Първа награда за проект на ученици от МГ „Баба Тонка”- Русe

07 December 2018 - 18:57:54, Постижения на ученици, teach_admin,

“Направи добро - съхрани българското - създай бъдеще!”. Така се нарича проектът, който спечели първа награда на конкурса „Млад благотворител” на фондация „Благотворител”- София.
Негови автори са Хакан Хасан – 12в клас, Вероника Койчева – 11а клас и Надежда Маркова – 11а клас. Учениците са разработили проекта под ръководството на Миглена Дамянова - старши учител по Философия.
Основната идея на проекта е популяризиране на културно - просветната дейност чрез доброволчески инициативи, съхраняване на българските традиции, чрез организиране на възстановки и адаптиране във века на високотехнологичните средства, чрез използване на създадена от тях приложна програма, която да автоматизира дейностите в читалище „Гоце Делчев”- Русе.
Проектът е класиран на първо място в конкурса на фондация „Благотворител” от общо 20 предложения от цялата страна.

И още едно признание за учениците от Русенската математическа гимназия и техните преподаватели. Проектът „Аз уча с моя приятел робота” на Клуб Роботика при МГ „Баба Тонка” беше удостоен с грамота на Националния конкурс „Доброволческа инициатива“.
Той се организира за осма поредна година от фондациите „Национален алианс за работа с доброволци“ и „Лале“. Тази година номинирани за наградата бяха общо 58 проекта, осъществени от неправителствени организации, училища, читалища, неформални групи от градове и села в цялата страна.
Единственото номинирано училище от област Русе бе МГ „Баба Тонка”. Грамотата беше връчена на официална церемония в Президентството на Република България на 5 декември 2018 година - Международен ден на доброволчеството.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Учебни кабинети
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 51


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008