Ученици от МГ активно участваха в Деня на отворените врати в съда

28 October 2019 - 13:49:53, Постижения на ученици, teach_admin,

На 24-ти октомври 2019 г. Окръжен съд – Русе отвори врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с дейността на институцията. Инициативата е част от кампанията на Висшия съдебен съвет (ВСС) за провеждане на „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“.
Обявеният преди месец конкурс за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“ за ученици от VІІІ до ХІІ клас от област Русе спечели Мелиса Замфирова от XI д клас.
Кулминацията на деня беше симулативния наказателен процес по приказка за Хитър Петър, разигран от шестокласници на МГ „Баба Тонка“ . Изключителен колорит внасяше облеклото на участниците в процеса - самият Хитър Петър, свидетелите и подсъдимият бяха облечени в народни носии, магистратите – в тоги, а охранителят – с полицейска униформа. Ученическият съдебен състав разгледа делото и след оттегляне на тайно съвещание се произнесе с присъда – виновен, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от десет години при първоначален строг режим.
Съдия Росица Радославова от наказателното отделение на Окръжен съд - Русе поднесе своите адмирации към участниците за отличното им представяне и отдадеността им при провеждането на симулативния процес. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди. Госпожа Радославова връчи благодарствен адрес към директора на гимназията и всички учители, дали своя принос в подготовката на младежите.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерт 19.05.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 85


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008