Outrun The Fund

07 June 2017 - 09:20:02, Участие в проекти, Administrator,

Outrun The Fund

организира съвместно с ПМГ „Баба Тонка“ второ по рода си масово 7-километрово бягане в Парка на младежта в Русе по случай 76-ти ден от 100-дневната кампания на Даниел Иванов за събиране на средства от приятелите на спорта с цел подобряване спортните условия и материалната база в гимназията.

Ще се бягат общо 7км+ (11 обиколки х 650м), като всеки желаещ може да се включи за колкото обиколки прецени. Цялата дистанция не е задължителна.
1 юли 2017 г.
10.00 часа
Вазата в Парка на младежта

Искаш ли да ни помогнеш като доброволец с организацията?
Пиши съобщение на Outrun The Fund и сподели:
1. Времето, с което разполагаш;
2. Идеи как да направим заедно събитието професионално и празник на спорта;
3. Твой телефон за контакт.

До 1 юли !
Дани и OutrunTheFund


Център за мултироторни летящи системи

02 June 2017 - 17:31:26, Участие в проекти, Administrator,

На 2 юни 2017 година в кабинет 23 на ПМГ "Баба Тонка" бе открит "Център за мултироторни летящи системи", които са по-известни с името дронове. Целта на този център е учениците не само да се учат да управляват безпилотен летателен апарат, но и да го конструират и програмират за изпълнение на определена мисия. Бюджетът от 17 100 лева е осигурен от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", Училищното настоятелство при МГ "Баба Тонка" и ПМГ "Баба Тонка". С тези средства и със съдействието на фирма "Дартек", която поръча и достави оборудването, бяха закупени:
Phantom 4 Pro+(1 бр.) – безпилотна летателна платформа, оборудвана с прецизни сензори за определяне на положението на дрона в пространството и иновативен алгоритъм за избягване на препятствия;
Quanum nova-pro-main(2 бр.) – модулни платформи, които използват софтуер с отворен код и позволяват да се персонализира дрона и да бъде адаптиран за изпълнение на мисии, а така също и модификация на физическо ниво чрез свързване на различни сензори;
Хардуерни платформи за проектиране и конфигуриране на БЛА (2 бр.) – Пълен набор от хардуерни компоненти за асемблиране на безпилотна летателна система;
Samsung Galaxy Tab2(1 бр.) – терминал за управление и визуализация на телеметричните данни.
Идеята за създаването на центъра е да се свърже учебния процес и извънкласната дейност в училището с най-новите компютърни технологии. Оборудването ще се използва като практикум в часовете по информатика и ИТ в новия профил "Хардуерни и софтуерни науки".


БЕЗПЛАТЕН курс за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория “В”

31 May 2017 - 19:28:30, Съобщение, Administrator,

Учебен център "Поликар"
офис и кабинет: гр.Русе, ул.Люляк 11, тел. 082 84 66 77,
0896 77 23 32 – Виктория Андреева - управител
обявява

НАГРАДА
ЗА ОТЛИЧЕН УСПЕХ И ИЗЯВИ В СЪСТЕЗАНИЯ И ОЛИМПИАДИ

за един ученик от ПМГ “Баба Тонка” – гр. Русе

Кандидатстване за наградата: Могат да кандидатстват всички ученици, които отговарят на условието за започване на курса, имат отличен успех за 2016/2017 учебна година и опишат до три постижения на олимпиади, състезания и др. Заявление със свободен текст се подава на класния ръководител до 30 юни 2017 г. Педагогическият съвет ще вземе решение за награждаването на 30 юни 2017 г.
Условие за започване на курса: навършени 18 години (или не повече от 3 месеца преди навършването им)
Започване на обучението: в периода от 01.07.2017г. до 31.12.2017г.


Дона-Мария с две награди от най-голямото състезание за млади учени в света

25 May 2017 - 14:10:00, Постижения на ученици, Administrator,

За поредна година България бе представена от трима ученици в най-голямото състезание за млади учени в света - Intel ISEF 2017. Тази година то се проведе в Лос Анджелис, Калифорния.
В него участваха 1600 младежи от над 70 държави. То ежегодно сe посещава от множество престижни компании като Google, NASA, United Airlines Foundation, Go Daddy, IEEE и др., както и много нобелови лауреати. Българският отбор пък се подбира всяка година след Панаира на науката и иновациите, на който Клуб "Млади Таланти" провежда национален конкурс. Трите най-добри тази година - Таня Оцетарова от МГ „Кирил Попов“ (Пловдив), Василен Цветков от МГ “Петър Берон“ (Варна) и Дона-Мария Иванова от МГ „Баба Тонка“ (Русе) - бяха този уикенд в Щатите на голямото състезание.
Дона-Мария се завръща от САЩ с четвърта награда на основното жури и почетна грамота от AMS (Американското математическо общество, една от най-големите и престижни организации в световен мащаб в сферата на математиката). Тя участва за втори път на международното състезание, като и през 2016 г имаше почетна грамота от AMS.
Нейният проект е започнат на шестседмична изследователска школа в Масачузетския технологичен университет RSI (Research Science Institute). Той е на тема „За дисторзията при влагане на пълно двоично дърво в евклидово пространство с фиксиран брой измерения“. Изследва се доколко „изгодно“ може да се изобрази даденият граф, като се цели възможно най-голямо съответствие между метриките на графа и пространството.


Наградиха ръководството на ПМГ "Баба Тонка"

24 May 2017 - 16:03:31, Постижения на ученици, Administrator,

Днес 24 май 2017 г. ръководството на ПМГ "Баба Тонка" бе удостоено с две почетни награди. На тържеството по случай празника Мариана Севева - заместник директор получи награда "Неофит Рилски", а малко по-късно на церемония в Доходното здание директорът Митко Кунчев получи "Награда Русе". Честито!


Състезание по КОМПЮТЪРНА ПОДГОТОВКА

19 May 2017 - 15:33:00, Постижения на ученици, Administrator,

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – РУСЕ
ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
ПРОФИЛИР АНА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “БАБА ТОНКА”


канят

всички участници в състезанието и техните учители

на 22 май 2017 година от 18.00 часа в салона на Учебния център на ДОМА НА НАУКАТА И ТЕХНИКАТА - гр. Русе, бул. Придунавски № 6б. /Мюзик бокс, Терасата/ за обявяване на класирането и награждаване на победителите!
Класирането може да видите тук.


Отиди на страница  1 2 3 4 [5] 6 ... 77 78 79

Категории новини


Предстоящи събития

01 November
Математически турнири

05 November at 1000
Бобър - България

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008