Изложба на ученическо творчество

16 March 2019 - 17:27:07, Постижения на ученици, Administrator,

ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК НА МГ “БАБА ТОНКА“ СЕ ОРГАНИЗИРА ИЗЛОЖБА НА УЧЕНИЧЕСКИ ТВОРБИ

В изложбата се представят творби на ученици от девети до единадесети клас, които са създавани през последната година на СИП изобразително изкуство в МГ с ръководител Вяра Гунева.
За първи път се промотира книжката за оцветяване на деветокласничката Бояна Карапасева, която ще се продава с благотворителна цел. Рисунките й са част от изложбата, а книжката съдържа дванадесетте илюстрации, които са обвързани тематично с празници и събития от годишния календар. За първи път публиката се запознава с проект, в който талантите на ученик с профил „Математика“ комбинират информационните технологии и изкуството. Продуктът е създаден, за да увлича деца на възраст между 5 до 8 год. в художествена дейност и развива фината им моторика. След година, на празника през март на МГ през 2020 г. всички деца, които са закупили и оцветили книжката на Бояна ще имат специално участие в изложбата.
Освен книжката ще бъдат представени и футуристичните творби на Симона Веселинова от единадесети клас, подходящи за всеки модерен дом, както и поетичните акварелни пейзажи на Ивелин Димитров от девети клас, които също ще се обявят за разпродажба с благотворителна цел.
За останалите участници ще научите когато посетите художествената галерия от 19.03 до 24.03.
Откриване: на 19.03.2019г. от 16 часа, ХГ- Русе, ул. Борисова 39


Сребърен медал на общинското състезание "Лъвски скок"

11 March 2019 - 21:11:50, Постижения на ученици, Administrator,

Отлично представяне на Пламена Стоянова от 6 ти клас на общинско състезание "Лъвски скок". Тя завоюва сребърен медал с резултат 4,78м на скок дължина.


Решение на УН за шкафчета

27 February 2019 - 10:14:55, Съобщение, Administrator,

Уважаеми родители,

На 07.02.2019 г., от 18.00 часа в учителската стая на МГ “Баба Тонка” се проведе Общо събрание на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка”. След гласуване на направените предложения се взе решение, в срок до 30 март 2019 година родителите, които желаят да изтеглят сумата от 10 лева, предвидена за ползване на шкафче за I срок, да подадат заявление до УС на УН. Сумите на неподалите заявление ще останат в сметката на Настоятелството като дарение.

Всеки родител, който желае сумата от 10 лева да му бъде възстановена, трябва лично да занесе попълнено заявление в счетоводството на гимназията при Галина Петрова. Веднага при предаване на заявлението ще получи исканата сума.

Формуляр на заявление може да изтеглите от ТУК или да попълните на място.


ПЪРВО и ВТОРО място за отборите от Клуб Роботика в Електониада'2019

20 February 2019 - 10:33:08, Постижения на ученици, Administrator,

ПЪРВО и ВТОРО място за отборите от Клуб Роботика към МГ "Баба Тонка" на първата Електониада 2019, организирана от катедра „Електроника", факултет „Електротехника, електроника, автоматика", на Русенския университет. ПЪРВО място - Отбор 1 на МГ „Баба Тонка“: Никола Богданов – 11г клас, Хакан Хасан – 12в клас и Вяра Симеонова- 7 клас, ВТОРО място - Отбор 2 на МГ“Баба Тонка“: Никол Павлова – 11в клас, Билчо Миланов – 11г клас и Валентин Тамахкяров – 7 клас. Състезанието се състоя в теоритичен и практически кръг и двата отбора се представиха блестящо в надпревара с 11отбора на училища от Горна Оряховица, Плевен, Разград, Русе и Шумен. В теоретичния кръг участниците отговарят на две серии по десет въпроса за време от 30 минути. Приложният кръг е с времетраене 120 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – изработване на електронна схема, алгоритъм за работа и програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, и тестване и измерване на изходните параметри. Представихме се достойно и преместихме сили с отбори и от професионални гимназии. Благодарим на ментора на отборите Диан Тамахкяров.


Oбучение по оказване на първа долекарска помощ

15 February 2019 - 14:09:13, Постижения на ученици, Administrator,

На 7 и 8 февруари в МГ се проведе обучение по оказване на първа долекарска помощ. Обучители бяха Толга Мехмедов – областен координатор на Младежки Червен кръст и учениците от 9 Д клас - Траяна Боянова, Ана Колева, Едже Мехмедова и Михаела Георгиева.

Обучител ите обясниха на учениците от петте паралелки на девети клас как да окажем долекарска помощ без да навредим на себе си и на пострадалите - какво да предприемем при навяхване и изкълчване, как да обезопасим открита и закрита рана, как да правим сърдечен масаж и изкуствено дишане, какво е странично стабилно положние, кога настъпва шокът и как можем да го предвидим.


Пет ПЪРВИ места на Националния кръг на МITE 2019

13 February 2019 - 11:31:06, Постижения на ученици, Administrator,

На 7 и 8 февруари 2019 г. в гр. София се проведе Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2019 – Методология и информационни технологии в образованието. Участие в него взеха ученици от цялата страна, като в рамките на два дни представяха свои разработки в областта на математиката и икономиката. Домакин на събитието бе Висшето училище по застраховане и финанси. Състезанието се провежда в три кръга – задочен, национален и международен.
От МГ „Баба Тонка” на Националния кръг на конкурса бяха допуснати осем ученици с шест проекта в пет от десетте ученически направления. Сред много сериозна конкуренция те успяха да убедят академичното жури, че са достойни да представят България на Международния кръг на конкурса и завоюваха шест призови места – пет първи и едно второ място. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”.
Наградени са следните проекти:
Проект: 3D образователна игра за изучаване на ноти „3D MuSic
Автор: Мария Кирилова от 8.в клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Геометри чни миниатюри”
Проект: Геометрични фигури
Автор: Ростислав Гордеев от 8.в клас
Класиране: ВТОРО място в направление”Геометри чни миниатюри”
Проект: Колекция от класически игри
Автори: Иван Петров от 10.в клас и Ерик Николов от 10.г клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Електрон ен тематичен журнал”
Проект: История на логическите игри
Автори: Велислава Крумова и Диляна Дойчева от 10.в клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”История на математиката”
Проект: Система за адаптация към климатичните промени
Автори: Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Модели на реални процеси в природата и обществото”
Проект: Интелект на масите
Автори: Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Математи ка в професионалната дейност”
Учениците спечелиха правото да участват на Международния кръг на конкурса, който ще се проведе в началото на месец май в Москва.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 90 91 92

Категории новини


Предстоящи събития

21 June at 1345
Дипломи 2019Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008