Разултати от "Математика без граници"

12 November 2019 - 13:18:43, Постижения на ученици, Administrator,

Резултатите на учениците, участвали в Есенния кръг на състезанието "Математика без граници" може да видите тук.


НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ МГ „БАБА ТОНКА“ ЗА АКТИВНО УЧАСТИЕ В NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE – RUSE 2019

10 November 2019 - 16:25:25, Постижения на ученици, Administrator,

На 19. и 20.10.2019 г. в РУ “Ангел Кънчев“ се проведе регионалният кръг на състезанието Nasa International Space Apps Challenge 2019.
От общо 52 участника в хакатона, 21 (19 ученика + 2 учителки) са от МГ. Това направи МГ “Баба Тонка“ институцията с най-много участници.
Поради това, в знак на благодарност, организаторите на събитието взеха решение да отличат училището със специална награда – купа за активно участие.
Креативните идеи на учениците са свързани с опазването на околната среда и космическото пространство от замърсявания. Създадени са забавни компютърни игри. В една от тях участникът „събира“ отпадъци, отломки и стари части, за да ги рециклира и да построи нов космически кораб. Друга образователна игра позволява създаването на „собствена галактика“. При максимално доближаване до подходящите характеристики за планетата, така че да има живот в тях, участникът преминава на следващото ниво, а при неподходящите – започва отначало. Така учениците създават полезни и възпитателни игри за своите връстници, използвайки знанията и уменията си, но и въображението си.
На 7.11.2019 г. от 14:40ч. в аулата на гимназията организаторите на събитието връчиха заслужената купа на г-жа Галина Бобева, директор на МГ “Баба Тонка“.


НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „СЪВРЕМЕННИ ВДЪХНОВИТЕЛИ“

10 November 2019 - 16:04:49, Постижения на ученици, Administrator,

На кратка церемония в аулата на МГ „Баба Тонка“ бяха наградени победителите в конкурса „Съвременни Вдъхновители“, организиран от Фонд „Математика на бъдещето“ по повод Деня на будителите. Директорката на гимназията госпожа Галина Бобева връчи грамотите и паричните награди на шестте момичета, чиито истории бяха отличени от журито и публиката във Фейсбук.
Наградата за най-вдъхновяваща история получи Йоана Стоянова от 8. Б клас за историята си ГЕРОИТЕ.
Журито награди фото есето АНГЕЛСКИ РЪЦЕ с автор Ралица Димитрова от 11. Д клас за най-оригинално разказаната история.
Публиката във Фейсбук хареса най-много есето ТОВА Е ЧАСТ ОТ ЖИВОТА на Гергана Георгиева от 8. А клас.
Специалната награда на журито получиха Мария Райкова, Деметра Ангелова и Александра Райкова ог 10. Д клас за видео историята, която ни разказаха.
Фонд „Математика на бъдещето“ и Математическа гимназия „Баба Тонка“ благодарят на всички участници в конкурса, за това че ни направиха съпричастни с толкова лични техни истории. Ще се радваме да ни изпращате творбите си и без конкретен повод. Ще ги публикуваме и споделяме, за да се докосне и по-широка аудитория до вашето творчество.
Фонд“Математика на бъдещето“ продължава да търси съмишленици и подкрепа за инициативите, които реализира за популяризиране на МГ „Баба Тонка” и успехите на нейните възпитаници. Ако чувствате каузата близка, моля свържете се с нас.Убедителна победа на отбора на МГ "Баба Тонка" юноши 11-12 клас в общинското първенство по футбол

08 November 2019 - 13:38:09, Постижения на ученици, Administrator,

На 06.11.2019г. отборът по футбол за юноши 11-12 клас на МГ "Баба Тонка" започна участието си в общинско първенство по футбол. Първият съперник на нашите математици беше отборът на ПГСАГ "Пеньо Пенев". С убедителна, тактически правилно изиграна и техническа на високо ниво игра юношите постигнаха забележителна победа с резултат 12:0.


Изнесени уроци по история

02 November 2019 - 19:25:35, Участие в проекти, Administrator,

Дейностите по проект „В дрехите на историята – обучение в култура“ предвиждат провеждането на общо четири тематични работилници, посветени на няколко периода - Праистория, Римска епоха, Средновековие и Модерност. Проектът се реализира от Регионален исторически музей-гр. Русе с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Целта е чрез интерактивни занимания в музейна среда да се достигне до получаване на трайни знания по разглежданите теми и до формиране на базисни умения за извличане на информация при работа с експонати.
По време на занятието на тема "Античност" на 30-ти октомври ученици от 6. и 7. клас на МГ "Баба Тонка" възстановиха римска купа, построиха мини-акведукт и се превъплатиха в ролите на римски сенатори и граждани.


Училищен клуб по тенис на корт към МГ "Баба Тонка"

02 November 2019 - 19:13:24, Съобщение, Administrator,


През учебната 2017 г. бе основан първият в област Русе училищен клуб по тенис на корт към МГ "Баба Тонка". Клубът търси подкрепа за развитието на дейностите на младите и ентусиазирани спортисти на гимназията. Всеки, който желае да предложи финансова или друг вид помощ, моля да се свърже с ръководителя на клуба - Дима Крос на следния email: d.kros©mg-babatonka.bg.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 94 95 96

Категории новини


Предстоящи събития

18 December at 1800
Коледен концерт

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Среща със Стефан Цанев
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 38


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008