Резултати от зимен кръг на „Математика без граници“

22 март 2024 - 14:47:52, Постижения на ученици, teach_admin,

На 7.02.2024г в МГ „Баба Тонка“ се проведе зимният кръг на единадесетото издание на турнира „Математика без граници“. В състезанието участваха общо над 19 000 ученици от 28 държави, като участниците от МГ бяха 76 на брой. Нашите ученици си спечелиха общо 39 медала, от които 5 златни, 16 сребърни и 18 бронзови. Споделяме снимките от награждаването на 20.03.2024г. Благодарим за старанието на всички участници и поздравления на медалистите!


Представителната изява на клуб "Монотипия"

19 март 2024 - 19:03:53, Постижения на ученици, teach_admin,

Представителната изява на клуб "Монотипия", към МГ "Баба Тонка" по НП "Заедно в изкуствата и спорта" ще се проведе под формата на художествено ателие в ХГ-Русе на 27.03.2024, от 15 ч. Часът съвпада с откриване на изложбата на ученици от МГ, част от събитийния календар по случай 160 год. от създаването на гимназията.
Гостите на изложбата ще могат да експериментират самостоятелно в печатна техника, която е адаптирана за учебния процес, като си отпечатат дракон за щастие и благодат в годината на Зеления дървен дракон по китайския календар.
Матриците са предоставени от клуба, в който взеха участие 11 ученици от 8 до 12 клас с изявени интереси в област изобразително изкуство.
Заповядайте!
Вяра Гунева


Успелите мегейци

18 март 2024 - 21:44:06, Срещи на бивши възпитаници на МГ, teach_admin,

В периода 18-21 март се проведе една от най-очакваните иницативи от празничната програма, посветена на 160-годишния юбилей на Математическа гимназия „Баба Тонка“, „Успелите мегейци“. В нея се включиха бивши възпитаници на гимназията, които споделиха с настоящите ученици своя опит.
В мероприятието гостуваха:
Христо Диков - „Дигиталният път към международната реализация“
Георги Тодоров – „Кодът към успеха: програмирайте вашето бъдеще!“
Георги Кръстев – „От Математическата гимназия към Парламента“
Деян Михайлов – „Пътят към Кембридж“
Владислав Виолинов – "Има ли живот след МГ"
Петър Събев – "ПЕТ съвета от ПЕТър след ПЕТте му години в МГ"
Христо Раянов, Пламенка Тонева – "До София и обратно", МГ в медиите"
Мирена Дойчинова – "Страст, постоянство и потене правят непобедима комбинация за успех"
Вихрен Ганев – "Милиони диети"
Гостите разказаха своите лични истории, но общото от техните изказвания беше: съзнателно или не, човек винаги се стреми към успеха. Няма лесен път към него, той винаги се постига с усилия, труд, всеотдайност и вяра. Усещането за успех и смисъл не идва днес, тук и сега, а един ден, когато се обърнеш назад и осъзнаеш, че си се справил.
За всеки човек успехът изглежда различно. Всеки сам чертае пътя към него. Не е задължително този път да започне в училище, но ако там се направят първите стъпки, това ще е от полза. Гостите подчертаха, че още в гимназията са направили своя избор на бъдеща професия. Тук са срещнали хората, които са им подали ръка по пътя им на успешни хора.


Юбилеен сборник за 160-годишния юбилей на Математическа гимназия

18 март 2024 - 21:30:50, Постижения на ученици, teach_admin,

В Математическата гимназия има много пишещи хора – ученици и учители. За да отбележи своя дълголетен юбилей ръководството на гимназията реши да събере в едно книжно тяло текстове на ученици и учители от различни жанрове.
Вижте сборника


Национален кръг от състезанието по Финансова грамотност

18 март 2024 - 21:16:00, Постижения на ученици, teach_admin,

На 16.03.2024г в гр. София се проведе националният кръг на състезанието по Финасова грамотност. В състезанието участваха общо над 240 ученици от цялата страна, като участниците от МГ бяха 24 на брой. Нашите ученици се представиха повече от достойно и успяха да си завоюват 9 призови места. Благодарности от целите екипи по Математика и Информатика и поздравления на:

Даниел Борисов, 5. клас – Първо място
Явор Димитров, 5. клас – Първо място
Светослав Златев, 6. клас – Първо място
Марина Маринова, 7. клас – Първо място
Деян Цончев, 9. клас – Първо място
Никола Гетов, 9. клас – Второ място
Преслав Тошев, 10. клас – Трето място
Николай Георгиев, 11. клас – Второ място
Кристиан Василев, 11. клас – Трето място


Първа награда на регионалния кръг на Националния исторически конкурс „Наследник съм на…“

17 март 2024 - 22:51:39, Постижения на ученици, teach_admin,

Георги Иванов, ученик от 11. клас, спечели първа награда на регионалния кръг на Националния исторически конкурс „Наследник съм на…“, организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие, заедно с Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и Съюза на ветераните от войните на България. Конкурсът е посветен на 110-годишнината от Балканските войни.

Георги спечели първото място с исторически разказ на тема „Родът Маджункови в Балканската война”. В него събира спомените на своето семейство за участието на прапрадядо си Велико Маджунков в Люлебургаско- Бунархисарската операция от октомври 1912 г. В дигитализирани документи на Държавния архив той намери допълнителна информация за живота на Велико Маджунков, както и за неговата смърт край Бунархисар.

Разказъ т на Георги е сред 10-те най-добри работи на ученици, кандидатствали в конкурса от цялата страна, за което той ще бъде награден и на специална церемония в София, организирана от Министерството на отбраната.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 135 136 137

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 9.05.2012 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 200


Онлайн

Гости: 12
Регистрирани: 0
На тази странница: 5
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008