„Креативна работилница“ отвори врати

29 април 2022 - 16:50:52, Участие в проекти, teach_admin,

На 29.04.2022 г. отвори врати СТЕМ център „Креативна работилница“ в МГ „Баба Тонка“. Той е създаден по Национална програма на МОН „Изграждане на училищна СТЕМ среда“ и представлява самостоятелно учебно пространство, в което са обособени шест зони.
Гости на откриването бяха д-р Росица Георгиева, началник на РУО на МОН в Русе, Енчо Енчев – заместник-кмет на Община Русе, Анелия Ангелова, експерт по математика в РУО, директори и заместник-директори на русенски училища. Те бяха посрещнати от Галина Бобева – директор на МГ, в аулата на гимназията, след което посетиха СТЕМ пространството, обновения музей и новосъздадения кабинет по БДП.
Учениците от 11. в клас /профил „Софтуерни и хардуерни науки/ представиха: Препродукция на Пролетното надиграване в МГ „Баба Тонка“, занимания в учебен час по информационни технологии /профилирана подготовка/. Всяка година в навечерието на 6 май – празникът на Русе, в гимназията се провежда фолклорно надиграване между учениците от всички класове. Тази година то ще се проведе на 19 май.
В СТЕМ пространството учениците работят разделени на екипи. На всеки екип беше поставена различна задача: създаване на сториборд, рекламна брошура, векторно лого, рекламен клип на предстоящото събитие. Във фотостудиото друг екип направи снимки на свои съученици, облечени в народни носии, така демонстрира техники на заснемане на кадри в различни операторски планове с различно осветление, усвоени в модул „Мултимедия“ на профилираната подготовка по информационни технологии в 11. клас. Идеята за заниманието е на Диляна Ангелова и Снежана Тодорова, старши учители по информатика и информационни технологии, свързана е с отбелязването на Международния ден на танца на днешна дата.
Ментори на екипите от 11-класници бяха ученици от 12. клас, с ръководител Силвия Йорданова, старши учител по информатика и ИТ, която е част от екипа, разработил проекта за СТЕМ центъра.


Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

УС'11 Боровец
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 55


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008