Клуб по тенис на корт

21 December 2017 - 08:46:25, Съобщение, Administrator,

Нa 04.10.2017 г. бе сформиран клуб по тенис на корт като извънкласна дейност към ПМГ „Баба Тонка“. За първи път в община Русе стартира подобна инициатива! Тенис клуба към гимназията осъществява своята дейност с любезното съдействие на спортния комплекс в парка на младежта. В клуба се включиха 40 ученици, като са сформирани две групи – за начинаещи и за напреднали. Участниците проявиха интерес да изготвят собствено лого, което вече е реалност. Специални благодарности на Виктория Пенчева от Xа за оригиналната идея и Лора Петкова от XIIб за изработване на логото. Пожелаваме си да сме все така креативни и иновативни. Светла Коледа и весели празници на всички!
Дима Крос, учител по физическо възпитание и спорт


График за провеждане на олимпиадите

10 December 2017 - 19:31:01, Съобщение, Administrator,

График за провеждане на общински кръг на олимпиадите по предмети за учебната 2017/2018 година може да видите тук.


Първо място за проект на клуб роботика

07 December 2017 - 14:00:53, Постижения на ученици, Administrator,

На 05.12.2017 г. в София се проведе награждаването на финалистите от националния конкурс "Млад благотворител", организиран от фондация "Благотворител".
Първо място спечели проект "Аз уча с моя приятел робота" при ПМГ "Баба Тонка".


Образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури."

06 December 2017 - 13:16:58, Постижения на ученици, Administrator,

И през настоящата 2017/ 2018 учебна година ПМГ продължава участието си в рамките на Образователната програма "СЪДЕБНАТА ВЛАСТ- ИНФОРМИРАН ИЗБОР И ГРАЖДАНСКО ДОВЕРИЕ.ОТВОРЕНИ СЪДИЛИЩА И ПРОКУРАТУРИ." с планирано изнасяне на лекции в учебни часове, посещения в сградата на съда, симулирани процеси, викторини и състезания. Изпълнението на програмата стартира на 29.11.2017 година с изнасяне на лекция пред дванадесетокласницит е на тема: " Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции.Видове съдебни услуги. Достъп до правосъдие." с лектор окръжен съдия Николинка Чокоева. Магистратът запозна учениците с основните видове дела и особеностите на гражданския наказателния и административния процес Учениците проявиха интерес и задаваха въпроси свързани с института на неизбежната отбрана и превишаване на нейните предели; употребата на законно притежавано оръжие.
В края на срещата за всички участници в Образователната програма през изминалата 2016/2017 учебна година гимназията получи петстотин и двадесет броя Конституции на Република България, отпечатани и предоставени от Висшия съдебен съвет за целите на инициативата.


О Б Я В А

29 November 2017 - 09:08:36, Съобщение, Administrator,

Фонд „Математика на бъдещето“ открива процедура за кандидатстване за финансова подкрепа на един ученик и един учител от ПМГ „Баба Тонка“ в размер на 2000 лв. за всеки. Формулярът за кандидатстване може да се изтегли от сайта на гимназията. Всеки кандидат трябва да опише осъществените дейности и постигнати резултати през 2017 г. по избран от него начин, но така, че обемът на формуляра да не надвишава две страници формат А4. Ако е необходимо към формуляра могат да бъдат приложени копия от грамоти, удостоверения и други, но не повече от три. Попълненият формуляр се изпраща на: direktor@mg-babatonka.bg, а подписаният екземпляр, заедно с приложенията, се представя в канцеларията на гимназията на ЗАТС. На същия електронен адрес можете да задавате въпроси.
Срок за подаване до 07.12.2017 г. Определените за подпомагане ще бъдат обявени на коледния концерт.
Формуляр за кандидатстване на учител
Формуляр за кандидатстване на ученик


Покана

28 November 2017 - 09:00:00, Съобщение, Administrator,

От 17 до 19 ноември в сградата на иновационния форум „Джон Атанасов“ в конгресния център София Тех Парк се проведе Вторият международен биомедицински конгрес. Събитието е уникално поради факта, че за първи път в България в медицински конгрес участват ученици. От ПМГ участваха петима ученици – Полина Дочева, Йоанна Илиева, Магдалена Георгиева, Селин Шемсиева от 11 д клас и Виктор Тотев от 12 д клас. Те присъстваха на лекции за изкуствения интелект и синтетичната биология, изнесени от американски учени, участваха в уъркшопи по следните теми: изготвяне на зъбни рисунки, паразити с медицинско значение, хелатни комплекси, опорно-двигателен апарат у човека, доказване на антиоксидантното действие на витамин С. Забавляваха се в ученическа универсиада с разнообразни въпроси от сферата на биологията.
Искаме да разкажем какво научихме на този конгрес, какво преживяхме, как се чувствахме и защо отново искаме да отидем там. Каним Ви на 30 ноември (четвъртък), от 14.40 часа в кабинет 38.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 80 81 82

Категории новини


Предстоящи събития

08 May
COMPI 2017

17 March at 1100
Кенгуру

02 April at 0600
47 Пролетна конференция на СМБПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008