Златен и сребърен медал на Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране” 2018

04 May 2018 - 14:20:51, Постижения на ученици, Administrator,

От 28 април до 3 май 2018 г. в гр. Москва, Руска федерация, се проведе заключителният етап на престижния Дванадесети международен конкурс “Математика и проектиране”.
От ПМГ „Баба Тонка” в заключителния етап на конкурса бяха допуснати и участваха 2 ученички – Моника Великова от 10.г клас и Селин Шемсиева от 11.д клас. В условията на много сериозна конкуренция момичетата се представиха отлично и завоюваха призови места в две от направленията на конкурса.
С проекта си „Шифърът на Леонардо” ученичките се класираха на ПЪРВО място в направление История на математиката и спечелиха ЗЛАТНИ медали.
ВТОРО място в направление Математика и изкуство завоюваха с проекта си „Танцувай с мен” и бяха удостоени със СРЕБЪРНИ медали.

Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”.
Участието на ученичките и научният им ръководител бе финансово подпомогнато от фондация „ЕКОНТ“ и Фонд „Математика на бъдещето”. Ученичките и техният ръководител изказват най-сърдечна благодарност на спомоществователите, с чиято подкрепа участието им в конкурсa стана възможно.


Категории новини


Предстоящи събития

02 April at 0600
48 Пролетна конференция на СМБ

11 May
ИНФОТЕХ 2019

12 May
COMPI 2019Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008