Отбори на МГ „Баба Тонка“ ПОБЕДИТЕЛИ в състезание по РОБОТИКА

20 юни 2024 - 18:11:51, Постижения на ученици, teach_admin,

Отборите по роботика на МГ“Баба Тонка“, гр. Русе и Училище по роботика Robopartans - Русе за поредна година са ПОБЕДИТЕЛИ в тазгодишния фестивал на програма “Роботика за България”. Фестивалът се проведе на 15-ти юни в София, в сградата на развойния център на SAP Labs България.
ПЪРВО място и ШАМПИОН в дивизия EV3 Premier за отбор mivkA: Калоян Върбанов, Мартин Върбанов, Игнат Матеев и Виктор Енчев от 10.а клас, МГ “ Баба Тонка“.
ТРЕТО място в дивизия SPIKE A за отбор Робо_Катерици: Калоян Колев, Константин Червинский , Мартин Ненов, Симеон Йорданов  и Самуил Христаков от 6а клас, Огнян Граматиков , Елиз Петкова от 6б клас, МГ“ Баба Тонка“.
Отлично представяне в направления „Иновативен проект“ и ПЪРВО място в направление „Робо Игра“ в дивизия EV3 Premier за отбор Роботчовците от Училище по роботика Robopartans-Русе: Георги Йорданов - СУ “Христо Ботев“, Пресиан Тодоров – СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“, Магдалена Цолева - ОУ “Иван Вазов“ и Кай Шербанов 8в клас, МГ“ Баба Тонка“.
Поздравления , млади хора, за упоритостта, отдадеността и добре свършената работа!
Менитори на отборите са Донка Симеонова - преподавател по Информатика и Деян Джумалийски - студент от Русенски университет.
Близо 200 ученици от цялата страна, водени от своите 53 ментори, демонстрираха уменията си да програмират роботи на деветия фестивал „Роботика за България“.
В състезанието се включиха 36 отбора от 23 училища в 15 града, избрани измежду всички подкрепени отбори през учебната година.
Програмата „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP и в партньорство с ФРГИ. Програмата цели да стимулира интереса на ученици между 10 и 16 годишна възраст към науката и технологиите.
Инициа тивата стартира през 2015 г. и се провежда в рамките на вече девет учебни години, като в нея са участвали над 2800 ученици от 5 до 12 клас от цялата страна. Отборите на МГ “Баба Тонка“ са участници през всичките години и всяка година печелят призови места.


Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерт 19.05.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 85


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008