища, неформални групи от градове и села в цялата страна.
Единственото номинирано училище от област Русе бе МГ „Баба Тонка”. Грамотата беше връчена на официална церемония в Президентството на Република България на 5 декември 2018 година - Международен ден на доброволчеството.


Победител в XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

05 December 2018 - 17:12:33, Постижения на ученици, Administrator,

От 30 ноември до 2 декември във Велико Търново се проведе XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. В него взеха участие 60 ученици от цялата страна. От нашето училище участваха Иво Гьошков и Миряна Иванова от 9 А клас.

Иво участва в отбор „Царски тигри“ (с оранжевите шапки). Отборът се представи отлично и беше сред най-добрите до последния кръг. За съжаление, в този шести кръг, отборът не се вслуша в мнението на Иво и даде грешен отговор, като по този начин изпадна от челната тройка в класирането.

Миряна участва в отбор „Фито“ (със зелените шапки). Отборът се представи отлично и не сгреши при отговорите на нито един въпрос и абсолютно заслужено и убедително спечели първото място.


Общински турнир по футбол

20 November 2018 - 11:18:41, Постижения на ученици, Administrator,

Футболният отбор юноши старша възраст на гимназията започна участието си в общинският турнир по футбол с убедителна победа над Дойче шуле с резултат 10:1 гола.


О Б Я В А

12 November 2018 - 18:19:52, Съобщение, Administrator,

Управителният съвет на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“ набира предложения за награждаване на учители и ученици. Всички документи да се изпращат на адрес direktor@mg-babatonka.bg в срок до 1 декември 2018 г. Резултатът ще бъде обявен на Коледния концерт на 18 декември 2018 г.

1. Фонд „Математика на бъдещето“ открива процедура за кандидатстване за финансова подкрепа на един ученик и на един учител от МГ „Баба Тонка“ в размер на 2000 лв. за всеки. Формулярът за кандидатстване може да се изтегли от сайта на гимназията. Всеки кандидат трябва да опише осъществените дейности и постигнати резултати през 2018 г. по избран от него начин, но така, че обемът на формуляра да не надвишава две страници формат А4. Ако е необходимо към формуляра могат да бъдат приложени копия от грамоти, удостоверения и други, но не повече от три. Попълненият формуляр и сканираните документи се изпращат на: direktor@mg-babatonka.bg, а подписаният екземпляр, заедно с приложенията, се представя в канцеларията на гимназията на Йорданка Тонева, ЗАТС. На същия електронен адрес можете да задавате въпроси.

2. Настоятелството открива процедура за кандидатстване на ученици за стипендия от Фонд “ЕЛИЦА ЦВЕТИНОВА РУСИНОВА”. Стипендията е в размер на 50 лева месечно и се изплаща в продължение на осем месеца от фонда основан на 21 февруари 2007 г. от семейство Пепка и арх. Цвети Русинови. За кандидатстване да се използва указанието и формуляра от т. 1., като навсякъде вместо фонд „Математика на бъдещето“ се замени с фонд „Елица Цветинова Русинова“.

3. Настоятелството открива процедура за кандидатстване на ученици за стипендия от дарение на фирма „ДИАНЕЛ“ ЕООД. Осигурени са 5 стипендии по 800 лева годишно /8 месеца по 100 лева/. За кандидатстване да се използва указанието и формуляра от т. 1., като навсякъде вместо фонд „Математика на бъдещето“ се замени с фонд „ДИАНЕЛ“.

Формуляр за кандидатстване може да изтеглите от ТУК.

Митко Кунчев
Директор на МГ „Баба Тонка“


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 86 87 88

Категории новини


Предстоящи събития

18 December at 1800
Коледен концерт

13 January
НОИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Юбилейна конференция 01.11.2013 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 16


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008