Безопасност на движението по пътищата

План-програма за учебната 2022/2023 година може да видите ТУК.

План за работата на училищната комисия по БДП в МГ "Баба Тонка" през учебната 2022/2023 година може да видите ТУК.

Събития в МГ "Баба Тонка"


Състезание по БДП за учебната 2022-2023 учебна година

На 18.02.2023 г., за трета поредна година, се проведе Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата за учебната 2022/2023 година.

В състезанието взеха участие училищни отбори от двете състезателни групи – първа състезателна група - учениците от V, VI и VII клас в състав: Цветомира Светославова Николова - 5 б, Ростислав Владиславов Гърков - 5 б, Владин Симеонов Симеонов - 6 а и Моника Петрова Димитрова -7 б, заеха шесто място. Отборът от втора състезателна група - учениците от VIII, IX и X клас, в състав: Томислав Тихомиров Колев - 8 а, Полина Стефанова Тодорова - 9 а, Бела Йовкова Йорданова - 10 а и Стефко Тихомиров Николаев - 10 а извоюва трето място.

Традиционно състезанието и за двете състезателни групи се проведе в две части – писмен тест и практически тест. Писмените тестове се решаваха отборно, а в практическия тест отборите участваха с двама състезатели- момче и момиче.

Състезаният а по БДП насърчават към безопасно, отговорно, информирано и културно поведение по пътя. Поздравления за доброто представяне и ангажираност на училищните отбори!
Горди сме с постигнатите резултати на учениците в различни спортни състезания!


*****

Отбелязване на 29 юни - Ден на безопасността на движение по пътищата

Учениците от 7, 8, 9, 10 и 11 клас в Математическа гимназия „Баба Тонка“ отбелязаха датата 29 юни - Ден на безопасността на движение по пътищата.

Бяха организираниинициати ви за образователни и информационни събития, които поставихаакцентвърху различни аспекти на безопасността на пътя.
Крайната цел бе повишаване информираността и чувствителността по темата.

Инициативи, които бяха организирани:
1. Беседа на тема "Безопасно движение по пътищата".
2. Изготвяне на презентация.
3. Изготвяне на постер.
4. Изложба на рисунки.
презентация

*****

Общински кръг на Националното състезание по безопасност на движението

Отборът на МГ „Баба Тонка”, гр. Русе спечели почетното второ място в провелия се на 5 май тази година, за втори пореден път, Общински кръг на Националното състезание по безопасност на движението.
В първа състезателна група- от 5 до 7 клас, отборът на МГ „Баба Тонка“- гр. Русе влезе в оспорвана надпревара с ученици от 6 училища.
След теоретичния кръг- отборно решаване на тест от затворен тип за определено време, учениците преминаха към практическа част, включваща 11 елемента за изпълнение, по предварително подготвено трасе, през което трябваше да преминат в рамките на 15 минути.
Поздравления на учениците за достойното представяне!

*****

Училищен кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата

За втора поредна година в МГ „Баба Тонка“ се проведе училищния кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата за учебната 2021/2022 г.
В състезанието взеха участие шест отбора, съставени от по четири участници от първа възрастова група- V, VI и VII клас.
Състезанието протече в две части – теоретична, по време на която отборно се решаваха тестови задачи и практическа- на изградено състезателно трасе в двора на гимназията участниците премериха сили в практически упражнения с велосипед.
По време на състезанието учениците демонстрираха усвоените знания и умения, придобити в часовете по безопасност на движението по пътищата.
Всички участници получиха грамоти.
Станалото ежегодно състезание е с акцент насърчаване на учащите към безопасно и културно поведение по пътя.

*****

„Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата

Въз основа на реализираните дейности по Национална програма на Министерство на образованието и науката „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата” започна осъществяването на практикически занятия. Същите са с насоченост постигане на траен позитивен ефект върху практическата подготовка на учениците и усвояването на социокултурни роли на пътя.

В дългосрочен план целта е намаляване на броя и последствията от пътнотранспортните произшествия с участието на ученици.

*****

Ден без загинали на пътя – 21 септември

Учениците от математическа гимназия „Баба Тонка“ се присъединяват към инициативата Ден без загинали на пътя – 21 септември и участват в кампанията „Дни на безопасността“ в периода 16 -22 септември 2021 г. като изобразяват в рисунки представите си за неразумно участие в пътната ситуация.
Апелът към техните съученици е: „Повече разум - по-малко нещастие!“, ВНИМАНИЕ на пътя и спазване правилата за движение.
Галерията от рисунки е създадена след проведени беседи с учениците за сериозните последици при ПТП, а участниците са от пети до девети клас. Вижте галерията
*****

МГ се включи в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

На 26.02.2021 г. бе проведен Училищния кръг, в който се включиха участници от първа състезателна група V – VII клас.
В изпълнение на Заповед №177 от 22.02.2021г. на Директора на МГ „Баба Тонка“ и съобразно Регламента за организиране и провеждане на националното състезание по БДП по пътищата през учебната 2020/2021 г., сформираната комисия определи местата и графика за провеждането на училищния кръг, като състави писмения и практическия тест за провеждането на кръга. Бяха сформирани три отбора от по три участника всеки от V-ти, VI-ти и VII-ми клас.

Въз основа на протокола за окончателните резултати, отборът на Рафаил Росенов Ненов от V клас, Томислав Тихомиров Колев от VI клас и Полина Стефанова Тодорова от VII клас от I- ва състезателна група, се класира за общинския кръг от Национално състезание по безопасност на движението по пътищата.
pic1 pic2 pic3 pic4 pic5
*****

МГ отбеляза 15 ноември 2020 година, определен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на всички институции в Република България и за това и необходимо провеждането на активна политика, с цел превенция на негативните последици от пътно транспортните произшествия.

Предв ид осъществяване на обучението в електронна среда от разстояние, в МГ бе създадена организация за провеждане в онлайн среда на инициатива, с фокус към последиците от пътнотранспортните произшествия. В часа на класа бе споделен клип, показващ ползите от поставянето на обезопасителните колани в автомобилите и използването на видеорегистратори. Беше проведена и беседа, на която класните ръководители запознаха учениците с официалната статистика за жертвите от пътнотранспортни произшествия.
link
*****

Обучение за повишаване на информираността за безопасно поведение по пътищата на ученици велосипедисти

На 9 октомври 2019 г. в аулата на МГ "Баба Тонка" се проведе обучение за повишаване на информираността за безопасно поведение по пътищата на ученици велосипедисти.
pic1 pic2 pic3
*****

Инструктаж по безопасност на движение по пътищата

В изпълнение на писмо № РД-29-845 на МОН в МГ "Баба Тонка" е проведен инструктаж по безопасност на движение по пътищата, който цели превенция на пътно-транспортния травматизъм през зимния сезон и усложнените метрологични пътни условия (снеговалеж и мокри и заледени участъци).
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Национално състезание по компютърни мрежи 9-10.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 12


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008