Отличия завоюваха ученици със своите рисунки

14 January 2019 - 19:41:55, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от МГ "Баба Тонка" участваха в конкурс на тема "Важните житейски теми през очите на децата и младите хора", организиран от българо-румънски детски фонд. Ето и наградените ученици:
3-то място във възрастова група 1: Виктор Енчев, 10 г.
2-ро място във възрастова група 2: Андрея Иванова, 11 г.
3-то място във възрастова група 2: Румина Януарова, 11г.
Публикация за събитието във Фейсбук, на следния адрес: link и в блога на Фонда: link


Първа награда за проект на ученици от МГ „Баба Тонка”- Русe

07 December 2018 - 18:57:54, Постижения на ученици, Administrator,

“Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Така се нарича проектът, който спечели първа награда на конкурса „Млад благотворител” на фондация „Благотворител”- София.
Негови автори са Хакан Хасан – 12в клас, Вероника Койчева – 11а клас и Надежда Маркова – 11а клас. Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Философия.
Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветната дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- Русе.
Проектът е класиран на първо място в конкурса на фондация „Благотворител” от общо 20 предложения от цялата страна.

И още едно признание за учениците от Русенската математическа гимназия и техните преподаватели. Проектът „Аз уча с моя приятел робота” на Клуб Роботика при МГ „Баба Тонка” беше удостоен с грамота на Националния конкурс „Доброволческа инициатива“.
Той се организира за осма поредна година от фондациите „Национален алианс за работа с доброволци“ и „Лале“. Тази година номинирани за наградата бяха общо 58 проекта, осъществени от неправителствени организации, училища, читалища, неформални групи от градове и села в цялата страна.
Единственото номинирано училище от област Русе бе МГ „Баба Тонка”. Грамотата беше връчена на официална церемония в Президентството на Република България на 5 декември 2018 година - Международен ден на доброволчеството.


Победител в XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

05 December 2018 - 17:12:33, Постижения на ученици, Administrator,

От 30 ноември до 2 декември във Велико Търново се проведе XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. В него взеха участие 60 ученици от цялата страна. От нашето училище участваха Иво Гьошков и Миряна Иванова от 9 А клас.

Иво участва в отбор „Царски тигри“ (с оранжевите шапки). Отборът се представи отлично и беше сред най-добрите до последния кръг. За съжаление, в този шести кръг, отборът не се вслуша в мнението на Иво и даде грешен отговор, като по този начин изпадна от челната тройка в класирането.

Миряна участва в отбор „Фито“ (със зелените шапки). Отборът се представи отлично и не сгреши при отговорите на нито един въпрос и абсолютно заслужено и убедително спечели първото място.


Общински турнир по футбол

20 November 2018 - 11:18:41, Постижения на ученици, Administrator,

Футболният отбор юноши старша възраст на гимназията започна участието си в общинският турнир по футбол с убедителна победа над Дойче шуле с резултат 10:1 гола.


О Б Я В А

12 November 2018 - 18:19:52, Съобщение, Administrator,

Управителният съвет на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“ набира предложения за награждаване на учители и ученици. Всички документи да се изпращат на адрес direktor@mg-babatonka.bg в срок до 1 декември 2018 г. Резултатът ще бъде обявен на Коледния концерт на 18 декември 2018 г.

1. Фонд „Математика на бъдещето“ открива процедура за кандидатстване за финансова подкрепа на един ученик и на един учител от МГ „Баба Тонка“ в размер на 2000 лв. за всеки. Формулярът за кандидатстване може да се изтегли от сайта на гимназията. Всеки кандидат трябва да опише осъществените дейности и постигнати резултати през 2018 г. по избран от него начин, но така, че обемът на формуляра да не надвишава две страници формат А4. Ако е необходимо към формуляра могат да бъдат приложени копия от грамоти, удостоверения и други, но не повече от три. Попълненият формуляр и сканираните документи се изпращат на: direktor@mg-babatonka.bg, а подписаният екземпляр, заедно с приложенията, се представя в канцеларията на гимназията на Йорданка Тонева, ЗАТС. На същия електронен адрес можете да задавате въпроси.

2. Настоятелството открива процедура за кандидатстване на ученици за стипендия от Фонд “ЕЛИЦА ЦВЕТИНОВА РУСИНОВА”. Стипендията е в размер на 50 лева месечно и се изплаща в продължение на осем месеца от фонда основан на 21 февруари 2007 г. от семейство Пепка и арх. Цвети Русинови. За кандидатстване да се използва указанието и формуляра от т. 1., като навсякъде вместо фонд „Математика на бъдещето“ се замени с фонд „Елица Цветинова Русинова“.

3. Настоятелството открива процедура за кандидатстване на ученици за стипендия от дарение на фирма „ДИАНЕЛ“ ЕООД. Осигурени са 5 стипендии по 800 лева годишно /8 месеца по 100 лева/. За кандидатстване да се използва указанието и формуляра от т. 1., като навсякъде вместо фонд „Математика на бъдещето“ се замени с фонд „ДИАНЕЛ“.

Формуляр за кандидатстване може да изтеглите от ТУК.

Митко Кунчев
Директор на МГ „Баба Тонка“


Център за иновационни технологии

31 October 2018 - 19:00:50, Постижения на ученици, Administrator,

Днес, 31 октомври 2018 г., в МГ "Баба Тонка" бе открит център за иновационни технологии. Проектът бе финансиран по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“, Училищно настоятелство към МГ „Баба Тонка“ и Математическа гимназия „Баба Тонка“. Проектът се осъществява с подкрепата на РУ „А. Кънчев“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“.
Центъръ т представлява завършващя етап от програмата за изграждане на съвременна материална база за STEM обучение. Тази програма бе започната през 2015 година със създаването на първия ученически клуб по роботика и проект „Лаборатория XXI“ с който бе закупено лабораторно оборудване – различни сензори с компютърна обработка на информацията по физика, химия и по биология. През 2017 година бяха открити "Биохимичен лабораторен център" и "Център за мултироторни летящи системи".
Новият център ще обедини клубовете по роботика и дронове и ще осигури възможност за работа във виртуална реалност и работа с 3D принтери чрез модерна компютърна техника. Той ще се ползва за провеждане на практикум в часовете по информатика и информационни, при реализиране на интегрирани уроци за STEM образование, а също така и подготовката на изявени ученици за участие в състезания.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 88 89 90

Категории новини


Предстоящи събития

02 April at 0600
48 Пролетна конференция на СМБ

11 May
ИНФОТЕХ 2019

12 May
COMPI 2019Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сградата на МГ
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 54


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 4
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008