Австралийско Кенгуру

07 November 2022 - 09:26:03, Постижения на ученици, teach_admin,

Всяка година в началото на август се провежда международното математическо състезание Австралийско Кенгуру – един от най- големите математически турнири в света.
За българските участници задачите са изцяло на английски език.

Тази година се проведе на 04.08.2022 г. и от МГ „Баба Тонка“ взеха участие 14 ученика – от 6., 7., 8., 9. и 10. клас, които се представиха отлично и показаха знания както по математика, така и по английски език.

Роан Гочев от 7А клас получава максимален брой точки и специална награда.

С най добри резултати се представиха:
от 6 клас - Марина Маринова
от 7 клас - Роан Гочев, Даниел Георгиев. Марио Цветанов Никола Цанев и Десислава Боздева
от 9 клас - Преслав Тошев


ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В TEENHACK RUSE 2022

04 November 2022 - 20:45:14, Постижения на ученици, teach_admin,

Завърши TeenHack Ruse 2022 - хакатон за ученици от 5.-12. клас, организиран от клуб „Успешните хора“ към МГ „Баба Тонка“ – Русе и Русенски университет "Ангел Кънчев" - Русе в партньорство с водещи ИТ компании, който се проведе от 28 до 30.10.2022 г. В тридневното събитие участваха 18 отбора (8.-12. клас) и 4 отбора (5.-7. клас).

Учениците разработваха иновативни решения, които да направят град Русе един по-дигитален и модерен град. Екипите можеха да създават софтуерни или хардуерни проекти, като избират сами технологиите и езиците, с които да работят. На тяхно разположение бяха и топ софтуерни специалисти от български и чужди компании с дългогодишен опит, които влязоха в ролята на техни ментори и им помагаха в реализацията на проектите.

В състезанието се включиха ученици от ПГКМКС "Академик Благовест Сендов“- Варна, ПГЕЕ "Апостол Арнаудов"- Русе, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"- Русе, Математическа гимназия "Баба Тонка"-Русе, СУ "Христо Ботев" – Русе.

Ученическите проекти бяха оценявани от експертно жури, в състав: Вихрен Ганев, СЕО 1FF Company & Realistimo; Елисей Йорданов, Econt; Мартин Панайотов, Weberest & Realistimo; Денислав Недев, Anvilo България; Тодор Тодоров, Yotpo SmsBump; Иво Русев, Ontotext и Ния Неделчева, Успешните хора. Водещ на събитието бe Нели Тихомирова – организатор и координатор на хакатона, ръководител на клуб по предприемачество “Успешните хора“ към Математическа Гимназия Баба Тонка – Русе.

Наградите бяха осигурени от спонсорите:


Будителството е живо!

03 November 2022 - 08:30:42, Постижения на ученици, teach_admin,

Денят на народните будители се отбелязва ежегодно в МГ „Баба Тонка“. Празникът е честван онлайн дори по време на изолацията заради Ковид-19. През 2022 г. Ученическият съвет при МГ „Баба Тонка“ взе решение празникът да се със същата тържественост като 24 май. Това решение бе подкрепено от директора на МГ „Баба Тонка“ – Галина Бобева, и на 2 ноември в часа на класа бе проведено тържеството.

По случай Деня на народните будители Ученическият съвет обяви конкурс за разказ, есе или стихотворение. Участниците можеха да избират между три теми: „Мисията на народните будители днес“, „Може ли съвременната епоха да роди будители“ и „Един будител в нощта на Хелоуин“. Наградите на отличените връчи Никол Георгиева, председател на Ученическия съвет.

В конкурса взеха участие ученици от 5. до 12. клас, разделени в четири категории. Журито бе в състав: Ирина Андонова, старши учител по български и руски език, Борислава Грозева, учител по български език, Константин Георгиев, ученик от 12. а клас, представител на Ученическия съвет. След като се запозна с всички творби, журито взе решение да награди следните участници:

Категория „стихотворение“:
Никола Андреев, 6.б клас - първо място /възрастова група 5 – 7 клас/;
Рая Асенова от 11. г клас - трето място /възрастова група 8 -12 клас/;
Евгения Чиликова от 11. г клас - второ /възрастова група 8 -12 клас/;
Бояна Йорданова от 8.г клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „разказ“:
Виляна Божкова от 9. в клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „импресия“:
Стефания Парашкевова от 11. г клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „есе“:
Георги Рашков от 8.б клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Специалната награда на Ученическия съвет получава Ема Цанева от 8. а клас.

