ЗЛАТЕН и СРЕБЪРЕН медал на Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране 2023“

15 September 2023 - 16:04:04, Постижения на ученици, teach_admin,

ЗЛАТЕН и СРЕБЪРЕН медал спечелиха ученици от МГ „Баба Тонка“ на Международния кръг на престижния конкурс „Математика и проектиране 2023“.

Конкурсът се проведе дистанционно на 12.09.2023 г. Ученици от много страни презентираха и защитиха пред международно академично жури свои проекти и се състезаваха в няколко направления. В международния кръг на конкурса бяха допуснати и участваха 3 ученици от МГ „Баба Тонка“. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии. Учениците представиха блестящо своите разработки. В много голяма и оспорвана надпревара те постигнаха страхотен успех, като спечелиха две призови места.

ПЪРВО място и ЗЛАТЕН медал в направление „Математиката в областта на защита на информацията“ завоюва Александър Славов от 8.в клас със своето приложение „Symbol – криптиране, декриптиране и генериране на пароли“.

С ВТОРО място и СРЕБЪРЕН медал в направление „Създаване на цифрови ресурси и програмиране“ бяха наградени Любослав Димов и Никола Великов от 8.а клас за уеб платформата си „CookIt“.


Общо събрание на Училищното настоятелство

29 August 2023 - 16:27:43, Съобщение, teach_admin,

ОБЯВА

Управителният съвет
на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“, Русе
на свое заседание реши:

СВИКВА

Общо събрание на Училищното настоятелство на основание чл. 23, ал. 1. от Устава на 20.09.2023 г. /сряда/, от 18:30 часа, в аулата на МГ „Баба Тонка” при следния дневен ред:

1. Приемане отчета за дейността на Управителния съвет /УС/ за 2022 г., финансовия отчет за 2022 г. на основание чл. 22, т. 11 от Устава.

2. Освобождаване на Председателя и членовете на Управителния съвет поради изтичане на мандата.

3. Приемане на Основни насоки и програма за дейността на Настоятелството за 2023-2024 г.

4. Приемане бюджета на Настоятелството за 2023-2024 г. на основание чл. 22, т. 9 от Устава.

5. Избор на Председател и членове на Управителния съвет за следващия двугодишен период.

На основание чл. 23. ал. 2. от Устава на Настоятелството обявата е поставена на 18.08.2023 г. на видно място в сградата – на таблото на канцеларията в коридора и публикувана на сайта на гимназията.

Галина Иванова, Председател на УС на Настоятелството


Ученици от МГ са част от националния отбор на международната олимпиада по астрономия

07 August 2023 - 10:16:19, Постижения на ученици, teach_admin,

Младите астрономи Елена Йорданова (10б) и Красимир Станков (9в) ще бъдат част от националния отбор, който ще представя България на международната олимпиада по астрономия през месец ноември 2023г. в Китай. Красимир ще се състезава в младша възрастова група, а Елена има сребърен медал от миналогодишната международна олимпиада. Гордеем се с вас и ви пожелаваме успешно представяне.


Свободни места след втори етап накласиране и записване

27 July 2023 - 09:10:12, Съобщение, teach_admin,

Незаети места след втория етап на класиране и записване по профили и специалности от професии в училищата с утвърден държавен прием в област Русе

Заповед за брой на незаети места след втория етап на класиране и записване по профили и специалности от професии в училищата с утвърден държавен проем в област Русе може да видите ТУК.
Соводните места по профили и паралелки може да видите ТУК.


Математическа гимназия с отличие за безопасност на движението по пътищата

24 July 2023 - 15:36:56, Постижения на ученици, teach_admin,

На тържествена церемония в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в София бяха връчени първите годишни награди за пътна безопасност. Церемонията бе организирана от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) с подкрепата на БТА по случай Международния ден за безопасност на движението по пътищата – 29 юни. Наградени бяха институции с принос на регионално и местно ниво за подобряване на безопасността по пътищата и намаляването на пътнотранспортния травматизъм.
Единств еното училище за Северен централен район,което бе наградено със статуетка, грамота и специална награда, бе МГ „Баба Тонка“. Тя бе връчена за цялостната политика на образователната институция по изграждане на трайни навици в учениците за опазване човешките живот и здраве на пътя.
Тъй като учениците са рискова група за възникване на пътнотранспортни травми поради малкия социален опит, възрастовите и психологични особености, в МГ “Баба Тонка“ вярваме и работим за това, добрият пример да повиши обществената чувствителност към темата.


МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „БАБА ТОНКА“ ВЕЧЕ Е С НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА

24 July 2023 - 15:22:16, Участие в проекти, teach_admin,

МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „БАБА ТОНКА“ КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ И БЕ ОДОБРЕНА ПО ПРОГРАМА НА МОН ЗА ИЗГРАЖДАНЕ И ОСНОВЕН РЕМОНТ НА СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ В ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА 2022 Г. - МОДУЛ 2

Върху лекоатлетическите писти и на едно от двете волейболни игрища бе положена специализирана спортна настилка. В обособено дворно пространство върху ударопоглъщаща настилка, бяха изградени фитнес уреди, тенис на маса и маса с шахматна дъска, на които учениците да разтоварват психическото напрежение и да ограничат заседналия начин на живот. Желанието на екипа е да формира система от жизненонеобходими двигателни умения, навици и волеви качества на нашите ученици.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 127 128 129

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерти
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 3


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008