НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ” 2010

30 May 2010 - 17:00:19, Постижения на ученици, Administrator,

На 27 май 2010 година в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади заместник-министър Петя Евтимова награди победителите в Националния конкурс "Млади таланти". На европейското състезание „Млади таланти”, което ще се проведе в Лисабон през месец септември тази година, отиват: Катерина Велчева - първо място с разработката „Стеганографски алгоритми – изследване, анализ и реализация”; Второ място - Радко Котев с проект „Едно ново решение на Аполониевата задача”; Трето място - Александър Колев и Надежда Аплакова с проект „Геометрични неравенства, породени от задачата на Ферма”.Освен радостта и трепета от предстоящото им представяне, призьорите получават парични награди съответно от по 1000, 850 и 700 лв. и ще имат възможност да преминат специален курс на обучение в Майсторски клас за добра комуникация на науката, осигурен от Британски съвет – София.
Три проекта бяха отличени и ще вземат участие в младежкия форум „Science Expo”, който ще се проведе в Москва, Русия. Това са проектите на Даниел Цветков и Александър Лалев „Едно пътешествие в 4 D”; на Кристиян Сребрев „Без дрога” и на Момчил Молнар „Астрофотометрия с DSLR фотоапарат”.


Състезания по ИТ послучай 24 май

27 May 2010 - 21:05:50, Постижения на ученици, Administrator,

Ученици от МГ "Баба Тонка" взеха участие в традиционното общоградско състезание организирано от ТО на НТС и СЪЮЗА НА СТЕНОГРАФИТЕ И КОМПЮТЪРНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ - гр. Русе. Ето резултатите:
Компютърна текстообработка:
Мартина Йосифова Филипова - 9 б клас - първо място
Адриана Маринова Маринова - 9 б клас - трето място
Уебдизайн:
Джунейт Ерданов Велиев - 10б клас - първо място
Георги Иванов Иванов - 9в клас - четвърто място
Участниците са подготвени от преподавателите: Диляна Ангелова, Донка Симеонова и Снежана Тодорова


Колективът на МГ бе удостоен с почетната награда "Русе" 2010

24 May 2010 - 23:16:36, Постижения на ученици, Administrator,

Колективът на МГ "Баба Тонка" спечели награда "Русе" 2010 в раздел "Образование и наука", категория "Преподавателски или научен екип". Престижната статуетка, дело на скулптора Георги Радулов, бе връчена от доц. Васил Пенчев - председател на Общински съвет – Русе на тържествен концерт в Доходното здание, посветен на 24 май. Директорът Митко Кунчев получи наградата и благодари на Училищното настоятелство, с председател г-н Данев, по чието предложение бе направена номинацията, както и на преподавателите от МГ, благодарение на които учениците от гимназията имат успехи в различни сфери на науката.


Резултати от трети пробен изпит по бълг. език и литература за 7 клас

19 May 2010 - 10:31:46, Постижения на ученици, Administrator,

Резултатите от трети пробен изпит по бълг. език и литература за 7 клас може да видите тук.


Четвърти международен конкурс “Математика и проектиране”

17 May 2010 - 08:51:41, Постижения на ученици, Administrator,

С две първи, две втори и две трети места се завърнаха българските представители от Четвъртия международен конкурс “Математика и проектиране”, състоял се в Москва, 2–6 май, 2010 г. Тази година в конкурса със свои научни разработки участваха повече от 500 ученици и учители от Беларус, България, Казахстан и Русия. Първо място спечели Мария Пенчева с учител Мирослава Костадинова, от МГ “Баба Тонка”, Русе, научен консултант гл. ас. Тодор Митев – РУ “А. Кънчев”. Нейната тема е “Намиране на най-голяма и най-малка стойност с помощта на функции и доказателствата им без математически анализ”.Конкурсът в Москва се организира в рамките на международния проект MITE “Методология и информационни технологии в образованието” от Факултета по педагогическо образование на МГУ “М. В. Ломоносов”, Академията за социално управление в Московска област и Института по математика и информатика при БАН.


5 май - ден на самоуправлението и Гергьовденско надиграване с хора

07 May 2010 - 12:48:56, Постижения на ученици, Administrator,

За поредна година се проведе ден на самоуправлението, в който ученици заеха постовете на администрацията. Моника от 11в клас, в ролята на директор, имаше честта да предаде документите, с които нашата гимназия ще бъде предложена за Награда "Русе". Момчил Молнар от 10а клас бе избран за "Ученик на годината". Като завършек на този ден бе проведено и традиционното надиграване, което учениците очакваха с нетърпение. За да омаят неподкупното жури всеки клас трябваше не само да усвои добре хората, но и да има впечатляващи облекло и хореография. Резултатите от надиграването може да видите тук.


Отиди на страница  1 2 3 ... 77 [78] 79 ... 86 87 88

Категории новини


Предстоящи събития

18 December at 1800
Коледен концерт

13 January
НОИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Конкурс "Най-красиво и вкусно коледно ястие"
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 19


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008