Безопасност на движението по пътищата

План за работата на училищната комисия по БДП в МГ "Баба Тонка" през учебната 2020/2021 година може да видите ТУК.
План-програма за действие 2021 година за БДП в МГ "Баба Тонка" може да видите ТУК.

Събития в МГ "Баба Тонка"


В изпълнение на писмо № РД-29-845 на МОН в МГ "Баба Тонка" е проведен инструктаж по безопасност на движение по пътищата, който цели превенция на пътно-трънспортния травматизъм през зимния сезон и усложнените метрологични пътни условия (снеговалеж и мокри и заледени участъци).
*****

На 9 октомври 2019 г. в аулата на МГ "Баба Тонка" се проведе обучение за повишаване на информираността за безопасно поведение по пътищата на ученици велосипедисти.
pic1 pic2 pic3
*****

МГ отбеляза 15 ноември 2020 година, определен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на всички институции в Република България и за това и необходимо провеждането на активна политика, с цел превенция на негативните последици от пътно транспортните произшествия.

Предв ид осъществяване на обучението в електронна среда от разстояние, в МГ бе създадена организация за провеждане в онлайн среда на инициатива, с фокус към последиците от пътнотранспортните произшествия. В часа на класа бе споделен клип, показващ ползите от поставянето на обезопасителните колани в автомобилите и използването на видеорегистратори. Беше проведена и беседа, на която класните ръководители запознаха учениците с официалната статистика за жертвите от пътнотранспортни произшествия.
link
*****

МГ се включи в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

На 26.02.2021 г. бе проведен Училищния кръг, в който се включиха участници от първа състезателна група V – VII клас
В изпълнение на Заповед №177 от 22.02.2021г. на Директора на МГ „Баба Тонка“ и съобразно Регламента за организиране и провеждане на националното състезание по БДП по пътищата през учебната 2020/2021 г., сформираната комисия определи местата и графика за провеждането на училищния кръг, като състави писмения и практическия тест за провеждането на кръга. Бяха сформирани три отбора от по три участника всеки от V-ти, VI-ти и VII-ми клас.

Въз основа на протокола за окончателните резултати, отборът на Рафаил Росенов Ненов от V клас, Томислав Тихомиров Колев от VI клас и Полина Стефанова Тодорова от VII клас от I- ва състезателна група, се класира за общинския кръг от Национално състезание по безопасност на движението по пътищата.
pic1 pic2 pic3 pic4 pic5
*****

Учениците от математическа гимназия „Баба Тонка“ се присъединяват към инициативата Ден без загинали на пътя – 21 септември и участват в кампанията „ Дни на безопасността“ в периода 16 -22 септември 2021 г. като изобразяват в рисунки представите си за неразумно участие в пътната ситуация.
Апелът към техните съученици е: „Повече разум - по-малко нещастие!“, ВНИМАНИЕ на пътя и спазване правилата за движение.
Галерията от рисунки е създадена след проведени беседи с учениците за сериозните последици при ПТП, а участниците са от пети до девети клас. Вижте галерията


Предстоящи събития

30 September at 0000
Безплатен очен скринингПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 9.05.2012 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 200


Онлайн

Гости: 21
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008