Образователна интеграционна система за знание, толерантност и превенция на агресията

През тази учебна година започна проект, чиято идея е създаване на иновативна система за обучение, творчество, интеграция и възпитание, обединяваща в едно традиционните форми за работа с ученици с възможностите за електронно обучение, изпозвайки ИТ и Интернет, методи на самообучение и самовъзпитание. Водещата организация е Частна профилирана гимназия “Академик Любомир Илиев”, гр. Пловдив, а партньори са Образцова математическа гимназия “Академик Кирил Попов”, гр. Пловдив и Математическа гимназия “Баба Тонка”, гр. Русе. Проекта е по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-07/4.2-01 “Да направим училището привлекателно за младите хора” на Европейски Социален Фонд и МОМН на Република България.

В проекта участват 13 учители и 180 ученици от МГ „Баба Тонка”. Учителите разработват теми и организират обучение по интереси в школи и кръжоци в предметните области информационни технологии, математика, физика, история, география, философия и психология. Разработените публикации и електронни уроци предстои да бъдат публикуване на сайта на проекта.

Базата данни на електронния портал се попълва с разработените материали – 100 разработени теми и 30 теста.

Център “Наука” на електронната библиотека осигурява достъп до материали, които надграждат знанията от училище, насочени към подготовка за конкурси и олимпиади, любопитни, малко известни факти и открития, както и материали с развлекателен и забавен характер.

Център “Общество” на електронната библиотека осигурява достъп до материали, насочени към самовъзпитание, себепознаване, изграждане на емоционално устойчиви личности, уравновесени и изпълнени с оптимизъм за бъдещето. Материалите от този център са елемент от модела за превенция на агресията в училище. Тук се публикува и Програма за превенция на насилието в училище.

След проекта публикуваните материали в портала ще останат за ползване без да е необходимо допълнително финансиране за тях. Ще се даде възможност на желаещите учители да се регистрират и да публикуват и поддържат свои материали, както и самите те да си създадат групи от потребители – ученици.

Школи по математика с ръководител Боряна Куюмджиева. В работата си г-жа Куюмджиева използва графични калкулатори TI-92, което е новост в обучението по математика.Школа по математика с ръководител Росен Чапаров
Школа по информационни технологии с ръководител Сюзан ФеимоваШкола по астрономия с ръководител Даниела ИвановаШкола по физика с ръководител Диана Йорданова


Предстоящи събития

09 March at 0830
Областен кръг на НОИТ

10 March at 0900
Математическа АтакаПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Парад на униформите 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 30


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008