http://mg-babatonka.bg/~web37_informatics/

RSS Новини от други сайтове

: Новини от МГ "Баба Тонка"
 • Един златен и четири сребърни медала от олимпиадата в Япония Administrator
  Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ „Баба Тонка“-Русе на математическа олимпиада в Япония. Домакин на World Mathematics Invitational (WMI) бе град Фукуока. Участието на русенските ученици в престижното състезание стана възможно и благодарение на финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето“ към Училищното настоятелство на МГ „Баба Тонка“ – Русе.

  В математическата надпревара участваха 1900 състезатели от 25 държави. Златен медал, в категорията от 7 до 11 клас, завоюва Максимилиян Георгиев. За представянето си със сребърни медали бяха отличени Максим Къснеделчев, Мартина Илиева, Константин Георгиев и Галиана Къснеделчева.

  Бълга
  рия може да се похвали с общо 6 златни, 15 сребърни и 7 бронзови медала от надпреварата в страната на изгряващото слънце. Четирима от нашите състезатели спечелиха и диамантени награди, които се дават при решаване на задачите без нито една грешка.


 • КРИСТАЛЕН ПРИЗ на Международната конференция CompSysTech’19 Administrator
  На 21-22 юни 2019 г. Русенският университет бе домакин на престижната Международна конференция за компютърни системи и технологии CompSysTech’19. В ученическата секция на конференцията участваха 8 ученици от МГ „Баба Тонка” с 5 доклада. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова.

  Мария Кирилова от 8.в клас представи доклад на тема „3D образователна игра за изучаване на ноти” и спечели най-голямото отличие на конференцията – КРИСТАЛЕН ПРИЗ за най-добър доклад.

  ОТЛИЧНО се представиха Ростислав Гордеев от 8.в клас с доклад на тема „Геометрични фигури” , Велислава Крумова и Диляна Дойчева от 10.в клас с доклад „История на логическите игри”, Иван Петров от 10.в клас и Ерик Николов от 10.г клас с тяхната разработка „Колекция от класически игри”, Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас с проекта си „Интелект на масите”.


 • С медали се завърна отборът по шахмат на МГ Administrator
  От 21.06. до 23.06.2019 г. в гр. Бургас се проведе Републиканско първенство по шахмат за ученици от VIII до X клас, в което участие взеха 10 отбора.
  Състезанието има за цел да излъчи най-добрия отбор на страната.
  В крайното отборно класиране отборът на МГ„Баба Тонка“ зае призовото III място на Републиканско първенство.
  Индивидуално класиране:
  С отличната си игра Станислав Ботев - VIа клас се класира на II място сред състезателите играещи на I-ва дъска. Награден е с грамота.
  Състав на отбора:
  Елена Иванова, V a клас,
  Станислав Ботев, VI a клас,
  Виктор Ховсепян, IX а клас,
  Мирослав Коларов, IX б клас,
  Александър Желязков, IX д клас


 • С наградата "Стоян Михайловски" бе отличена учителка от МГ "Баба Тонка" Administrator
  На празничния 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост награди за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикално дело - 2019 година, бяха присъдени в присъствието на президента на КТ „Подкрепа“ - инж. Димитър Манолов, почетния президент на КТ „Подкрепа“ - д-р Константин Тренчев, министъра на МОН - г-н Красимир Вълчев, зам.-министъра на МОН - г-жа Таня Михайлова, кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-кмета на София д-р Чобанов, началника на РУО София - д-р Ваня Кастрева и други.
  На високия форум бяха връчени награди на учители за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело „Стоян Михайловски“. Вяра Гунева, страши учител по изобразително изкуство бе отличена с награда „Стоян Михайловски“ в категория „Основно и средно образование“.


 • Първо място в Национален конкурс "Детство мое-реално и вълшебно" Administrator
  В Националния конкурс-изложба за детска рисунка на тема "Детство мое - реално и вълшебно", провел се на 31.05.2019 г. в гр. Ловеч, участваха над 1190 броя рисунки на деца и ученици от цялата страна. ПЪРВО място в III-та възрастова група (13-16 години) спечели Велина Коева от 8. клас на МГ "Баба Тонка" с ръководител Вяра Гунева, старши учител по изобразително изкуство.


Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008 | Дата на публикуване: Sun, 25 Aug 2019 03:37:37 +0300
Обратно в листата с фийдове

Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
Няма събития за този месец.

ПВСЧПСН1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Галерия със снимки

Снимка

Произволна снимка

С помощта на:

e107
PHP
MySQL
Официален сайт на катедра "Информатика и ИТ" при МГ "Баба Тонка" - Русе © 2010