За втора поредна година ученик от МГ „Баба Тонка“ получи награда „Русе – 21. век“

03 November 2022 - 08:22:54, Постижения на ученици, teach_admin,

Константин Георгиев, ученик от 12. а клас, бе отличен с награда „Русе – 21 век“. Номинацията му е от педагогическия съвет на Математическа гимназия „Баба Тонка“. В мотивацията до Община Русе се посочва, че Константин Георгиев проявява разностранни интереси към математиката, лингвистиката и предприемачеството. Активно участва в извънкласните дейности, организирани от гимназията. Дългогодишен отговорник на класа е и член на ученическия съвет. Константин Георгиев е роден лидер, умее да увлича след себе си ученическите общности, умее да ги ръководи, но и да бъде активен участник в различни екипи.

Умел оратор е и активен участник в конференции, иновационни лагери и летни академии. Ежегодно подготвя текст за литературния сборник на гимназията. Печелил е призово място в литературния конкурс „Светът в една капка“ /2018/, негов разказ е одобрен и публикуван сп. „ЛитДизайн“ /2021/.

Константин Георгиев владее четири езика: английски, френски, немски, руски. Има добри комуникационни умения, доброволец към младежката организация на БЧК. Работил е в ПанГея – младежка благотворителна организация с природозащитна насоченост, част от WWF България. Участвал е в Panda Labs - Future of Food Masterclass - WWF България.

През 2022 г. участва в Подготвителен лагер за Международната олимпиада по лингвистика, организиран от МОН. Носител на множество награди, сред които през 2022 г. спечелва трите най-престижни:
· Международна олимпиада по лингвистика – Златен медал
· Международна олимпиада по лингвистика – Почетна грамота в отборната категория
· Международна олимпиада по лингвистика – Награда за най-добро решение на задача 5

На церемонията, организирана от Община Русе в навечерието на Деня на народните будители, наградата получи майката на Константин – Деница Георгиева, тъй като той бе на лагер за подготовка на следващите състезания по лингвистика.

През 2021 г. наградата „Русе – 21. век“ получи Мария Кирилова, ученичка в 11. в клас.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008