Център за иновационни технологии

31 October 2018 - 19:00:50, Постижения на ученици, teach_admin,

Днес, 31 октомври 2018 г., в МГ "Баба Тонка" бе открит център за иновационни технологии. Проектът бе финансиран по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“, Училищно настоятелство към МГ „Баба Тонка“ и Математическа гимназия „Баба Тонка“. Проектът се осъществява с подкрепата на РУ „А. Кънчев“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“.
Центъръ т представлява завършващя етап от програмата за изграждане на съвременна материална база за STEM обучение. Тази програма бе започната през 2015 година със създаването на първия ученически клуб по роботика и проект „Лаборатория XXI“ с който бе закупено лабораторно оборудване – различни сензори с компютърна обработка на информацията по физика, химия и по биология. През 2017 година бяха открити "Биохимичен лабораторен център" и "Център за мултироторни летящи системи".
Новият център ще обедини клубовете по роботика и дронове и ще осигури възможност за работа във виртуална реалност и работа с 3D принтери чрез модерна компютърна техника. Той ще се ползва за провеждане на практикум в часовете по информатика и информационни, при реализиране на интегрирани уроци за STEM образование, а също така и подготовката на изявени ученици за участие в състезания.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Руско консулство 12.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 20


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 4
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008