ПЪРВО и ВТОРО място за отборите от Клуб Роботика в Електониада'2019

20 February 2019 - 10:33:08, Постижения на ученици, Administrator,

ПЪРВО и ВТОРО място за отборите от Клуб Роботика към МГ "Баба Тонка" на първата Електониада 2019, организирана от катедра „Електроника", факултет „Електротехника, електроника, автоматика", на Русенския университет. ПЪРВО място - Отбор 1 на МГ „Баба Тонка“: Никола Богданов – 11г клас, Хакан Хасан – 12в клас и Вяра Симеонова- 7 клас, ВТОРО място - Отбор 2 на МГ“Баба Тонка“: Никол Павлова – 11в клас, Билчо Миланов – 11г клас и Валентин Тамахкяров – 7 клас. Състезанието се състоя в теоритичен и практически кръг и двата отбора се представиха блестящо в надпревара с 11отбора на училища от Горна Оряховица, Плевен, Разград, Русе и Шумен. В теоретичния кръг участниците отговарят на две серии по десет въпроса за време от 30 минути. Приложният кръг е с времетраене 120 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – изработване на електронна схема, алгоритъм за работа и програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, и тестване и измерване на изходните параметри. Представихме се достойно и преместихме сили с отбори и от професионални гимназии. Благодарим на ментора на отборите Диан Тамахкяров.


Oбучение по оказване на първа долекарска помощ

15 February 2019 - 14:09:13, Постижения на ученици, Administrator,

На 7 и 8 февруари в МГ се проведе обучение по оказване на първа долекарска помощ. Обучители бяха Толга Мехмедов – областен координатор на Младежки Червен кръст и учениците от 9 Д клас - Траяна Боянова, Ана Колева, Едже Мехмедова и Михаела Георгиева.

Обучител ите обясниха на учениците от петте паралелки на девети клас как да окажем долекарска помощ без да навредим на себе си и на пострадалите - какво да предприемем при навяхване и изкълчване, как да обезопасим открита и закрита рана, как да правим сърдечен масаж и изкуствено дишане, какво е странично стабилно положние, кога настъпва шокът и как можем да го предвидим.


Пет ПЪРВИ места на Националния кръг на МITE 2019

13 February 2019 - 11:31:06, Постижения на ученици, Administrator,

На 7 и 8 февруари 2019 г. в гр. София се проведе Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2019 – Методология и информационни технологии в образованието. Участие в него взеха ученици от цялата страна, като в рамките на два дни представяха свои разработки в областта на математиката и икономиката. Домакин на събитието бе Висшето училище по застраховане и финанси. Състезанието се провежда в три кръга – задочен, национален и международен.
От МГ „Баба Тонка” на Националния кръг на конкурса бяха допуснати осем ученици с шест проекта в пет от десетте ученически направления. Сред много сериозна конкуренция те успяха да убедят академичното жури, че са достойни да представят България на Международния кръг на конкурса и завоюваха шест призови места – пет първи и едно второ място. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”.
Наградени са следните проекти:
Проект: 3D образователна игра за изучаване на ноти „3D MuSic
Автор: Мария Кирилова от 8.в клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Геометри чни миниатюри”
Проект: Геометрични фигури
Автор: Ростислав Гордеев от 8.в клас
Класиране: ВТОРО място в направление”Геометри чни миниатюри”
Проект: Колекция от класически игри
Автори: Иван Петров от 10.в клас и Ерик Николов от 10.г клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Електрон ен тематичен журнал”
Проект: История на логическите игри
Автори: Велислава Крумова и Диляна Дойчева от 10.в клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”История на математиката”
Проект: Система за адаптация към климатичните промени
Автори: Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Модели на реални процеси в природата и обществото”
Проект: Интелект на масите
Автори: Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас
Класиране: ПЪРВО място в направление”Математи ка в професионалната дейност”
Учениците спечелиха правото да участват на Международния кръг на конкурса, който ще се проведе в началото на месец май в Москва.


Седмично разписание за втория срок

04 February 2019 - 07:00:12, Съобщение, Administrator,

Обновеното седмичното разписание на часовете за втория срок, което е в сила от 11.02.2019 г.(понеделник), може да видите ТУК!
График за биене на звънеца може да видите тук.


Общо събрание на Училищното настоятелство

31 January 2019 - 17:12:27, Съобщение, Administrator,

ОБЯВА

Управителният съвет
на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“, Русе
на свое заседание реши:

СВИКВА

Общо събрание на Училищното настоятелство на основание чл. 23, ал. 1. от Устава на 07.02.2019 г., от 18:00 часа, в учителската стая на МГ „Баба Тонка” при следния дневен ред:
1. Отчет за дейността на Управителния съвет.
2. Приемане на Основни насоки и програма за дейността на Настоятелството за 2019 г.
3. Приемане бюджета на Настоятелството за 2019 г.
4. Освобождаване на Председателя и членовете на Управителния съвет поради изтичане на мандата.
5. Избор на Председател и членове на Управителния съвет за следващия двугодишен период.

Председател ят на Настоятелството да отправи писмена покана за събранието в съответствие с чл. 23., ал. 2, а директорът да осигури публикуване на сайта на гимназията.


Ученици от МГ "Баба Тонка" представиха обичая ладуване

15 January 2019 - 19:55:50, Постижения на ученици, Administrator,

Традиционният български обичай „Ладуване” представиха днес ученици от МГ „Баба Тонка” – Русе. Възстановката беше показана пред техни връстници от гимназията, както и пред официални гости от Общински съвет-Русе и НЧ „Гоце Делчев”. Домакин на събитието беше Областна администрация-Русе. Инициативата е част от проект “Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Идеята за него е на трима възпитаници на МГ „Баба Тонка” - Хакан Хасан–12 клас, Вероника Койчева–11 клас и Надежда Маркова–11 клас.
Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Обществени науки и гражданско образование.

Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветна дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- гр.Русе.

Участници и партньори по проекта са Община Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев” и НЧ „Гоце Делчев”- гр.Русе. Проектът ще се реализира до края на настоящата учебна година.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 88 89 90

Категории новини


Предстоящи събития

02 April at 0600
48 Пролетна конференция на СМБ

11 May
ИНФОТЕХ 2019

12 May
COMPI 2019Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Национално състезание по компютърни мрежи 9-10.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 12


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 4
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008