Курс по математика за 4. клас

14 May 2017 - 10:54:28, Съобщение, Administrator,

Организира се курс по математика за 4. клас за подготовка за математическото състезание "Млади таланти".

Продължителност на курса: 20 часа
Начало: 9.00 часа на 20.05.2017 г. кабинет 16 на ПМГ "Баба Тонка"
Записване: в счетоводството на ПМГ "Баба Тонка" и при г-жа Мирослава Костадинова – тел: 0888509449
Курсът ще се проведе при набиране на достатъчен брой кандидати!


Русенски фестивал на роботиката

08 May 2017 - 19:45:25, Постижения на ученици, Administrator,

Русенски фестивал на роботиката се проведе на 7 май 2017 г., в Корпус 2 на Русенския университет. Регионалната инициатива е част от програмата „Роботика за България“. Тя се осъществи в резултат на съвместната работа между ПМГ „Баба Тонка“ и РУ „Ангел Кънчев”.
Русенският фестивал на роботиката събра за участие 14 отбора от Русе, Варна, Разград, Силистра и Козлодуй. Общо 77 деца и техните ментори участваха в надпреварата. 20 ученици - доброволци от ПМГ „Баба Тонка“ бяха домакини на състезанието и се погрижиха, както за удобството на участниците, така и за тяхното участие в състезанието по регламент. Членовете на екипите и техните ментори представиха работата си по робота и изпълнението на мисиите пред жури в няколко направления - „Робо дизайн“, „Робо игра“, „Отборната игра“ и „Изследователски проект“. В направлението „Робо игра“ се проведе пряка надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии на състезателното поле. В „Отборната игра“ се оцениха уменията на членовете на екипа да общуват помежду си, да си помагат и споделят идеи в състезателния процес. В направление „Изследователски проект“ отборите представиха пред журито своята презентация по научноизследователск ия си проект по тазгодишната тема „Съюзници на животните”. Крайното класиране бе определено от представянето на всеки отбор в четирите направления.
Жури в отделните направления бяха специалисти от SAP Labs България и преподаватели от Русенски университет „Ангел Кънчев“.
Генералното класиране на отборите, след представянето им в четирите направления:
група А
1 място отбор QWERTY 2 от ОУ "Васил Левски", Разград
2 място отбор RoboTechnics от ПГСУАУ ,,Атанас Буров", Силистра
3 място отбор RoboTeam от ПМГ "Баба Тонка", Русе
група В
1 място отбор Ruse Botmakers от ПМГ "Баба Тонка", Русе
2 място отбор RoboDuty от ПМГ "Баба Тонка", Русе
3 място отбор ROBOTECH от ПАГ "Гео Милев", Русе
Събитието се реализира с подкрепата на фондация „Еконт” и Училищното настоятелство на ПМГ” Баба Тонка”. Участниците получиха награди и подаръци от фирма ДИАНЕЛ и фирма ЕКОНТ.
Програма „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP Labs България, в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“.


Пролетно надиграване

05 May 2017 - 17:53:00, Постижения на ученици, Administrator,

На 5 май 2017 г. в двора на ПМГ "Баба Тонка" се проведе традиционното пролетно надиграване с български хора. Всички класове се включиха в надиграването, като най-добре представилите се похапнаха вкусни награди.
Класирането може да видите тук.


Златни медали на Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране“

04 May 2017 - 13:06:37, Постижения на ученици, Administrator,

От 28 април до 3 май 2017 г. в гр. Москва, Руска федерация, се проведе заключителният етап на Единадесетия международен конкурс “Математика и проектиране”, в който взеха участие ученици от България, Казахстан, Татарстан и Русия, а също и учители от тези държави. Международното жури по традиция се оглавяваше от проф. Николай Розов – председател, декан на Факултета по педагогическо образование при Московския държавен университет “М. В. Ломоносов”, и от заместник- председателите проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление в Москва и проф. Сава Гроздев от България.
На конкурса бяха представени проекти на участниците в следните единадесет направления: Математическо моделиране на реални процеси, Геометрични миниатюри, Математика и изкуство, История на математиката, Математиката като наука, Електронен тематичен журнал, Използване на математически методи за решаване на професионално- ориентирани задачи, Математика в сферата на защитата на информацията, Финансова математика, Международни мрежови проекти, Учителски проекти.
От ПМГ „Баба Тонка” в заключителния етап на конкурса бяха допуснати и участваха 6 ученици, с 4 проекта в 4 от направленията.
Въпреки сериозната конкуренция възпитаниците на ПМГ „Баба Тонка” се представиха отлично и завоюваха първо място в три от направленията. Наградените проекти са:
Проект 1:
Тема: Научни дуели
Автори: Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10.в клас
Проектът се класира на ПЪРВО място в направление „Електронен тематичен журнал” и учениците са удостоени със ЗЛАТНИ медали.
Проект 2:
Тема: Изкуствена имунна система
Автори: Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10. д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас
Проектът се класира на ПЪРВО място в направление „Математическо моделиране на реални процеси” и учениците спечелиха ЗЛАТНИ медали.
Проект 3:
Тема: Стъпка по стъпка към съвременните измервания
Автори: Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10. д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас
Проектът се класира на ПЪРВО място в направление „История на математиката”. Учениците получиха ЗЛАТНИ медали.
Научен ръководител на всички ученици е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”.

В рамките на конкурса се проведе Международен интелектуален квест „Математическа вселена". Участниците бяха разпределени в 10 екипа с международно участие. Отборът на Селин Шемсиева от 10.д клас се класира на ПЪРВО място и тя спечели ЗЛАТЕН медал. Отборът на Бояна Чолакова от 10.в клас се класира на ВТОРО място и тя получи СРЕБЪРЕН медал.
Участието на учениците и научният им ръководител бе финансово подпомогнато от Фонд „Математика на бъдещето”, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух, фирма „Ел” ЕООД, Дунавски драгажен флот АД – Русе и фирма „Дейма”. Учениците и техният ръководител изказват най-сърдечна благодарност на спомоществователите, с чиято подкрепа участието им в престижния конкурс стана възможно и на госпожа Ирина Андонова, старши учител по руски език в ПМГ „Баба Тонка”, за оказаната помощ при превода на проектите на руски език.


Състезание по КОМПЮТЪРНА ПОДГОТОВКА

28 April 2017 - 13:47:12, Съобщение, Administrator,

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – РУСЕ
ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
ПРОФИЛИР АНА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “БАБА ТОНКА”

организират
СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНА ПОДГОТОВКА

което ще се проведе на 8 май 2017 година от 9.00 часа в компютърните кабинети на МГ "Баба Тонка".
За да видите регламента на състезанието и разпределението на участниците по направления посетете сайта за състезанието .


Резултати от състезанието "ИНФОТЕХ"

25 April 2017 - 10:42:18, Постижения на ученици, Administrator,

Резултати от състезанието по Информационни технологии "ИНФОТЕХ", може да видите ТУК.
Награждаването на победителите ще е на 26.04.2017 г., сряда, в аулата на ПМГ "Баба Тонка" от 17:30 часа.


Отиди на страница  1 2 3 4 [5] 6 ... 75 76 77

Категории новини


Предстоящи събития

15 September
Откриване на учебната година

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Юбилейна конференция 01.11.2013 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 16


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008