ЧЕТИРИ МЕДАЛА И ГОЛЯМАТА КУПА ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА В СИНГАПУР

19 July 2017 - 17:06:48, Постижения на ученици, Administrator,

С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се завърнаха трима възпитаници на ПМГ „Баба Тонка“-Русе от Международната олимпиада по математика в Сингапур (SIMOC). Престижната надпревара се проведе от 14 до 17 юли. Тримата шестокласници от Русенската математическата гимназия Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров получиха покани за участие в нея благодарение на отличните си резултати и спечелените медали. Учениците се включиха в олимпиадата с финансовата подкрепа на фонд „Математика на бъдещето“ и дарителите Людмил Вълков, Тихомир Дудев и Емил Матев.

Константин Георгиев завоюва два златни медала и Голямата купа на трибоя в надпреварата. Йордан Петков също се завърна със златен медал, а Станислав Григоров – с бронзов. Те бяха подготвени от доц. д-р Илияна Раева от РУ „Ангел Кънчев“. Ръководител на екипа в Сингапур бе директорът на ПМГ „Баба Тонка” – Митко Кунчев. Той дари в подкрепа на участието на учениците в престижната нодпревара средствата, които получи заедно с наградата „Русе” в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Повече от 22 000 ученици от 19 страни участваха в предварителния кръг на олимпиадата. Сред тях бяха представители от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Виетнам, Хонг Конг, Камбоджа, Индия, Узбекистан, България, Мианмар, Китай, Монголия, Русия и др. Това е първото участие на възпитаници на Русенската математическа гимназията в едно от най-трудните и престижни състезания по математика. За него покани получават само ученици, спечелили бронзов, сребърен или златен медал.


ОБРЪЩЕНИЕ

11 July 2017 - 19:01:31, Съобщение, Administrator,

Управителният съвет на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“, Русе приветства инициативата на Даниел Иванов за набиране на средства за подобряване на спортната база в гимназията. Да бягаш 100 дни по 7 километра, за да привлечеш вниманието към една благотворителна кауза е пример за гражданско поведение.
На свое заседание на 11 юли 2017 г. Управителният съвет на Настоятелството реши да се включи в инициативата, като осигури 5 000 лева за подобряване на спортната база.
Апелираме всички родители също да се включат според възможностите си!
Наталия Кръстева
Председател на УС на Настоятелството


Справка за свободните места

05 July 2017 - 15:58:48, Съобщение, Administrator,

Справка за броя на свободните места в паралелките на ПМГ „Баба Тонка“ - Русе за учебната 2017/2018 г. може да видите тук!

Справка за броя на свободните места за учители ПМГ „Баба Тонка“ - Русе за учебната 2017/2018 г. може да видите тук


Литература за 8. клас

30 June 2017 - 16:53:24, Съобщение, Administrator,

Обновена е информацията за литерарурата за 8. клас, според новата учебна програма! Може да видите списъка ТУК.


Младежки фестивал "Музика и цветове"

29 June 2017 - 11:44:50, Постижения на ученици, Administrator,

На 28.06.2017 г. на кея се проведе Младежки фестивал "Музика и цветове". Събитието бе заснето с безпилотен летателен апарат Phantom 4Pro+, който бе закупен със средства осигурени от Фондация "Русе - град на свободния дух". Дронът бе управляван от Виктор Дяков, ученик от 9. а клас на ПМГ "Баба Тонка", под ръководството на доц. д-р Георги Христов, преподавател в РУ "Ангел Кънчев" и Силвия Йорданова, старши учител по информатика и ИТ в ПМГ "Баба Тонка".
Насладете се на прекрасната гледка от високо: link
Клип с по-ниско качество: link


Два Кристални приза на Международна научна конференция

26 June 2017 - 17:03:02, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от ПМГ „Баба Тонка” бяха удостоени с най-високото отличие в Ученическата секция на Международната научна конференция CompSysTech 2017. Два Кристални приза за най-добър доклад „THE BEST PAPER” спечелиха възпитаниците на гимназията, след като представиха блестящо своите научни разработки. Наградени са проект „Artificial Immune System”, с автори Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас и проект „Science Duels” на Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10.в клас. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова.
Международната научна конференция CompSysTech 2017 е конференция по компютърни системи и технологии. Тя се провежда ежегодно в края на месец юни. Тази година домакин на престижното събитие бе Русенски университет. Форумът продължи два дни – 23 и 24 юни 2017 г. Пленарната сесия започна с презентация на Владимир Койлазов – първият българин, носител на „Оскар“. Участници от 14 страни представиха свои доклади в различните секции на конференцията. Международният научен комитет бе съставен от известни български и чуждестранни учени, което е гаранция за високото ниво на представяните и публикуваните доклади и статии. Авторите на най-добрите доклади във всяка секция получиха грамота от председателя на програмния комитет и Кристален приз „THE BEST PAPER”.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 77 78 79

Категории новини


Предстоящи събития

01 November
Математически турнири

05 November at 1000
Бобър - България

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Отбелязване на Хелуин
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 22


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008