Организация на учебния процес

25 February 2022 - 16:23:58, Постижения на ученици, teach_admin,

Уважаеми колеги, ученици и родители!

Уведомяваме Ви, че считано от 28.02.2022 г., се възстановява присъственият образователен процес за всички ученици от 5. до 12. клас. Изискването за тестване на ученици, без сертификат и декларация за съгласие, остава.
Учениците в понеделник трябва да са заели местата си в класната стая до 7:40 часа, за да се тестват със щадящи тестове.

Седмичното разписание за втори учебен срок може да видите онлайн от меню Информация/ Седмично разписание: link


Съюзът на математиците в Русе с предложение за именуване на Пролетните математически състезания с името ва видния математик професор Дочо Дочев

25 February 2022 - 16:15:12, Съобщение, teach_admin,

На 13.01.2022 г. се навършват 90 години от рождението на видния русенски математик, учен и общественик проф. Дочо Дочев, починал на 11.10.2021 година. Той е инициатор и организатор за провеждането през януари 1982 г. в гр. Русе на първите Зимни математически празници „Знаме на мира“ – най-мащабната математическа проява в България. Заедно със състезанието по математика се провежда и едно от първите в България състезания по информатика. По-късно наименованието, регламентът и времето на провеждане се променят неколкократно и сега, в съответствие със Заповед РД 09-1883/02.09.2021 г. на министъра на образованието и науката за утвърждаване на графика на националните състезания, от 25.03. до 27.03.2022 в гр. Русе ще се проведе Пролетно математическо състезание за ученици от VIII до XII клас. Русенските математици очакват те да носят името „Дочо Дочев“.
Идеята е иницирана от СМБ – секция Русе, на 08.02.2022 г., предложението е изготвено от Галина Бобева, директор на МГ „Баба Тонка“ и председател на секцията. Изпратено е към МОН с подкрепата на РУО – Русе, учителския колектив на МГ „Баба Тонка“ и преподаватели в РУ „А. Кънчев“.

Педагогиче ската колегия на Математическа гимназия „Баба Тонка“ се гордее с приноса си в историята на образователното дело и с радост подкрепи инициативата на СМБ – Русе, членове на която са почти всички преподаватели по математика, информатика и ИТ. Тя очаква отговор от акад. Николай Денков в навечерието на патронния си празник – 22 март. Тази година той ще е посветен на 100-годишнината от преименуването на Русенска девическа гимназия, чийто приемник е МГ, от „Княгина Евдогия“ в „Баба Тонка“.


Вестник "Свободен час"

17 February 2022 - 11:04:33, Постижения на ученици, teach_admin,

Трети брой на училищният вестник може да видите тук.
Втори брой на училищният вестник може да видите тук.
Първи брой на училищният вестник може да видите тук.


Ученици от МГ гостуваха на ИТ фирма

10 February 2022 - 07:53:06, Постижения на ученици, teach_admin,

Трима ученици от гимназията гостуваха на създателите на имотен сайт Реалистимо, за да видят как минава един ден в стартъп среда. По време на гостуването си, учениците видяха в реално време как се разработва иновативна онлайн платформа, как работят опитните програмисти и също се запознаха с онлайн маркетинг и рекламен план за действие. Линк към сайта - link


Дванадесетокласник от МГ с втора награда от Национален конкурс за есе

03 February 2022 - 12:36:50, Постижения на ученици, teach_admin,

Александър Георгиев от 12. В клас завоюва ВТОРА награда от Национален младежки конкурс за литературнокритическ о есе. Александър участва в конкурса с есе на тема "Има и друга пандемия – от загуба на памет и прилив на миналo". Конкурсът се проведе по проект „Дигитална библиотека „Българска литературна критика“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ с дог. No КП-06-ОПР 05/11 от 17.12.2018.
Поздравл ения за отличното представяне!


Два ЗЛАТНИ МЕДАЛА и СПЕЦИАЛНА НАГРАДА на Ученическата конференция на СМБ

24 January 2022 - 11:24:41, Постижения на ученици, teach_admin,

На 22.01.22 г. се проведе Националната ученическа конференция на Съюза на математиците в България. Конференцията се проведе дистанционно чрез онлайн платформата Zoom. Ученици от цялата страна участваха със свои разработки в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

От МГ „Баба Тонка“ в престижната конференция се включиха 4 ученици. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии.

Ученици те се представиха блестящо. Те успешно се пребориха с голямата конкуренция и спечелиха най-високите отличия на конференцията – два ЗЛАТНИ медала и СПЕЦИАЛНА награда.

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ и грамоти за ОТЛИЧНО представяне завоюваха Мария Кирилова от 11в клас с доклада си „Робот с изкуствен интелект 3D AI Robot” и Анакин Али от 11б клас с проекта си „TiHub“.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА получиха Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 10б клас със своята разработка „Математиката в музиката“.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 114 115 116

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Руско консулство 12.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 20


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008