Второ място от националния конкурс за есе на биологична тематика

08 May 2018 - 09:24:10, Постижения на ученици, Administrator,

Зорница Николова от 11 д клас спечели второ място от националния конкурс за есе на биологична тематика "Растенията на утрешния ден", организиран от Информационния център за растителни биотехнологии на Агробиоинститут - София. В нейната възрастова група на първо място е ученичка от Американския колеж.
А връзката с Биофеста е, че по време на това събитие наградиха участниците в конкурса. Ето връзка към есето на Зорница: есе


Златен и сребърен медал на Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране” 2018

04 May 2018 - 14:20:51, Постижения на ученици, Administrator,

От 28 април до 3 май 2018 г. в гр. Москва, Руска федерация, се проведе заключителният етап на престижния Дванадесети международен конкурс “Математика и проектиране”.
От ПМГ „Баба Тонка” в заключителния етап на конкурса бяха допуснати и участваха 2 ученички – Моника Великова от 10.г клас и Селин Шемсиева от 11.д клас. В условията на много сериозна конкуренция момичетата се представиха отлично и завоюваха призови места в две от направленията на конкурса.
С проекта си „Шифърът на Леонардо” ученичките се класираха на ПЪРВО място в направление История на математиката и спечелиха ЗЛАТНИ медали.
ВТОРО място в направление Математика и изкуство завоюваха с проекта си „Танцувай с мен” и бяха удостоени със СРЕБЪРНИ медали.

Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”.
Участието на ученичките и научният им ръководител бе финансово подпомогнато от фондация „ЕКОНТ“ и Фонд „Математика на бъдещето”. Ученичките и техният ръководител изказват най-сърдечна благодарност на спомоществователите, с чиято подкрепа участието им в конкурсa стана възможно.


Седмично разписание на часовете от 10 април

06 April 2018 - 11:11:10, Съобщение, Administrator,

Седмичното разписание на часовете за двете смени, в сила от 10 април 2018 година, може да видите тук.

График за биене на звънеца може да видите тук.


Общо събрание на Училищното настоятелство към МГ "Баба Тонка"

06 April 2018 - 10:58:33, Съобщение, Administrator,

Управителният съвет на Училищното настоятелство към МГ "Баба Тонка" свиква общо събрание на 26.04.2018 г. (четвъртък) от 18.00 ч. в МГ "Баба Тонка". Поканата и дневният ред може да видите тук.


ТРЕТО място за проектите участвали в СофтУниада 2018

28 March 2018 - 10:16:35, Постижения на ученици, Administrator,

На 24-25 март 2018 г. в гр София се проведе състезание по програмиране СофтУниада. Състезателните категории са две: състезателно програмиране и уеб/софтуерни проекти.
Петър Няголов от XIa клас участва в първата категория и се представи отлично.
Във втората категория участваха шест ученици с три проекта. Два от тях спечелиха призови места:
Любо Любчев и Симо Александров от IXв клас с проект "Съставител на тестове по Английски език", ръководител Р. Жекова - ТРЕТО място за приложна програма
Виктор Топоров и Кристоян Спасов от XIв клас с проект "Научни дуели", ръководител С. Феимова - ТРЕТО място за уеб приложение

Патронен празник

22 March 2018 - 19:44:45, Съобщение, Administrator,

С редица инициативи днес отбелязахме патронния си празник. Честването започна сутринта, с поднасянето на венец и цветя пред паметника на Тонка Обретенова. В Пантеона на възрожденците беше отслужена заупокойна молитва в памет на патрона на училището. По същото време, в Канев център, ученици от IX до XII клас се включиха в куиз „Баба Тонка”. Участваха общо 10 отбора с по четирима ученика от горния курс. В четири кръга, те отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Баба Тонка.
Тържественото събрание по повод патронния празник на училището се проведе в Канев център. Гости на празника бяха представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство към ПМГ „Баба Тонка”, бивши учители и ученици на гимназията и представители на местната администрация и Русенския университет. Бяха поднесени поздравителни адреси от областния управител Галин Григоров и ОУ „Отец Паисий”. Сцената украси кошница с цветя от председателя на Съвета на директорите на „Приста ойл груп” Пламен Бобоков – бивш възпитаник и дарител на училището. Приветствие от името на ректора на Русенския университет поднесе неговият заместник – проф. д-р Диана Антонова.
Директорът на гимназията Митко Кунчев направи кратък отчет за участието на гимназията в различни проекти и дейността на Училищното настоятелство през 2017.
По време на тържественото събрание бяха наградени и 7 ученици за високите им постижения в различни области. Това са:
Вяра Симеонова Симеонова, VIA клас
Виктор Ивайлов Кожухаров, IXA клас – награждаван един път
Никол Елеонорова Павлова, XВ клас
Петър Ивелинов Няголов, XIA клас – награждаван два пъти досега
Петър Емилов Борисов, XIA клас
Димитър Валентинов Томов, ХІІА клас
Емил Емилов Инджев, ХІІА клас

Вяра Симеонова от VIA клас получи и награда от фонд „ЕЛИЦА ЦВЕТИНОВА РУСИНОВА“.
Слово пред присъстващите изнесе бившият възпитаник на училището от Випуск `89 Росен Даскалов – пилот и създател на първата българска супер кола Sin R.
Тържественото събрание завърши с легенда-спектакъл „За майките и техните свободни синове”, изпълнена от възпитаници на училището.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 82 83 84

Категории новини


Предстоящи събития

22 June at 1345
Дипломи 2018Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Дипломи 2013
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 57


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008