Математически успехи на седмокласници от ПМГ „Баба Тонка“

12 June 2018 - 17:25:40, Постижения на ученици, Administrator,

В пет международни квалификации участваха успешно учениците от VII а клас Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров. Тримата са членове на първия випуск на Отличниците на България 2017 г.
В квалификацията SASMO – за сингапурската математическа олимпиада – Йордан и Константин завоюваха златни медали.
Постижението им донесе покани за участие и в олимпиадата IJMO - The International Junior Math Olympiad, чиито финали тази година се провеждат в Тайланд.
Талантливите ни математици участваха и в квалификациите за престижната азиатска математическа олимпиада AIMO 2018, като Константин спечели златен медал, Йордан – сребърен, а Станислав – бронзов.
Тримата седмокласници ще представят ПМГ „Баба Тонка“ на финалите на международното състезание Математика без граници, което ще се проведе в Несебър в началото на месец юли. Класирането им за финалите е резултат от отличното представяне в предходните три кръга на състезанието.
Благодарение на отличните резултати през годината математиците получиха специални покани да представят ПМГ „Баба Тонка“ на международното математическо състезание Bulgaria International Mathematics Competition (BIMC) 2018 г. Домакин на проявата е гр. Бургас . Нашите момчета ще премерят сили с връстници от още 13 държави.
В квалификациите за HKIMO – международна математическа олимпиада на Хонг Конг, Константин завоюва златен медал, а Станислав – сребърен. Блестящите резултати дават право на математиците да премерят сили във финала на състезанието в края на август в Хонг Конг.
Деница Георгиева


Категории новини


Предстоящи събития

21 June at 1345
Дипломи 2019Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Патронен празник
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 1


Онлайн

Гости: 11
Регистрирани: 0
На тази странница: 6
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008