Два Кристални приза на Международна научна конференция

26 June 2017 - 17:03:02, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от ПМГ „Баба Тонка” бяха удостоени с най-високото отличие в Ученическата секция на Международната научна конференция CompSysTech 2017. Два Кристални приза за най-добър доклад „THE BEST PAPER” спечелиха възпитаниците на гимназията, след като представиха блестящо своите научни разработки. Наградени са проект „Artificial Immune System”, с автори Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас и проект „Science Duels” на Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10.в клас. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова.
Международната научна конференция CompSysTech 2017 е конференция по компютърни системи и технологии. Тя се провежда ежегодно в края на месец юни. Тази година домакин на престижното събитие бе Русенски университет. Форумът продължи два дни – 23 и 24 юни 2017 г. Пленарната сесия започна с презентация на Владимир Койлазов – първият българин, носител на „Оскар“. Участници от 14 страни представиха свои доклади в различните секции на конференцията. Международният научен комитет бе съставен от известни български и чуждестранни учени, което е гаранция за високото ниво на представяните и публикуваните доклади и статии. Авторите на най-добрите доклади във всяка секция получиха грамота от председателя на програмния комитет и Кристален приз „THE BEST PAPER”.


ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ НА ПМГ ”БАБА ТОНКА” РЕШАВАХА СЪДЕБЕН КАЗУС В РУСЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД

23 June 2017 - 12:58:31, Постижения на ученици, Administrator,

На 21.06.17 г. с разигран симулиран наказателен процес приключи Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Програмата е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.
През учебната 2016/2017 в Образователната програма се включиха 350 възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”.
Съдии и прокурори от Русенски окръжен съд запознаха подрастващите с функциите и дейността на съдебната власт. Особен интерес учениците от осмите класове проявиха към лекциите свързани с престъпления против собствеността и киберпрестъпленията, изнесени от младши съдия Атанас Димитров и окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев. Чрез лекциите на съдия П. Тараланска и Н. Чокоева, учениците от деветите и единадесетите класове обогатиха познанията си по гражданско, търговско и административно право. За да добият директен и личен опит от наученото в рамките на програмата, десетокласниците влязоха в роли на магистрати и разиграха наказателен процес. За отличното си представяне в симулираното съдебно дело всички участници получиха грамоти. Бъдещите магистрати споделиха, че работата на съдия, прокурор и адвокат е сложна и отговорна.
За цялостния принос към запознаването с дейността на съда и повишаване правната култура на младите хора, ПМГ „Баба Тонка” бе удостоена с грамота.
Образовател ната програма ще продължи и през следващата учебна година.


ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в националното състезание Фестивал на роботиката

21 June 2017 - 17:22:00, Постижения на ученици, Administrator,

Отборите на ПМГ „Баба Тонка“ – Русе се класираха на ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в националното състезание Фестивал на роботиката по програма „Роботика за България“ - 2017. Отборът „RoboDuty” спечели призът ШАМПИОН, „Ruse Botmakers” се класираха ВТОРИ, а „TheForce” заеха ТРЕТО място. Всички победители получиха и парични награди, за да подпомогнат заниманията си с роботи. Домакин на събитието, което се проведе на 17.06.2017 г., бе сграда „Експериментариум“ на София Тех Парк.
Във втория фестивал „Роботика за България“ се включиха над 120 ученици и над 35 учители-ментори, като за националния кръг в София за участие се класираха 24 тима от ученици от 5 до 10 клас от цялата страна. Най-много отбори класирани на национален кръг от едно училище са на Русенската математическа гимназия. След блестящо представяне на предварителните кръгове четири отбора се класираха за участие в националния кръг:
„TheForce” - Никола Зангов, Петьо Недев, Пресиян Петев – VII клас, Борис Пахомов и Йордан Йорданов от VIIIa клас
„RoboTeam”- Вяра Симеонова – Vклас, Константин Георгиев, Ян Червинский, Мария Кирилова – VI клас, Александра Василева – VII клас
„RoboDuty” - Хакан Хасан, Мария Джумалийски и Цвета Иванова – Хв клас, Иван Петров – VIIIв клас, Божидар Абаджиев - VIIIб клас, Армат Чакърян – IХб клас и Доньо и Невена Доневи от СУЕЕ
„Ruse Botmakers” - Валентин Тамахкяров, Виктор Великов, Георги Казлачев, Амер Панджаров – Vклас
Ментори на отборите са преподавателите по информатика и ИТ – Донка Симеонова и Снежана Тодорова.

