ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ НА ПМГ ”БАБА ТОНКА” РЕШАВАХА СЪДЕБЕН КАЗУС В РУСЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД

23 June 2017 - 12:58:31, Постижения на ученици, Administrator,

На 21.06.17 г. с разигран симулиран наказателен процес приключи Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Програмата е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.
През учебната 2016/2017 в Образователната програма се включиха 350 възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”.
Съдии и прокурори от Русенски окръжен съд запознаха подрастващите с функциите и дейността на съдебната власт. Особен интерес учениците от осмите класове проявиха към лекциите свързани с престъпления против собствеността и киберпрестъпленията, изнесени от младши съдия Атанас Димитров и окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев. Чрез лекциите на съдия П. Тараланска и Н. Чокоева, учениците от деветите и единадесетите класове обогатиха познанията си по гражданско, търговско и административно право. За да добият директен и личен опит от наученото в рамките на програмата, десетокласниците влязоха в роли на магистрати и разиграха наказателен процес. За отличното си представяне в симулираното съдебно дело всички участници получиха грамоти. Бъдещите магистрати споделиха, че работата на съдия, прокурор и адвокат е сложна и отговорна.
За цялостния принос към запознаването с дейността на съда и повишаване правната култура на младите хора, ПМГ „Баба Тонка” бе удостоена с грамота.
Образовател ната програма ще продължи и през следващата учебна година.


Категории новини


Предстоящи събития

15 September
Откриване на учебната годинаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Парад на униформите 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 30


Онлайн

Гости: 14
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008