ОБРЪЩЕНИЕ

11 July 2017 - 19:01:31, Съобщение, Administrator,

Управителният съвет на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“, Русе приветства инициативата на Даниел Иванов за набиране на средства за подобряване на спортната база в гимназията. Да бягаш 100 дни по 7 километра, за да привлечеш вниманието към една благотворителна кауза е пример за гражданско поведение.
На свое заседание на 11 юли 2017 г. Управителният съвет на Настоятелството реши да се включи в инициативата, като осигури 5 000 лева за подобряване на спортната база.
Апелираме всички родители също да се включат според възможностите си!
Наталия Кръстева
Председател на УС на Настоятелството


Справка за свободните места

05 July 2017 - 15:58:48, Съобщение, Administrator,

Справка за броя на свободните места в паралелките на ПМГ „Баба Тонка“ - Русе за учебната 2017/2018 г. може да видите тук!

Справка за броя на свободните места за учители ПМГ „Баба Тонка“ - Русе за учебната 2017/2018 г. може да видите тук


Литература за 8. клас

30 June 2017 - 16:53:24, Съобщение, Administrator,

Обновена е информацията за литерарурата за 8. клас, според новата учебна програма! Може да видите списъка ТУК.


Младежки фестивал "Музика и цветове"

29 June 2017 - 11:44:50, Постижения на ученици, Administrator,

На 28.06.2017 г. на кея се проведе Младежки фестивал "Музика и цветове". Събитието бе заснето с безпилотен летателен апарат Phantom 4Pro+, който бе закупен със средства осигурени от Фондация "Русе - град на свободния дух". Дронът бе управляван от Виктор Дяков, ученик от 9. а клас на ПМГ "Баба Тонка", под ръководството на доц. д-р Георги Христов, преподавател в РУ "Ангел Кънчев" и Силвия Йорданова, старши учител по информатика и ИТ в ПМГ "Баба Тонка".
Насладете се на прекрасната гледка от високо: link
Клип с по-ниско качество: link


Два Кристални приза на Международна научна конференция

26 June 2017 - 17:03:02, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от ПМГ „Баба Тонка” бяха удостоени с най-високото отличие в Ученическата секция на Международната научна конференция CompSysTech 2017. Два Кристални приза за най-добър доклад „THE BEST PAPER” спечелиха възпитаниците на гимназията, след като представиха блестящо своите научни разработки. Наградени са проект „Artificial Immune System”, с автори Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас и проект „Science Duels” на Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10.в клас. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова.
Международната научна конференция CompSysTech 2017 е конференция по компютърни системи и технологии. Тя се провежда ежегодно в края на месец юни. Тази година домакин на престижното събитие бе Русенски университет. Форумът продължи два дни – 23 и 24 юни 2017 г. Пленарната сесия започна с презентация на Владимир Койлазов – първият българин, носител на „Оскар“. Участници от 14 страни представиха свои доклади в различните секции на конференцията. Международният научен комитет бе съставен от известни български и чуждестранни учени, което е гаранция за високото ниво на представяните и публикуваните доклади и статии. Авторите на най-добрите доклади във всяка секция получиха грамота от председателя на програмния комитет и Кристален приз „THE BEST PAPER”.


ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ НА ПМГ ”БАБА ТОНКА” РЕШАВАХА СЪДЕБЕН КАЗУС В РУСЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД

23 June 2017 - 12:58:31, Постижения на ученици, Administrator,

На 21.06.17 г. с разигран симулиран наказателен процес приключи Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Програмата е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.
През учебната 2016/2017 в Образователната програма се включиха 350 възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”.
Съдии и прокурори от Русенски окръжен съд запознаха подрастващите с функциите и дейността на съдебната власт. Особен интерес учениците от осмите класове проявиха към лекциите свързани с престъпления против собствеността и киберпрестъпленията, изнесени от младши съдия Атанас Димитров и окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев. Чрез лекциите на съдия П. Тараланска и Н. Чокоева, учениците от деветите и единадесетите класове обогатиха познанията си по гражданско, търговско и административно право. За да добият директен и личен опит от наученото в рамките на програмата, десетокласниците влязоха в роли на магистрати и разиграха наказателен процес. За отличното си представяне в симулираното съдебно дело всички участници получиха грамоти. Бъдещите магистрати споделиха, че работата на съдия, прокурор и адвокат е сложна и отговорна.
За цялостния принос към запознаването с дейността на съда и повишаване правната култура на младите хора, ПМГ „Баба Тонка” бе удостоена с грамота.
Образовател ната програма ще продължи и през следващата учебна година.


Отиди на страница  1 2 3 ... 5 [6] 7 ... 79 80 81

Категории новини


Предстоящи събития

24 February at 0900
Математическа Атака

10 March at 0830
Областен кръг на НОИТ

17 March at 1100
КенгуруПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Патронен празник
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 1


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008