Награда на първия Балкански хакатон

05 July 2018 - 21:46:33, Постижения на ученици, Administrator,

На 27 и 28 юни в гр. София се проведе първият Балкански хакатон „Преодоляване на дигиталните граници на Балканите”, организиран от Представителството на Европейската комисия в България, Столична община и Асоциация за развитие на София, Държавна агенция Електронно управление, София Тех Парк и Уебит. В хакатона участваха отбори от 9 държави. В рамките на 24 часа те кодираха и създадоха работещи прототипи по различни теми .

От ПМГ „Баба Тонка” в международното състезание участваха 2 ученички – Моника Великова от 10.г клас и Селин Шемсиева от 11.д клас. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”. Момичетата разработиха „Дигитален наръчник за незрящи”, с който впечатлиха журито и пребориха сериозната конкуренция. Те спечелиха стипендия от Иновационната софийска лаборатория и бяха избрани да представят България на международен форум в град Будапеща, който ще се проведе в началото на 2019 г.


Ред за записване в осми клас

03 July 2018 - 13:40:18, Съобщение, Administrator,

Записването на новоприетите осмокласници в ПМГ „Баба Тонка” ще стане от 04 до 06 юли 2018 г. от 8:00 до 18:00 часа в кабинет № 25. Входът на гимназията е от бул. "Скобелев".

Необходими документи:
- Свидетелство за завършено основно образование – оригинал;
- Профилактична здравна карта от старото училище и пълен имунен статус;
- Талон с входящия номер.

1. Вземете от член на комисията и попълнете:
* Заявление за записване – по образец;
* Заявление за факултативна подготовка и за спорт – по образец;
* Справка – по образец.

2. Дайте на представител на комисията:
- Попълнените заявления;
- Попълнената справка;
- Свидетелство за завършено основно образование – оригинал;

3. В срок до 14.09.2018 г. донесете в канцеларията профилактична здравна карта и пълен имунен статус.

Заб.: Ако ученикът или родителят не присъстват на записването, в срок до 15 юли 2018 г. трябва да дойдат в канцеларията на гимназията, за да се подпишат на заявлението.

4.Взем ете писмо от Училищното настоятелство (УН) и книгите по БЕЛ за задължителен прочит и платете членски внос – 10 лв.

5.Направете заявка за ученическа униформа на представител на фирмата, избрана от УН, в кабинет № 24.

6.Направете заявка при касиера на УН за тениска с емблемата на гимназията за часовете по физическо възпитание и спорт (10 лв. за 1 бр.).

7.Подайте декларация при касиера на УН, ако желаете да ползвате шкафче. Таксата е 40 лв. на година, а за членове на настоятелството – 20 лв. и се събира от УН.

8.Всички необходими снимки за 2018-2019 учебна година – за бележник, ученическа лична карта и личен картон, ще бъдат направени за всички ученици с униформа на 18.09.2018 г. в гимназията.


Записване на приетите ученици в 5 клас за учебната 2018/2019

26 June 2018 - 15:38:40, Съобщение, Administrator,

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Записването на приетите ученици е от 27.06. до 28.06.2018 г. от 08:00 ч. до 16:30 ч. в канцеларията стая № 47.
Необходимите документи за записване съгласно чл. 77, ал. 1 от Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование са:
* Заявление по образец;
* Оригиналът на удостоверение за завършен начален етап на основното образование;
* Лична здравно- профилактична карта с нанесени имунизации от І до ІV клас и вписани име, адрес и телефон на личния лекар.
* Справка за родителите по образец.
Забележка: Записването на приетите ученици в 5 клас за учебната 2018/2019 година не е преместване по смисъла на чл. 101, ал. 1 от Наредба № 10.


Отлично представяне на Националното състезание по роботика

18 June 2018 - 16:45:29, Постижения на ученици, Administrator,

Отборите RoboTeam, TheForce FLL, RoboDuty, Phoenix Bots, EagleBot и Fast Brains от Клуб Роботика към МГ "Баба Тонка" се класираха и взеха участие в националното състезание по програмата “Роботика за България”, което се проведе на 16 юни в град София. Премериха сили в много силна конкуренция с отбори от цялата страна в четирите направления - Робо игра, Робо дизайн, Проектна задача и Екипна игра.
Класиране:
Fast Brains – отличие „Отборна игра“ и отлично представяне в „Робо Дизайн“;
Fenix Bots – отличие „Отборна игра“ и отлично представяне в „Робо игра“;
Robo Duty – отличие „Отборна игра“;
The Forse – отличие за „Научно изследователски проект“;
Eagle Bot – отличие „Робо Дизайн“;
RoboTeam – отличие „Робо игра“.
Ръководители на отборите са Донка Симеонова и Снежана Тодорова - старши учители по информатика и ИТ в ПМГ "Баба Тонка".


ПЪРВО място на Националния конкурс „Млади изобретатели 2018”

18 June 2018 - 15:35:25, Постижения на ученици, Administrator,

На 15 юни 2018 г. в с. Оряховица, област Стара Загора се проведе заключителният кръг на Националния конкурс „Млади изобретатели 2018”, организиран от Фондация „Миню Балкански”. В рамките на един ден ученици от цялата страна представяха свои изобретения.
От ПМГ „Баба Тонка” на последния кръг на престижния конкурс бяха допуснати и участваха ученичките Моника Великова от 10.г клас и Селин Шемсиева от 11.д клас с проекта си „Иновативен рехабилитатор на малки деца с двигателни увреждания”. Момичетата разработиха иновативна рехабилитационна система, предназначена за рехабилитация на малки деца. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”. Ученичките се представиха блестящо, пребориха силната конкуренция, спечелиха признанието на академичното жури и завоюваха ПЪРВО място във финалния кръг на конкурса.


Математически успехи на седмокласници от ПМГ „Баба Тонка“

12 June 2018 - 17:25:40, Постижения на ученици, Administrator,

В пет международни квалификации участваха успешно учениците от VII а клас Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров. Тримата са членове на първия випуск на Отличниците на България 2017 г.
В квалификацията SASMO – за сингапурската математическа олимпиада – Йордан и Константин завоюваха златни медали.
Постижението им донесе покани за участие и в олимпиадата IJMO - The International Junior Math Olympiad, чиито финали тази година се провеждат в Тайланд.
Талантливите ни математици участваха и в квалификациите за престижната азиатска математическа олимпиада AIMO 2018, като Константин спечели златен медал, Йордан – сребърен, а Станислав – бронзов.
Тримата седмокласници ще представят ПМГ „Баба Тонка“ на финалите на международното състезание Математика без граници, което ще се проведе в Несебър в началото на месец юли. Класирането им за финалите е резултат от отличното представяне в предходните три кръга на състезанието.
Благодарение на отличните резултати през годината математиците получиха специални покани да представят ПМГ „Баба Тонка“ на международното математическо състезание Bulgaria International Mathematics Competition (BIMC) 2018 г. Домакин на проявата е гр. Бургас . Нашите момчета ще премерят сили с връстници от още 13 държави.
В квалификациите за HKIMO – международна математическа олимпиада на Хонг Конг, Константин завоюва златен медал, а Станислав – сребърен. Блестящите резултати дават право на математиците да премерят сили във финала на състезанието в края на август в Хонг Конг.
Деница Георгиева


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 84 85 86

Категории новини


Предстоящи събития

01 November
Математически турнири

05 November at 1000
Бобър - БългарияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерти
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 3


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008