Европейска директива за защита на личните данни

29 May 2018 - 09:00:51, Съобщение, Administrator,

Уважаеми потребители на сайта на МГ „Баба Тонка“ поради европейската директива за защита на личните данни сайта се преработва и временно няма достъп до част от информацията. Моля да проявите разбиране.


Ученици от МГ "Баба Тонка" представиха обичая ладуване

15 January 2019 - 19:55:50, Постижения на ученици, Administrator,

Традиционният български обичай „Ладуване” представиха днес ученици от МГ „Баба Тонка” – Русе. Възстановката беше показана пред техни връстници от гимназията, както и пред официални гости от Общински съвет-Русе и НЧ „Гоце Делчев”. Домакин на събитието беше Областна администрация-Русе. Инициативата е част от проект “Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Идеята за него е на трима възпитаници на МГ „Баба Тонка” - Хакан Хасан–12 клас, Вероника Койчева–11 клас и Надежда Маркова–11 клас.
Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Обществени науки и гражданско образование.

Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветна дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- гр.Русе.

Участници и партньори по проекта са Община Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев” и НЧ „Гоце Делчев”- гр.Русе. Проектът ще се реализира до края на настоящата учебна година.


Отличия завоюваха ученици със своите рисунки

14 January 2019 - 19:41:55, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от МГ "Баба Тонка" участваха в конкурс на тема "Важните житейски теми през очите на децата и младите хора", организиран от българо-румънски детски фонд. Ето и наградените ученици:
3-то място във възрастова група 1: Виктор Енчев, 10 г.
2-ро място във възрастова група 2: Андрея Иванова, 11 г.
3-то място във възрастова група 2: Румина Януарова, 11г.
Публикация за събитието във Фейсбук, на следния адрес: link и в блога на Фонда: link


Първа награда за проект на ученици от МГ „Баба Тонка”- Русe

07 December 2018 - 18:57:54, Постижения на ученици, Administrator,

“Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Така се нарича проектът, който спечели първа награда на конкурса „Млад благотворител” на фондация „Благотворител”- София.
Негови автори са Хакан Хасан – 12в клас, Вероника Койчева – 11а клас и Надежда Маркова – 11а клас. Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Философия.
Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветната дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- Русе.
Проектът е класиран на първо място в конкурса на фондация „Благотворител” от общо 20 предложения от цялата страна.

И още едно признание за учениците от Русенската математическа гимназия и техните преподаватели. Проектът „Аз уча с моя приятел робота” на Клуб Роботика при МГ „Баба Тонка” беше удостоен с грамота на Националния конкурс „Доброволческа инициатива“.
Той се организира за осма поредна година от фондациите „Национален алианс за работа с доброволци“ и „Лале“. Тази година номинирани за наградата бяха общо 58 проекта, осъществени от неправителствени организации, училища, читалища, неформални групи от градове и села в цялата страна.
Единственото номинирано училище от област Русе бе МГ „Баба Тонка”. Грамотата беше връчена на официална церемония в Президентството на Република България на 5 декември 2018 година - Международен ден на доброволчеството.


Победител в XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

05 December 2018 - 17:12:33, Постижения на ученици, Administrator,

От 30 ноември до 2 декември във Велико Търново се проведе XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. В него взеха участие 60 ученици от цялата страна. От нашето училище участваха Иво Гьошков и Миряна Иванова от 9 А клас.

Иво участва в отбор „Царски тигри“ (с оранжевите шапки). Отборът се представи отлично и беше сред най-добрите до последния кръг. За съжаление, в този шести кръг, отборът не се вслуша в мнението на Иво и даде грешен отговор, като по този начин изпадна от челната тройка в класирането.

Миряна участва в отбор „Фито“ (със зелените шапки). Отборът се представи отлично и не сгреши при отговорите на нито един въпрос и абсолютно заслужено и убедително спечели първото място.


Общински турнир по футбол

20 November 2018 - 11:18:41, Постижения на ученици, Administrator,

Футболният отбор юноши старша възраст на гимназията започна участието си в общинският турнир по футбол с убедителна победа над Дойче шуле с резултат 10:1 гола.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 86 87 88

Категории новини


Предстоящи събития

10 March at 0830
Областен кръг на НОИТ

24 February at 0900
Математическа АтакаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Национално състезание по компютърни мрежи 9-10.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 12


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008