Курс по математика

10 October 2021 - 15:06:04, Съобщение, teach_admin,

Училищното настоятелство при Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе организира:

курс по математика за ученици в VII клас

- Ръководител – Антоанета Лекова – старши учител по математика;
- Максимален брой ученици – 15.
- Брой часове за първи учебен срок 24.
- Занятията се провеждат в събота от 9 до 10:30 часа.
- Среща с родителите и първо занятие на 30.10.2021 г. /събота/ от 10:00 часа.
- Място – кабинет 18, етаж 1 в МГ „Баба Тонка”.
- Записване на телефон 0882 908 555 при г-жа Галина Петрова в работно време от 8.00-12.00 и от 13.00 до 16.30 часа.
- Курсът е подходящ за ученици с интерес по математика, които могат да работят самостоятелно.
- Цена и подробности на срещата на 30.10.2021 г.

Всички занятия ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични условия, а при необходимост ще се водят и в електронна среда.


Hong Kong International Mathematical Olympiad

05 October 2021 - 14:16:32, Постижения на ученици, teach_admin,

Поздравления за невероятните възпитаници от МГ „Баба Тонка“ на финала HKIMO 2021 (Hong Kong International Mathematical Olympiad)
Николай Радев - 5клас – Златен медал!
Георгия Иванова - 5клас – Златен медал!
Тея Чобанова – 9 клас – Сребърен медал!


И още новини за Нашите математици!
Новата учебна година стартира с едно от най-трудните азиатски състезания – 18.09.2021г.- квалификация - Philippine International Math and Science Olympiad, PIMSO, 30 задачи за 90 минути, на английски език, Проведено в гр. София - присъствена форма. Изключително трудни задачи, с материал, който по сложност е поне 3 години над класа, в който са децата от България.
И невероятно представяне на нашите възпитаници от МГ „Баба Тонка“ на PIMSO - Philippine International Math and Science Olympiad които се класираха за финала.
Да им пожелаем Успех на финала PIMSO - Philippine International Math and Science Olympiadза


Д-р Венелин Тодоров е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2021 година

05 October 2021 - 14:14:34, Постижения на ученици, teach_admin,

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2021 гoдина. Пред гостите на церемонията президентът подчерта, че постиженията на младите учени са повод за гордост, защото резултатът от работата им намира приложение във всички развити държави и допринася за развитието на жизненоважни сфери като образование, наука, икономика, здравеопазване, сигурност.

„Отличията в различните категории отразяват трудолюбието, решимостта и таланта на българските изследователи, които имат принос към науката и развитието ни като общество, както и победите в множество олимпиади и конкурси“, подчерта Румен Радев. Президентът изтъкна, че от самото създаване на конкурса през 2003 г. досега, младите българските учени вече имат забележителни кариери у нас и в чужбина, а разработките им в областта на компютърните науки са от обществената значимост.

Д-р Венелин Тодоров - доктор по математика от Института по информационни и комуникационни технологии към Българската академия на науките е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2021 година. Той е доцент по информатика и компютърни науки със специалност „Моделиране на сложни системи с голяма размерност“ в Института по математика и информатика на БАН. Основните постижения на д-р Тодоров се състоят в създаването на високоефективни стохастични и детерминистични подходи за оптимизация на алгоритми и моделиране на сложни системи с много голяма размерност. Разработените от д-р Тодоров алгоритми намират приложение при моделиране на невронните мрежи в изкуствения интелект, киберсигурността, високопроизводителни те пресмятания в квантовата механика и финансовата математика. Методите се използват с успех също и при прогнозиране на атмосферни процеси с много голяма размерност, далечен пренос на замърсители, устойчиво земеделие, екология и биоикономика.

Доц. Венелин Тодоров е носител на Голямата награда „Питагор“ за млад учен за 2021 г. на министъра на образованието и науката, носител на наградата на БАН за млади учени до 35 г. в областта на информационните и комуникационните науки и технологии ,,Професор Марин Дринов“ за 2019, награда на БАН за най-успешен проект за млади учени по Програмата за подпомагане на млади учени на БАН 2017- 2019, както и награда за най-добър млад учен на БАН за 2018 г.

Носители на сертификат в категорията „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ са Мартин Копчев от ПМГ „Акад. И. Гюзелев“ в Габрово, Румен Михов от Математическата гимназия „Атанас Радев“ в Ямбол и Виктор Кожухаров, завършил през 2021 г. МГ „Баба Тонка“ в Русе.


Отлично представяне на учениците от МГ „Баба Тонка“

28 September 2021 - 18:32:53, Постижения на ученици, teach_admin,

Отлично представяне на учениците от МГ „Баба Тонка“ на международното състезание „Математика без граници“ - финал, който се проведе на 06.08.20201г. в гр. Несебър.
Димитър Бочаров 6.а - златен медал
Роан Гочев 6.а - сребърен медал
Даниел Георгиев - 6.а сребърен медал
Тея Чобанова 9.а - сребърен медал
Поздравления за учениците и техните учители!


Скръбна вест

20 September 2021 - 15:47:00, Съобщение, teach_admin,

С дълбока скръб съобщаваме, че след кратко боледуване на 20.09.2021 г. почина Мария Енева – старши учител по информатика и ИТ. Изказваме своите съболезнования на семейството и близките на нашата колежка. Ще запазим в сърцата си спомен за един добър човек и отличен професионалист.


Седмично разписание и звънец

19 September 2021 - 19:56:47, Съобщение, teach_admin,

Седмичното разписание е обновено (класовете стоят в класна стая) и може да го видите тук.

График за биене на звънеца може да видите тук.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 109 110 111

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 17.12.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 292


Онлайн

Гости: 2
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008