Някои от творбите направиха особено голямо впечатление на журито, затова то реши да даде и допълнителни награди. Наградата за най-оригинална интерпретация получава Калин Пенев от 8. а клас.

Наградата на журито за най-активно участващ клас се дава на 11.г клас

За втора поредна година по инициатива на Ученическия съвет се гласува за наградите „Учител – будител на годината“. След оспорвано гласуване и с малка разлика в резултатите, учениците избраха трима учители:
- Антони Пенчев – учител по български език;
- Теодор Георгиев – учител по математика;
- Борислава Грозева – учител по български език.


За втора поредна година ученик от МГ „Баба Тонка“ получи награда „Русе – 21. век“

03 November 2022 - 08:22:54, Постижения на ученици, teach_admin,

Константин Георгиев, ученик от 12. а клас, бе отличен с награда „Русе – 21 век“. Номинацията му е от педагогическия съвет на Математическа гимназия „Баба Тонка“. В мотивацията до Община Русе се посочва, че Константин Георгиев проявява разностранни интереси към математиката, лингвистиката и предприемачеството. Активно участва в извънкласните дейности, организирани от гимназията. Дългогодишен отговорник на класа е и член на ученическия съвет. Константин Георгиев е роден лидер, умее да увлича след себе си ученическите общности, умее да ги ръководи, но и да бъде активен участник в различни екипи.

Умел оратор е и активен участник в конференции, иновационни лагери и летни академии. Ежегодно подготвя текст за литературния сборник на гимназията. Печелил е призово място в литературния конкурс „Светът в една капка“ /2018/, негов разказ е одобрен и публикуван сп. „ЛитДизайн“ /2021/.

Константин Георгиев владее четири езика: английски, френски, немски, руски. Има добри комуникационни умения, доброволец към младежката организация на БЧК. Работил е в ПанГея – младежка благотворителна организация с природозащитна насоченост, част от WWF България. Участвал е в Panda Labs - Future of Food Masterclass - WWF България.

През 2022 г. участва в Подготвителен лагер за Международната олимпиада по лингвистика, организиран от МОН. Носител на множество награди, сред които през 2022 г. спечелва трите най-престижни:
· Международна олимпиада по лингвистика – Златен медал
· Международна олимпиада по лингвистика – Почетна грамота в отборната категория
· Международна олимпиада по лингвистика – Награда за най-добро решение на задача 5

На церемонията, организирана от Община Русе в навечерието на Деня на народните будители, наградата получи майката на Константин – Деница Георгиева, тъй като той бе на лагер за подготовка на следващите състезания по лингвистика.

През 2021 г. наградата „Русе – 21. век“ получи Мария Кирилова, ученичка в 11. в клас.


Сребърен медал от международната олимпиада по астрономия

26 October 2022 - 12:05:55, Постижения на ученици, teach_admin,

Елена Йорданова от 9.б клас спечели сребърен медал на Международната олимпиада по астрономия, проведена онлайн от 17 до 24 октомври 2022г. Домакин на олимпиадата бе италианският град Матера. Елена получи максимален резултат и на наблюдателния кръг в група алфа – младша възраст. България спечели три златни, пет сребърни и два бронзови медала в състезанието. Участниците в националния отбор са преминали четири кръга на националната олимпиада, за да участват в международното състезание. link
Елена бе на трето място в националния кръг на олимпиадата.


Ученици от МГ "Баба Тонка" завоюваха бронзови медали на международни състезания

13 October 2022 - 08:59:26, Постижения на ученици, teach_admin,

Румен Р. Върбанов, ученик от 5а клас и състезател от националния отбор на България спечели 3-то място и бронзов медал на Турнира по Джу-Джицу Banja Luka World Cup Open, проведен на 16-18 септември 2022 в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Евелин Александрова от 6.a клас участва в Осмия международен турнир по плуване "Бриз" в Бургас. Тя се завърна с две бронзови отличия в дисциплините 100 м бруст и 200 м бруст.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 119 120 121

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008