Ден на отворените врати за клубните дейности в МГ „Баба Тонка“

28 October 2019 - 13:50:00, Съобщение, Administrator,

В неучебния, но присъствен 28 октомври ръководителите на клубовете в МГ „Баба Тонка“ организираха Ден на отворените врати. Всеки клуб беше подготвил демонстрация или презентация за дейността си. Галина Бобева, директор на училището, представи накратко изявите на участниците в клубните дейности през изминалата учебната 2018/2019 г. Тя отбеляза, че в Математическа гимназия „Баба Тонка“ са сформирани групи за занимания по интереси, които подкрепят развитието на ключовите компетентности на учениците в различни области. Заниманията по интереси се организираха чрез педагогическите форми – клуб и състав, в тематичните направления „Дигитална креативност“, „Природни науки“, „Математика“, „Технологии“ и „Спортно ориентиране“.
Резултати от дейностите в клубовете:
Участниците в клуб „Спортно ориентиране“ през изминалата учебна година спечелиха много призови места в Републиканското първенство по спортно ориентиране в България, две девойки участваха на Европейското първенство в Беларус, а един от дванадесетокласницит е взе участие в Световното първенство за юноши и младежи в Дания.
Участниците в клуб „МГ Дебати“ са участвали в състезания в България, в двата формата „Световни училища“ и „Британски парламентарен дебат“. Участниците в клуб „МГ дебати“ и тази година стигнаха до два от полуфиналите и до един от финалите на двата формата.
Ученици, участващи в дейности на клуб „Роботика“ се включват в много състезания, където завоюват призови места в: първата „Електониада“ 2019, организирана от РУ „Ангел Кънчев“, традиционното състезание на Русенски университет „Дни на роботиката и мехатрониката“ 2019 г., националното състезание Фестивал на роботиката по програма „Роботика за България“ - 2019.
Клубът по тенис на корт провежда свой вътрешен турнир, на който призовото място при девойките зае Надежда Атанасова, а при юношите победител стана Павел Петров.
Основната цел на дейността на екоклуба е свързана с формиране у учениците на екологично образование и щадящо, грижовно поведение към околната среда. Дейностите на екоклуба бяха съгласувани с ръководството на ПП „Русенски Лом", РИОСВ и РЗИ - Русе.
Основните дейности в Клубът по предприемачество „Успешните хора“ са: Иновационен лагер, Световна седмица на предприемачеството - най-мащабният в света празник на новаторите и предприемачите, Мениджър за един ден/ Кариерен ден – в рамките на популярната национална инициатива на Джуниър Ачийвмънт България, Световна седмица на парите – инициатива на Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Едно от най-атрактивните мероприятия на клуб „Друзя Росии“ беше разработването на проект по повод 220 г. от рождението на А.С. Пушкин, който завърши с открит урок.
Ученици участващи в дейности на клуб „Дронове“ съвместно с факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на РУ „Ангел Кънчев“, проведоха обучения за „Изграждане на 3D модели посредством фотограметричен метод“, за „Работа с модулната платформа за обучение Airblock“ /блоково базирана програмна среда/, в семинар на тема „Технологии на бъдещето: Интернет на нещата и Изкуствен интелект“. Учениците от клуб „Дронове“ изграждат 3D модели чрез метода на фотограметрията, сглобяват и управляват квадрокоптери.
От години в гимназията функционира Клуб по журналистика. Участниците в клуба отразяват училищния социален живот и развиват активна гражданска позиция. Тази година в екипа се обучаваха млади журналисти и защитници на свободното слово. Учениците от клуба издаваха и разпространяваха вестник „Свободен час“ за който правиха реклами, вземаха интервюта с диктофон, писаха статии и пр.
Клуб LOGO LUDENS е създаден, за да отговори на творческите потребности на учениците, желанието им да получат възможност за сценична изява на училищни и извънучилищни мероприятия. Те са съпричастни както с изкуството, така и с честването на училищните празници и опазването на традициите.
В клуб „Фолклорна плетеница“ се създадоха композициите: женски стилизиран фолклорен танц, мъжки народен танц, смесен фолклорен и хумористичен танц. А участията на Клуб „Фолклорна плетеница“ са в: Коледен концерт, Патронен празник, НФФ „Русчуклийска среща“, Празник в село Кацелово и в село Тетово, Участие в литературна конференция, Изпращане на абитуриенти на МГ, 24 май пред Община Русе.Предстоящи събития

18 December at 1800
Коледен концерт

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 8
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008