ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

10 July 2016 - 10:20:24, Съобщение, Administrator,

Списък на учебниците за 2016/2017 учебна година и препоръчителната литература за лято 2016 може да видите тук!

Справка за свободните места за учители в ПМГ „Баба Тонка“ – Русе за учебната 2016/2017 година може да видите тук!

Справка за свободните места за ученици в ПМГ „Баба Тонка“ – Русе за учебната 2016/2017 година може да видите тук!


Адрес на фирмата за униформено облекло

08 June 2015 - 08:33:05, Съобщение, Administrator,

Униформеното облекло
на ПМГ „Баба Тонка“ се изработва от
Фирма „КЕВИ-М“ ЕООД

Адрес на магазина на фирмата:
гр. Русе, ул. „Николай Здравков“ № 3
Работно време:
Понеделник-петък: от 10:00 до 18:00 часа
Събота: от 10:00 до 14:00 часа
Цени:
риза с дълъг ръкав - 21 лв
трикотажна блуза с къс ръкав - 12 лв
суитшърт - 18 лв
вратовръзка - 5 лв


Национален конкурс "Млади изобретатели"

27 June 2016 - 22:52:29, Постижения на ученици, Administrator,

От 25 до 26 юни 2016 г. в Националния институт за младежта в Оряховица се проведе престижният национален конкурс "Млади изобретатели", организиран от фондация "Миню Балкански". Допуснати до финалния кръг на конкурса бяха само 12 проекта от цялата страна. Учениците защитиха своите разработки пред жури, съставено от представители на научно-техническите среди и индустриалния сектор в България. Сред изключително сериозна и оспорвана конкуренция двамата участници от МГ "Баба Тонка", допуснати до финалния кръг, се представиха чудесно и завоюваха призовото ТРЕТО място. Отличеният проект е:

Име на проекта: ПАКОСТ - Как да предотвратим войната по пътищата
Автори: Селин Шемсиева, 9.д клас и Мартин Николаев, 9.г клас
Научен ръководител: Сюзан Феимова


Поздравления за успеха!


ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОТБОРИТЕ по LEGO роботика

20 June 2016 - 08:43:10, Постижения на ученици, Administrator,

На 18 юни 2016г. в сградата на SAP Labs България се проведе първият Фестивал по роботика, организиран в рамките на програма „Роботика за България“. По време на събитието 22 отбора от цялата страна, подкрепени по програмата представиха екипите си, както и своята работа.
Математическа гимназия „Баба Тонка“, гр. Русе участва в програмата с два отбора – TheForce (Никола Зангов, Петьо Недев, Пресиян Петев от 6 клас и Борис Пахомов и Йордан Йорданов от 7 клас) и RoboTeam (Константин Георгиев, Ян Червинский и Мария Кирилова от 5 клас и Александра Василева и Александра Папазова от 6 клас). Ментори на отборите са преподавателите по информатика и ИТ инж. Донка Симеонова и инж. Снежана Тодорова. Формирането на отборите и стартирането на подготовката им започна от м. Ноември 2015г.
Отборът TheForce завоюва ВТОРО място в програмата „Роботика за България“ след отлично представяне в направленията „Робо дизайн“, „Отборна игра“, „Изследователски проект“ и четвърти резултат в изключително силна и напрегната надпревара в „Робо игра“.
Отбор RoboTeam впечатли всички журита с креативността си и силния екип и заслужено спечели отличия в направленията „Робо дизайн“, „Отборна игра“, „Изследователски проект“ и се представиха добре в робо играта.
По време на фестивала екипите на отборите презентираха разработения от тях научно- изследователски проект и демонстрираха възможностите на създадения от тях робот, който изпълнява предварително зададена мисия. Жури оценяваше представянето на проекта, дизайна на създадения робот, както и екипната игра на всеки един от отборите.
Програмата „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP Labs България и в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Инициативата се стартира през 2015 г. и цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, като едновременно с това им даде възможност за работа в екип. „Роботика за България“ е насочена към създаване на необходимите условия за създаване и подготовка на училищни отбори по роботика чрез обучение на ментори.
Отборите в програмата „Роботика за България" са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. По програмата са осигурени също и оборудване за всеки одобрен отбор – комплект LEGO с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и маса за състезателно поле.


Два ЗЛАТНИ медала на Националния пролетен турнир по информатика

13 June 2016 - 14:05:23, Постижения на ученици, Administrator,

От 10 до 12 юни 2016 г. в гр. Пловдив се проведе Национален пролетен турнир по информатика. Отборът на МГ „Баба Тонка“ се представи отлично като спечели два ЗЛАТНИ медала. Петър Няголов от 9.а клас се класира на ПЪРВО място в група А ( 11-12 клас). Емил Инджев от 10.а клас се класира на ПЪРВО място в група В (9-10 клас).


Симона Христова от 11 „а” клас ” представи България на Международна метеорна конференция

10 June 2016 - 13:14:29, Постижения на ученици, Administrator,

Симона Христова от 11 „а” клас на МГ „Баба Тонка” – Русе представи България на Международна метеорна конференция. Форумът се проведе от 2 до 6 юни в Егмонд, Холандия. Участието на Симона в него стана възможно и с финансовата подкрепа на Фонд "Математика на бъдещето". Съвместно с дванадесетокласничка та от Варнеската френска гимназия Юлия Янчева, русенката подготви презентация за зависимостта на дължината на метеорите и тяхната светимост. Двете момичета са разработили проекта си под ръковоството на Ева Божурова – зам.-директор на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” – Варна.
Симона и Юлия са изследвали метеорния поток „Джеминиди”. На международния форум те са били най-младите презентатори и са получили отлични отзиви за изследването си от останалите участници. Към двете момичета са били отправени покани да завършат висшето си образование във факултети по физика към елитни европейски университети.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 64 65 66

Категории новини


Предстоящи събития

15 September
Откриване на учебната година

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Отбелязване на Хелуин
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 22


Онлайн

Гости: 2
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008