Сребърни медали на SoftUni Tech 2017

08 June 2017 - 19:10:40, Постижения на ученици, Administrator,

На 3 и 4 юни 2017 г. в гр. София се проведе Националният технологичен фестивал SoftUni Tech Fest 2017, организиран от Софтуерния университет. Конкурсът се проведе в 4 направления – Софтуерни и уеб приложения под 18 г., Софтуерни и уеб приложения над 18 г., Уеб сайтове и Роботика.
Жури от специалисти преглежда предварително идеите на кандидатите, желаещи да се включат в конкурса и допуска до участие в SoftUni Tech Fest само по 10 проекта във всяко от направленията. От ПМГ „Баба Тонка” до участие в технологичния фестивал бяха допуснати 3 ученици с един проект.
Трите ученички от ПМГ „Баба Тонка” – Селин Шемсиева, Йоанна Илиева от 10.д клас и Светлана Вълчева от 10.г клас, разработиха, представиха и защитиха блестящо своята идея и достойно спечелиха СРЕБЪРНИ медали, като се класираха на призовото ВТОРО място в направление „Софтуерни и уеб приложения под 18 г.” с проекта си „Изкуствена имунна система” (AIS\Artificial Immune System). Създаденото от тях приложение симулира модели за борба с антигени в човешката имунна система и може да има приложение в медицината и фармацията. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка”.


Категории новини


Предстоящи събития

22 June at 1345
Дипломи 2018Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Проект "Ботаническа градина"
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 2


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008