Международно математическо състезание BIMC 2023

14 July 2023 - 16:29:29, Постижения на ученици, teach_admin,

От 01.07 до 06.07 се проведе престижното международно математическо състезание BIMC 2023 г. с домакин България. В него взеха участие отбори от 31 страни. МГ "Баба Тонка" участва с отбор в състав Тея Чобанова от 10 А клас, Преслав Тошев и Игнат Матеев от 9 А клас и Никола Гетов от 8 А клас.
Изказваме благодарности за успешното представяне на учениците - Тея Чобанова спечели бронзов медал, а останалите ни участници - merit.


ИНФОРМАЦИЯ

11 July 2023 - 17:25:58, Съобщение, teach_admin,

за учениците от IV клас, които са подали документи за прием в МГ „Баба Тонка“

Всички приети ученици са записани за учебната 2023/2024 учебна година в V клас.


Проекти на ученици

06 July 2023 - 14:25:27, Постижения на ученици, teach_admin,

Проекти на ученици от 11. и 12. клас, които изучават профил Информационни технологии:
Прием в МГ "Баба Тонка
Разходка в МГ "Баба Тонка
Рекламно слайдшоу в МГ "Баба Тонка


Финали на ученически и игри

28 June 2023 - 10:46:42, Постижения на ученици, teach_admin,

От 24.06.2023г. до 26.06.2023г. в гр. Ямбол се проведоха Финали на ученически игри по шахмат за ученици VIII - X клас.
Отборът на МГ "Баба Тонка" се класира на IV място, а в индивидуалната надпревара сред играещите момичета на четвърта дъска Елена Иванова от IX а клас се класира трета.


Арнаудови срещи. Пътят на познанието

26 June 2023 - 08:26:11, Постижения на ученици, teach_admin,

Всички участници от МГ „Баба Тонка“
в „Арнаудови срещи. Пътят на познанието“ 2023 отличени с награди

Учениците и учителите от МГ „Баба Тонка“ участват ежегодно в младежкия научен форум „Арнаудови срещи. Пътят на познанието“. Форумът се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе. Научен ръководител на форума е д-р Капка Иванова.
И тази година Математическа гимназия „Баба Тонка“ участва във всички направления. Бяха представени следните изследвания, есета, разкази, филми:
„… в редовете на борбата/ да си найда и аз гробът!“(„Моята молитва“ Хр. Ботев), Християн Колев и Пресиян Тодоров от 9.в, с ръководител Цветелина Георгиева; Християн и Пресиян получиха специалната награда за интердисциплинарно изследване.
Всички текстове, създадени от учениците на Борислава Грозева получиха специални отличия:
Иво Тодоров, 11.в, разказ „Непредвидено бягство“
Виктор Великов, 11.в, есе „Името на Вапцаров "
Георги Вашков, 8.б, историческо есе „Левски пред света“
Николай Синев, 8.в „Поредицата Пърси Джаксън“
Теодор Атанасов, 11.в, представи екипна междупредметна реализация - литература и технологии или как да направим КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ по „Крадецът на праскови“ на Емилиян Станев. Филмът е заснет като домашна работа на екипа, но след като е получил безброй похвали и харесвания, Теодор се осмелява да го изпрати на Арнаудовите четения. С това изненадва своя класен ръководител и преподавател.
Тодор Иванов от 6.а клас, презентация „Детството през социализма“, с ръководител Даниела Стоянова, получава за втора поредна година специално отличие. Теодор ме впечатли още миналата година с интереса си към времето на социализма, което опознава не само от учебници и книги, но и от разказите на своите близки, докато разглежда запазените от тях вещи. Текстът на Тодор Иванов, както и есето на Александър Георгиев,12. в клас, Випуск 2022 за творчеството на Георги Господинов, отличени на миналогодишното издание на Форума, попаднаха в представителния сборник на четенията.
Фаворит на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ с най-много използвана библиографска литература е екипът от МГ „Баба Тонка“ с ръководител Ася Кулева за видеофилма „Ето ви една идея. По следите на австрийските архитекти в град Русе“. Колегите от Регионалната библиотека споделиха, че нашите ученици са преобърнали целия фонд на библиотеката. Като истински изследователи са събрали късчета русенско минало, за да сглобят великолепния си филм. Не случайно филмът получи и втората по тежест награда на Форума. Първата за втора година замина за Пловдивската математическа гимназия.
Може би догодина ще е наш ред, един по-голям екип, с нови и креативни идеи… Ученическото изследователско творчество има толкова много възможни теми.


ДВЕ ПРИЗОВИ МЕСТА на Националния конкурс „Млади изобретатели“

15 June 2023 - 14:59:45, Постижения на ученици, teach_admin,

На 11 юни 2023 г. в с. Оряховица, област Стара Загора, в Националния Институт по Образование на Фондация „Миню Балкански“, се проведе Националният конкурс „Млади изобретатели”, организиран от Фондация „Миню Балкански“. В рамките на събитието ученици от цялата страна представиха свои изобретения в различни научни области. Авторитетно жури от учени, представители на бизнес организации, Академия „Овергаз“ и „РОБО лига“ присъдиха награди на най-силните и отличаващи се разработки.

От МГ „Баба Тонка“ в конкурса участваха 5 ученици с научен ръководител Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците демонстрираха и защитиха отлично своите проекти.

Възпитаниц ите на МГ „Баба Тонка“ завоюваха ДВЕ ПРИЗОВИ МЕСТА. В условията на огромна конкуренция те постигнаха изключителен успех, като спечелиха ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА в конкурса.

Високо оценен от журито за своята разработка беше екипът от ученици Любослав Димов и Никола Великов от 7 клас, който бе удостоен с ПРИЗОВОТО ТРЕТО МЯСТО.

Със своя проект журито успя да впечатли и екипът от ученици Александър Славов и Денислав Евтимов от 7 клас и също спечели ТРЕТО МЯСТО.

Отлично се представи Николай Паришев от 7 клас.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 127 128 129

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Парад на униформите 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 30


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008