Участниците в отборите представиха работата си по робота и изпълнението на мисиите пред жури в направленията „Робо дизайн“. В направлението „Робо игра“ се осъществи пряката надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии на състезателното поле. „Отборната игра“ е тази част от състезанието, в която се оцениха уменията на членовете на отбор да общуват помежду си, да си помагат и споделят идеи и умения в състезателния процес. В направление „Изследователски проект“ отборите представиха своята презентация пред журито по техния научно изследователски проект. Крайното класиране се определи от представянето на всеки отбор в четири направления. Всички отбори на ПМГ – Русе получи отличия и в четитите категории. За определяне на шампионите и техните подгласници се проведоха преки двубои между най-добрите отбори, от които се определиха шампионите в групите.
Фестивалът е част от програмата "Роботика за България", която се организира по идея и инициатива на SAP Labs Bulgaria в партньорство с ФРГИ. Програмата е двегодишна, стартира 2015 година и основната й цел е да се обучат менторски екипи от преподаватели, които да сформират отбори от ученици в училищата, в които преподават и бъдат ментори на тези отбори при подготовката им. Тя дава възможност да се изградят състезателни отбори за състезания по концепцията на FLL(First Lego League).


Откриване на млади таланти

17 June 2017 - 20:16:00, Постижения на ученици, Administrator,

На 17 юни 2017 г. в ПМГ "Баба Тонка" се проведе математическото състезание "Откриване на млади таланти", за ученици от 4. клас. Окончателните резултати на участниците може да видите тук.


Златен и бронзови медали на Националния пролетен турнир по информатика

12 June 2017 - 19:57:53, Постижения на ученици, Administrator,

От 9 до 11 юни 2017 г. в гр. Пловдив се проведе Националният пролетен турнир по информатика. В него участваха 8 ученици от ПМГ „Баба Тонка” – Русе, с ръководители проф. Каталина Григорова, доц. Пламенка Христова от РУ и Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”. Учениците са възпитаници на ЦПЛР-ЦУТНТ- Русе.
Призови места и отличия спечелиха следните ученици:
Виктор Кожухаров от 8.а клас се класира на ПЪРВО място в състезателна група C (8 клас) и бе удостоен със ЗЛАТЕН медал.
Петър Няголов от 10.а клас зае ТРЕТО място в състезателна група А (11-12 клас) и получи БРОНЗОВ медал.
Валери Станчев от 10.а клас се класира на ТРЕТО място в състезателна група B (9-10 клас).
Амер Панджаров от 5.а клас завоюва ТРЕТО място в състезателна група Е (4-5) клас и спечели БРОНЗОВ медал.
Биляна Инджева от 8.а клас бе наградена с грамота за ОТЛИЧНО представяне.


Сребърни медали на SoftUni Tech 2017

08 June 2017 - 19:10:40, Постижения на ученици, Administrator,

На 3 и 4 юни 2017 г. в гр. София се проведе Националният технологичен фестивал SoftUni Tech Fest 2017, организиран от Софтуерния университет. Конкурсът се проведе в 4 направления – Софтуерни и уеб приложения под 18 г., Софтуерни и уеб приложения над 18 г., Уеб сайтове и Роботика.
Жури от специалисти преглежда предварително идеите на кандидатите, желаещи да се включат в конкурса и допуска до участие в SoftUni Tech Fest само по 10 проекта във всяко от направленията. От ПМГ „Баба Тонка” до участие в технологичния фестивал бяха допуснати 3 ученици с един проект.
Трите ученички от ПМГ „Баба Тонка” – Селин Шемсиева, Йоанна Илиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас, разработиха, представиха и защитиха блестящо своята идея и достойно спечелиха СРЕБЪРНИ медали, като се класираха на призовото ВТОРО място в направление „Софтуерни и уеб приложения под 18 г.” с проекта си „Изкуствена имунна система” (AIS\Artificial Immune System). Създаденото от тях приложение симулира модели за борба с антигени в човешката имунна система и може да има приложение в медицината и фармацията. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”.


Отиди на страница  1 2 3 [4] 5 ... 77 78 79

Категории новини


Предстоящи събития

21 December at 1800
Коледен концерт

13 January
НОИТ

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 17.12.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 292


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008