Записване на приетите ученици в 5 клас за учебната 2018/2019

26 June 2018 - 15:38:40, Съобщение, Administrator,

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Записването на приетите ученици е от 27.06. до 28.06.2018 г. от 08:00 ч. до 16:30 ч. в канцеларията стая № 47.
Необходимите документи за записване съгласно чл. 77, ал. 1 от Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование са:
* Заявление по образец;
* Оригиналът на удостоверение за завършен начален етап на основното образование;
* Лична здравно- профилактична карта с нанесени имунизации от І до ІV клас и вписани име, адрес и телефон на личния лекар.
* Справка за родителите по образец.
Забележка: Записването на приетите ученици в 5 клас за учебната 2018/2019 година не е преместване по смисъла на чл. 101, ал. 1 от Наредба № 10.


Отлично представяне на Националното състезание по роботика

18 June 2018 - 16:45:29, Постижения на ученици, Administrator,

Отборите RoboTeam, TheForce FLL, RoboDuty, Phoenix Bots, EagleBot и Fast Brains от Клуб Роботика към МГ "Баба Тонка" се класираха и взеха участие в националното състезание по програмата “Роботика за България”, което се проведе на 16 юни в град София. Премериха сили в много силна конкуренция с отбори от цялата страна в четирите направления - Робо игра, Робо дизайн, Проектна задача и Екипна игра.
Класиране:
Fast Brains – отличие „Отборна игра“ и отлично представяне в „Робо Дизайн“;
Fenix Bots – отличие „Отборна игра“ и отлично представяне в „Робо игра“;
Robo Duty – отличие „Отборна игра“;
The Forse – отличие за „Научно изследователски проект“;
Eagle Bot – отличие „Робо Дизайн“;
RoboTeam – отличие „Робо игра“.
Ръководители на отборите са Донка Симеонова и Снежана Тодорова - старши учители по информатика и ИТ в ПМГ "Баба Тонка".


ПЪРВО място на Националния конкурс „Млади изобретатели 2018”

18 June 2018 - 15:35:25, Постижения на ученици, Administrator,

На 15 юни 2018 г. в с. Оряховица, област Стара Загора се проведе заключителният кръг на Националния конкурс „Млади изобретатели 2018”, организиран от Фондация „Миню Балкански”. В рамките на един ден ученици от цялата страна представяха свои изобретения.
От ПМГ „Баба Тонка” на последния кръг на престижния конкурс бяха допуснати и участваха ученичките Моника Великова от 10.г клас и Селин Шемсиева от 11.д клас с проекта си „Иновативен рехабилитатор на малки деца с двигателни увреждания”. Момичетата разработиха иновативна рехабилитационна система, предназначена за рехабилитация на малки деца. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”. Ученичките се представиха блестящо, пребориха силната конкуренция, спечелиха признанието на академичното жури и завоюваха ПЪРВО място във финалния кръг на конкурса.


Математически успехи на седмокласници от ПМГ „Баба Тонка“

12 June 2018 - 17:25:40, Постижения на ученици, Administrator,

В пет международни квалификации участваха успешно учениците от VII а клас Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров. Тримата са членове на първия випуск на Отличниците на България 2017 г.
В квалификацията SASMO – за сингапурската математическа олимпиада – Йордан и Константин завоюваха златни медали.
Постижението им донесе покани за участие и в олимпиадата IJMO - The International Junior Math Olympiad, чиито финали тази година се провеждат в Тайланд.
Талантливите ни математици участваха и в квалификациите за престижната азиатска математическа олимпиада AIMO 2018, като Константин спечели златен медал, Йордан – сребърен, а Станислав – бронзов.
Тримата седмокласници ще представят ПМГ „Баба Тонка“ на финалите на международното състезание Математика без граници, което ще се проведе в Несебър в началото на месец юли. Класирането им за финалите е резултат от отличното представяне в предходните три кръга на състезанието.
Благодарение на отличните резултати през годината математиците получиха специални покани да представят ПМГ „Баба Тонка“ на международното математическо състезание Bulgaria International Mathematics Competition (BIMC) 2018 г. Домакин на проявата е гр. Бургас . Нашите момчета ще премерят сили с връстници от още 13 държави.
В квалификациите за HKIMO – международна математическа олимпиада на Хонг Конг, Константин завоюва златен медал, а Станислав – сребърен. Блестящите резултати дават право на математиците да премерят сили във финала на състезанието в края на август в Хонг Конг.
Деница Георгиева


Състезание "Откриване на млади таланти"

12 June 2018 - 17:23:50, Постижения на ученици, Administrator,

На 9 юни 2018 година в ПМГ "Баба Тонка" се проведе математическото състезание "Откриване на млади таланти" за ученици от IV клас. Резултатите на участниците може да видите ТУК.


БРОНЗОВ медал на Националния летен турнир по информатика

11 June 2018 - 08:40:39, Постижения на ученици, Administrator,

От 8 до 10 юни 2018 г. в гр. Пловдив се проведе Националният летен турнир по информатика. В него участваха 8 ученици от ПМГ „Баба Тонка” с ръководители проф. Каталина Григорова, доц. Пламенка Христова от РУ и Сюзан Феимова от ПМГ „Баба Тонка”. Учениците са възпитаници на ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.
Петър Няголов от 11.а клас завоюва ТРЕТО място в състезателна група А (11-12 клас) и спечели БРОНЗОВ медал.
Виктор Кожухаров от 9.а клас и Емил Инджев от 12.а клас бяха наградени с грамоти за ОТЛИЧНО представяне.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 83 84 85

Категории новини


Предстоящи събития

15 September
Откриване на учебната годинаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Втори Иновационен лагер
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 20


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008