Ден на отворените врати за клубните дейности в МГ „Баба Тонка“

28 October 2019 - 13:50:00, Съобщение, teach_admin,

В неучебния, но присъствен 28 октомври ръководителите на клубовете в МГ „Баба Тонка“ организираха Ден на отворените врати. Всеки клуб беше подготвил демонстрация или презентация за дейността си. Галина Бобева, директор на училището, представи накратко изявите на участниците в клубните дейности през изминалата учебната 2018/2019 г. Тя отбеляза, че в Математическа гимназия „Баба Тонка“ са сформирани групи за занимания по интереси, които подкрепят развитието на ключовите компетентности на учениците в различни области. Заниманията по интереси се организираха чрез педагогическите форми – клуб и състав, в тематичните направления „Дигитална креативност“, „Природни науки“, „Математика“, „Технологии“ и „Спортно ориентиране“.
Резултати от дейностите в клубовете:
Участниците в клуб „Спортно ориентиране“ през изминалата учебна година спечелиха много призови места в Републиканското първенство по спортно ориентиране в България, две девойки участваха на Европейското първенство в Беларус, а един от дванадесетокласницит е взе участие в Световното първенство за юноши и младежи в Дания.
Участниците в клуб „МГ Дебати“ са участвали в състезания в България, в двата формата „Световни училища“ и „Британски парламентарен дебат“. Участниците в клуб „МГ дебати“ и тази година стигнаха до два от полуфиналите и до един от финалите на двата формата.
Ученици, участващи в дейности на клуб „Роботика“ се включват в много състезания, където завоюват призови места в: първата „Електониада“ 2019, организирана от РУ „Ангел Кънчев“, традиционното състезание на Русенски университет „Дни на роботиката и мехатрониката“ 2019 г., националното състезание Фестивал на роботиката по програма „Роботика за България“ - 2019.
Клубът по тенис на корт провежда свой вътрешен турнир, на който призовото място при девойките зае Надежда Атанасова, а при юношите победител стана Павел Петров.
Основната цел на дейността на екоклуба е свързана с формиране у учениците на екологично образование и щадящо, грижовно поведение към околната среда. Дейностите на екоклуба бяха съгласувани с ръководството на ПП „Русенски Лом", РИОСВ и РЗИ - Русе.
Основните дейности в Клубът по предприемачество „Успешните хора“ са: Иновационен лагер, Световна седмица на предприемачеството - най-мащабният в света празник на новаторите и предприемачите, Мениджър за един ден/ Кариерен ден – в рамките на популярната национална инициатива на Джуниър Ачийвмънт България, Световна седмица на парите – инициатива на Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Едно от най-атрактивните мероприятия на клуб „Друзя Росии“ беше разработването на проект по повод 220 г. от рождението на А.С. Пушкин, който завърши с открит урок.
Ученици участващи в дейности на клуб „Дронове“ съвместно с факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на РУ „Ангел Кънчев“, проведоха обучения за „Изграждане на 3D модели посредством фотограметричен метод“, за „Работа с модулната платформа за обучение Airblock“ /блоково базирана програмна среда/, в семинар на тема „Технологии на бъдещето: Интернет на нещата и Изкуствен интелект“. Учениците от клуб „Дронове“ изграждат 3D модели чрез метода на фотограметрията, сглобяват и управляват квадрокоптери.
От години в гимназията функционира Клуб по журналистика. Участниците в клуба отразяват училищния социален живот и развиват активна гражданска позиция. Тази година в екипа се обучаваха млади журналисти и защитници на свободното слово. Учениците от клуба издаваха и разпространяваха вестник „Свободен час“ за който правиха реклами, вземаха интервюта с диктофон, писаха статии и пр.
Клуб LOGO LUDENS е създаден, за да отговори на творческите потребности на учениците, желанието им да получат възможност за сценична изява на училищни и извънучилищни мероприятия. Те са съпричастни както с изкуството, така и с честването на училищните празници и опазването на традициите.
В клуб „Фолклорна плетеница“ се създадоха композициите: женски стилизиран фолклорен танц, мъжки народен танц, смесен фолклорен и хумористичен танц. А участията на Клуб „Фолклорна плетеница“ са в: Коледен концерт, Патронен празник, НФФ „Русчуклийска среща“, Празник в село Кацелово и в село Тетово, Участие в литературна конференция, Изпращане на абитуриенти на МГ, 24 май пред Община Русе.


Категории новини


Предстоящи събития

11 May
ИНФОТЕХ 2019

12 May
COMPI 2019

06 April at 1400
Областен кръг на НОИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Национално състезание по компютърни мрежи 9-10.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 12


Онлайн

Гости: 12
Регистрирани: 0
На тази странница: 5
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008