Ученичка от 10. клас се класира на второ място в Нацоналната олимпиада по история и цивилизации

17 май 2024 - 10:15:48, Постижения на ученици, teach_admin,

Мария Петрова от 10.А клас зае второ място на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Той се проведе в Русе на 27 и 28 април. Участниците в националния кръг минават през два изпитни етапа – писмен и устен, в които трябва да покажат задълбочени знания по история на България. И в двата етапа въпросите задават представителите на националната комисия, съставена от университетски преподаватели по история. Големия успех Мария постигна сред силната конкуренция на ученици от цялата страна.


Ученик от МГ „Баба Тонка“ – Русе представя България на Международната олимпиада по философия във Финландия

09 май 2024 - 21:01:46, Постижения на ученици, teach_admin,

Венцислав Велев от 11 „В“ клас на МГ „Баба Тонка“ е класиран за Международната олимпиада по философия, където ще представи страната ни. Тя ще се проведе от 16 до 19 май в Хелзинки, Финландия.
След като успешно преминава областния кръг, в който участват 1082 ученици от цялата страна, бива допуснат до национален кръг на олимпиадата. До финалната надпревара достигат 72 ученици, разпределени в две възрастови групи. Разсъжденията на Венцислав върху фрагмент на Бенедикт Спиноза са оценени високо от Националната комисия и той намира място в разширения национален отбор. Десетте най-успешно представили се ученици, вземат участие в подготовката за излъчване на националния отбор. Трима от десетте допуснати са възпитаници на МГ „Баба Тонка“. След шестдневна усилена теоретична подготовка в Националният STEM център към МОН, младите философи мерят сили и защитават аргументирано своите идеи пред Националната комисия. Формулирането на теза и аргументи по тема на Имануел Кант, носят на Венцислав успех и той е класиран за най-значимата философска надпревара в света.
Провеждането на Международната олимпиада е под егидата на Международната организация на философските общества (IPO) и в нея участват ученици от около 60 държави.
Отборът, който ще представи България на престижния форум в Хелзинки се състои от двама ученици. След повече от дванадесет години, Русе ще има свой представител, който достойно да защити името на своето училище, роден град и България.
Научен ръководител на Венцислав Велев е д-р Миглена Дамянова-Радойска.


Лауреатско звание и сребърен медал от националната олимпиада по гражданско образование

04 май 2024 - 19:30:33, Постижения на ученици, teach_admin,

От 26 до 28 април в град Велики Преслав се проведе Седемнадесетата национална олимпиада по гражданско образование.
84 ученици от цялата страна премериха сили в 4 възрастови групи. Проектите, представени от учениците, бяха с изявена гражданска позиция. Класираните гимназисти имаха и допълнителна задача- писмен анализ по актуален казус.
Възпитаниците на МГ „Баба Тонка“ завоюваха призови места в оспорваната надпревара. Калина Табакова от XII клас бе удостоена със званието „лауреат на национална олимпиада“, а Елия Цанкова от VI клас заслужи сребърен медал. На почетното четвърто място в III възрастова група се класира Мария Павлова от X клас.
За значимите постижения на учениците заслуга има г-жа Миглена Дамянова- Радойска, старши учител по философия и гражданско образование.


Медали от Национална олимпиада по астрономия

30 април 2024 - 09:32:22, Постижения на ученици, teach_admin,

От 26 до 28 април в гр. Плевен се проведе XXVII Национална олимпиада по астрономия. Красимир Станков от 9в клас спечели златен медал във възрастова група 9-10 клас. Елена Йорданова от 10 б клас завоюва бронзов медал във възрастова група 11-12 клас. Това й осигурява участие в националния отбор на България за Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия през месец август. Участваха в олимпиадата и достойно се представиха и Марина Маринова (7а), Преслав Апостолов (8а), Виктор Станев (8б), Пресиян Петров (10б), Калоян Иванов (11а) и Вяра Симеонова (12а). Гордеем се с всички вас.


Фестивал на Науката в МГ „Баба Тонка“ – представяния по математика

29 април 2024 - 08:29:17, Участие в проекти, teach_admin,

На 17 април в МГ "Баба Тонка" се проведе фестивал на науката - събитие, което е част от честванията на 160-годишния юбилей на гимназията.
Дейности те, представяни от нашите математици може да видите ТУК.


Национална олимпиада по български език и литература

24 април 2024 - 21:21:48, Постижения на ученици, teach_admin,

Национална олимпиада по български език и литература - гр. Хисаря. Пето място за Камелия Тодорова, 11.клас, МГ "Баба Тонка", гр. Русе. Отново сме сред първите шест! Браво, Камелия! Гордеем се с тебе!
Труден формат, в който трябва да докажеш, че владееш родния си език до съвършенство.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 137 138 139

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Учебни кабинети
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 51


Онлайн

Гости: 8
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008