НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ МГ „БАБА ТОНКА“ ЗА АКТИВНО УЧАСТИЕ В NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE – RUSE 2019

10 November 2019 - 16:25:25, Постижения на ученици, teach_admin,

На 19. и 20.10.2019 г. в РУ “Ангел Кънчев“ се проведе регионалният кръг на състезанието Nasa International Space Apps Challenge 2019.
От общо 52 участника в хакатона, 21 (19 ученика + 2 учителки) са от МГ. Това направи МГ “Баба Тонка“ институцията с най-много участници.
Поради това, в знак на благодарност, организаторите на събитието взеха решение да отличат училището със специална награда – купа за активно участие.
Креативните идеи на учениците са свързани с опазването на околната среда и космическото пространство от замърсявания. Създадени са забавни компютърни игри. В една от тях участникът „събира“ отпадъци, отломки и стари части, за да ги рециклира и да построи нов космически кораб. Друга образователна игра позволява създаването на „собствена галактика“. При максимално доближаване до подходящите характеристики за планетата, така че да има живот в тях, участникът преминава на следващото ниво, а при неподходящите – започва отначало. Така учениците създават полезни и възпитателни игри за своите връстници, използвайки знанията и уменията си, но и въображението си.
На 7.11.2019 г. от 14:40ч. в аулата на гимназията организаторите на събитието връчиха заслужената купа на г-жа Галина Бобева, директор на МГ “Баба Тонка“.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сградата на МГ
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 54


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 4
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008