http://mg-babatonka.bg/~web37_informatics/

Международни състезания по информатика и ИТ


от teach_admin

Международна олимпиада по Информатика(МОИ )

Първата МОИ е проведена през 1989 г. и оттогава се провежда всяка година. МОИ е състезание по програмиране в алгоритмичен стил – участниците трябва да решат всяка задача със съответна програма, написана на един от езиците за програмиране C/C++ или Pascal. МОИ е индивидуално състезание. Всяка участваща страна се представя от не повече от четири състезатели, избрани чрез национално състезание (или система от състезания) организирани от национална организация, официално призната от МОИ. Състезателите трябва да са на възраст под 20 години и да са били ученици в средно училище в учебната година на състезанието. Състезанието се организира в два състезателни дни (с един почивен ден между тях). Във всеки състезателен ден участниците трябва да решават по три задачи за пет часа. МОИ отличава половината от участниците със златни, сребърни и бронзови медали в отношение 1:2:3. Всички останали участници получават сертификат за участие. Ако състезанието има едноличен победител – на нея/него се връчва специалната награда на МОИ. Най-младият медалист на състезанието пък получава Специалната награда на IFIP. Наградите на МОИ не дават никакви формални предимства, но фактически отварят вратите на едни от най-престижните световни университети за носителите им.

Ето как се представят учениците от МГ през годините:линк

Балканска олимпиада по информатика

Балканската олимпиада по информатика е ежегодно състезание за ученици от държавите на Балканския полуостров. Правилата й са сходни на тези на Международната олимпиада по информатика т.е. индивидуално състезание, в което всяка държава може да участва най-много с четирима състезатели в официалното класиране. Обикновено в два дена участниците трябва да решат по 3 алгоритмични задачи за 5 часа, като след приключването на състезателното време решенията им се оценяват с различни тестови примери и се прави съответното класиране.

Ето как се представят учениците от МГ през годините: линк

Младежка балканска олимпиада по информатика

Младежката балканска олимпиада по информатика е новоорганизиран о състезание за ученици на възраст до 15 и половина години от държавите на Балканския полуостров. Целта му е да открива млади таланти, да им дава възможност за изява и нови запознанства. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и двама ръководители. Състезанието се провежда в два състезателни дни, във всеки от които състезателите трябва да решават алгоритмични задачи за 2,5 часа, като след приключването на състезателното време решенията им се оценяват с различни тестови примери и се прави съответното класиране.

Ето как се представят учениците от МГ през годините: линк

Международен конкурс по Интернет за интерактивен уеб сайт, базиран на Macromedia Flash, 2006 г.

В конкурса участва проект на Станислав Златков Станков, 11в клас – “Интерактивно портфолио”.Международен конкурс за мултимедийна презентация “Join Multimedia”, организиран от Siemens, Германия, 2006 г.

В конкурса участват два проекта от МГ.
  • I отбор – Димитър Москов, Иво Ковачев, Васил Папукчиев от 9в клас
  • II отбор – Димитър Гълъбов, Владимир Ангелов, Венцислав Иванов от 9б клас

Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
Няма събития за този месец.

ПВСЧПСН1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Галерия със снимки

Снимка
Нови монитори за кабинета

Произволна снимка

С помощта на:

e107
PHP
MySQL
Официален сайт на катедра "Информатика и ИТ" при МГ "Баба Тонка" - Русе © 2010