Обръщение към учениците, родителите и педагогическите специалисти

14 March 2020 - 08:31:00, Съобщение, teach_admin,

Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, екипът на РУО –Русе Ви уведомява, че от 16.03.2020 г. учебните занятия във всички образователни институции на територията на област Русе се прекратяват.
Уважаеми ученици,
Времето, прекарано вкъщи, е наложително да използвате за продължаване на Вашето образование – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще Ви преподават дистанционно. Поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате върху преподадените уроци.
Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.
Уважаеми родители,
Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители.
Уважаеми директори и педагогически специалисти,
Призоваваме Ви:
• да използвате технологичните възможности за обмяна на образователни ресурси с учениците и непрекъснат контакт с родителите;
• да насърчавате родителите да мотивират и контролират децата си;
• да консултирате и отговаряте на въпроси от учебния материал, които затрудняват учениците;
• да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище.

Надяваме се с отговорност и общи усилия да преодолеем този труден период.
Бъдете здрави и силни!


ВАЖНО

13 March 2020 - 17:26:27, Съобщение, teach_admin,

Уважаеми родители, ученици и учители,

Със заповед на министъра на здравеопазването до 29.03.2020 г. се преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. Препоръчва се преминаване на дистанционно обучение, за което очакваме инструкции.
МГ "Баба Тонка" има готовност да започне онлайн подаване на обучителни материали към учениците през Office 365, който е включен към служебните пощи на учениците и учителите. Очаквайте инструкции от учителите си.
Препоръчваме Ви да следите информацията на сайта и фейсбук страницата на гимназията, както и съобщенията в служебните имейли и електронния дневник. Предвид плановете на МОН за преминаване на дистанционно обучение и динамичната информация, която получаваме, е наложителна сигурна връзка с Вас в реално време.


Резултати от олимпиади

28 February 2020 - 12:08:32, Съобщение, teach_admin,

МГ "Баба Тонка" е училище-координатор за областните кръгове на шест национални олимпиади. Информация за провеждането и резултатите на учениците може да видите в меню Информация/Олимпиади.


50 ГОДИНИ МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „БАБА ТОНКА“

24 February 2020 - 18:22:24, Съобщение, teach_admin,

Ръководството на МГ "Баба Тонка" информира всички ученици, учители, родители и гости, че прекратява мероприятията по отбелязването но 50-годишния юбилей на гимназията за неопределено време. Информация за подновяване на дейностите по празничния календар ще бъде публикувана на сайта на гимназията.


Важна информация за ДЗИ на 12. клас, НВО на 7. и 10. клас

20 February 2020 - 13:43:59, Съобщение, teach_admin,


Информация за ДЗИ може да видите тук.
Ако Ви интересува как се формира средния успех в дипломата вижте тук.
Инструктаж за зрелостника може да видите тук.

График за провеждане на изпити за определяне на годишни оценки за ученици от 11.в и 12.а клас в самостоятелна форма на обучение може да видите тук.

Информация за НВО в 10. клас може да видите тук.

Информация за НВО в 7. клас може да видите тук.


Spelling Bee 2020

20 February 2020 - 13:15:10, Постижения на ученици, teach_admin,

Математическа гимназия „Баба Тонка“, гр. Русе участва в Десетото национално състезание
по правопис на английски език Spelling Bee 2020

На 24.02.2020 г. в МГ „ Баба Тонка, гр. Русе от 14 часа ще се проведе училищният кръг от Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 2 март 2020 г. в 299 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 28 март 2020 г. в 8 града в страната. А най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 25 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезаниет о Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 98 99 100

Категории новини


Предстоящи събития

11 May
ИНФОТЕХ 2019

12 May
COMPI 2019

04 April at 0900
Математическа АтакаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Учебни кабинети
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 51


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008