Колективът на МГ бе удостоен с почетната награда "Русе" 2010

24 May 2010 - 23:16:36, Постижения на ученици, teach_admin,

Колективът на МГ "Баба Тонка" спечели награда "Русе" 2010 в раздел "Образование и наука", категория "Преподавателски или научен екип". Престижната статуетка, дело на скулптора Георги Радулов, бе връчена от доц. Васил Пенчев - председател на Общински съвет – Русе на тържествен концерт в Доходното здание, посветен на 24 май. Директорът Митко Кунчев получи наградата и благодари на Училищното настоятелство, с председател г-н Данев, по чието предложение бе направена номинацията, както и на преподавателите от МГ, благодарение на които учениците от гимназията имат успехи в различни сфери на науката.


Резултати от трети пробен изпит по бълг. език и литература за 7 клас

19 May 2010 - 10:31:46, Постижения на ученици, teach_admin,

Резултатите от трети пробен изпит по бълг. език и литература за 7 клас може да видите тук.


Четвърти международен конкурс “Математика и проектиране”

17 May 2010 - 08:51:41, Постижения на ученици, teach_admin,

С две първи, две втори и две трети места се завърнаха българските представители от Четвъртия международен конкурс “Математика и проектиране”, състоял се в Москва, 2–6 май, 2010 г. Тази година в конкурса със свои научни разработки участваха повече от 500 ученици и учители от Беларус, България, Казахстан и Русия. Първо място спечели Мария Пенчева с учител Мирослава Костадинова, от МГ “Баба Тонка”, Русе, научен консултант гл. ас. Тодор Митев – РУ “А. Кънчев”. Нейната тема е “Намиране на най-голяма и най-малка стойност с помощта на функции и доказателствата им без математически анализ”.Конкурсът в Москва се организира в рамките на международния проект MITE “Методология и информационни технологии в образованието” от Факултета по педагогическо образование на МГУ “М. В. Ломоносов”, Академията за социално управление в Московска област и Института по математика и информатика при БАН.


5 май - ден на самоуправлението и Гергьовденско надиграване с хора

07 May 2010 - 12:48:56, Постижения на ученици, teach_admin,

За поредна година се проведе ден на самоуправлението, в който ученици заеха постовете на администрацията. Моника от 11в клас, в ролята на директор, имаше честта да предаде документите, с които нашата гимназия ще бъде предложена за Награда "Русе". Момчил Молнар от 10а клас бе избран за "Ученик на годината". Като завършек на този ден бе проведено и традиционното надиграване, което учениците очакваха с нетърпение. За да омаят неподкупното жури всеки клас трябваше не само да усвои добре хората, но и да има впечатляващи облекло и хореография. Резултатите от надиграването може да видите тук.


Резултати от втори пробен изпит по БЕЛ

03 May 2010 - 13:38:37, Съобщение, teach_admin,

Резултатите от втория пробен изпит по БЕЛ, проведен на 25.04.2010 г. може да видите тук.


Национална олимпиада по информатика

27 April 2010 - 20:17:47, Постижения на ученици, teach_admin,

На 24-25.04.2010 г. в гр. Плевен се проведе националният кръг на олимпиадата по информатика. Георги Гюрчев от 11б клас е включен в старшия разширен национален отбор, а Ивелин Рачев и Христиан Христов от 8а клас са включени в младшия разширен национален отбор. Поздравяваме ги за отличното им представяне и им пожелаваме още повече успехи!


Отиди на страница  1 2 3 ... 92 [93] 94 ... 101 102 103

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Конкурс "Най-красиво и вкусно коледно ястие"
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 19


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008