Есенен математически турнир

23 November 2017 - 10:12:09, Постижения на ученици, Administrator,

На 19.11.2017 г. в София се проведе Есенен математически турнир. От ПМГ "Баба Тонка" участваха 4 ученика от 8. и 9. клас. Най-добър резултат има Виктор Кожухаров от 9 а клас, който зае 5 място и получи грамота за отлично представяне.


ПМГ „Баба Тонка”- УЧИЛИЩЕ ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

01 November 2017 - 19:42:24, Участие в проекти, Administrator,

Общо 30 училища от цялата страната се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. ПМГ „Баба Тонка“ е единственото русенско училище одобрено от подадените над 140 кандидатури на училища от всички области в България. Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред.
Програмата ще продължи с провеждането на встъпителен семинар и обучение на педагогическите екипи, които ще се заемат с организацията и осъществяването на дейностите по Програмата. В началото на 2018 г. в избраните училища ще бъдат изпълнени заложените дейности, сред които симулационни игри, провеждане на информационни кампании, честване на Деня на Европа и др.
Този етап от програмата ще бъде оценяван от страна на Информационното бюро на Европейския парламент, а най-добре представилите се ще получат статут на училище посланик, както и възможност за участие в специализирани инициативи на ЕП в Страсбург и Брюксел.


ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ „Баба Тонка” на конкурс организиран от Русенски Окръжен Съд

01 November 2017 - 19:40:56, Постижения на ученици, Administrator,

На 20-ти октомври 2017 г. Окръжен съд – Русе отвори врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с дейността на институцията. Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“ e училище-партньор на Окръжен съд – Русе в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Под формата на есета и презентации нашите ученици участваха в обявения от РОС конкурс. Комисия в състав: съдия Аглика Гавраилова , съдия Антоанета Атанасова и Лилия Ненова – „Връзки с обществеността“, предварително беше оценила постъпилите ученически творби. Съдия Гавраилова обяви имената на авторите на отличеното ученическо есе и ученическа презентация. Победителят Матю Машков – ученик в ІХа клас при ПМГ „Баба Тонка“ гр. Русе, представи на присъстващите своята презентация на тема „Разделение на властите и структура на съдебната система в Република България“. Победителката в конкурса за есе - Ева Тодорова ІХ д в ПМГ „Баба Тонка“ гр. Русе, прочете своята творба на тема „Законът и справедливостта“. Двамата деветокласника получиха ваучери за книги. Комисията отличи с поощрителни награди и творбите на Ивета Пехова Хд, София Енчева Хд, Светлана Вълчева ХІг, и Борис Пахомов ІХа – тефтери и химикали с инициалите на Окръжен съд – Русе. На всеки един от участниците беше връчена и грамота. В оспорвана битка се изправиха отбори на ПАГ „Гео Милев“ гр. Русе и ПМГ „Баба Тонка“ гр. Русе, които дебатираха на тема „Трябва ли съдийската тога да показва професионалиста и да скрива личността?“. Дебатът, който беше много оспорван, продължи цял час. И публика, и жури изслушаха добре аргументираните твърдения и на двата отбора, подкрепени с примери. След приключване на словесната битка, журито с председател съдия Росица Радославова поздрави и двата отбора за достойното представяне и обясни откъде е дошла идеята за специалното облекло на съдии и прокурори и каква е символиката на магистратската тога. За победител журито обяви отборът на ПАГ „Гео Милев“ гр. Русе На участниците в отбора на ПМГ „Баба Тонка“ гр. Русе съдия Радославова връчи грамоти, тефтери и химикали с инициалите на ОС – Русе.


Проект на стратегия за развитие на ПМГ "Баба Тонка"

30 October 2017 - 13:43:06, Съобщение, Administrator,

Проект за актуализиране на стратегията за развитие на ПМГ "Баба Тонка" може да видите тук.


ВТОРО място в хакатона CODE4TECH 2.0

10 October 2017 - 19:53:26, Постижения на ученици, Administrator,

На 7-8 октомври 2017 г. В РУ „Ангел Кънчев“ се проведе хакатон CODE4TECH 2.0. Събитието беше организирано от Сдружение в обществена полза “Startup Factory” и подкрепено от компания Recheck, община Русе, катедра “Компютърни системи и технологии” на Русенски Университет и още над 10 спонсори и партньори.
В състезанието се включиха над 30 участници организирани в 11 екипа. Ния Неделчева и Миряна Иванова от 8.А клас разработиха напълно функционално и завършено образователно приложение, което помага на деца да се учат да пишат букви и цифри, като ги очертават в шаблони. ученичките заслужено се класираха на ВТОРО място в хакатона. Те демонстрираха плановете си за надграждане на прототипа чрез стратегически занимателни игри за развиване на мисленето и уменията на децата. Техният продукт е готов да бъде публикуван в платформите за сваляне на приложения на Google и Apple и да помага на родителите и деца при учене на писане.


Футзал Фиеста Русе 2017

08 October 2017 - 15:05:07, Постижения на ученици, Administrator,

Математиците от 5 клас се представиха чудесно на проведения турнир "Футзал Фиеста Русе 2017", проведена в Булстрад Арена на 07.10.2017 г. и се класираха на почетното 2 място между училищата в гр. Русе


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 79 80 81

Категории новини


Предстоящи събития

11 March at 0830
Областен кръг на НОИТ

11 March at 0900
Математическа АтакаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Юбилейна конференция 01.11.2013 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 16


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008