http://mg-babatonka.bg/~web37_informatics/

RSS Новини от други сайтове

: Новини от МГ "Баба Тонка"
 • Купа спечелиха участниците в крос-поход „Русенско поломие“ Administrator
  На 12.10.2019г се проведе традиционният крос- поход „Русенско поломие“ по маршрута с. Кошов – поречие на р. Черни Лом – м. Смесите – Ивановски скални църкви. Събитието бе подкрепено от РУ „Ангел Кънчев“, СТПД „Академик“ и Община Русе. МГ „Баба Тонка“, клуб „Спортно ориентиране“, се включи в похода за отбелязване на Европейския ден на спорта в училище с две групи пешеходно преминаване и 8 ученици, индивидуално кросово бягане по трасето.
  Участниците от гимназията бяха отличени с купа, а Даниел Генчев от IХа клас– с купа за най-добро време.
  Благодарение на отличната организация и слънчевия есенен ден, прехода достави удоволствие и приятен спомен на всички участници.


 • Практикум по финансова математика Administrator
  На 9.11.2019 г. ще стартира практикумът по финансова математика „Анализирай това“ за ученици от 11-ти и 12-ти клас на русенските училища. Инициативата се реализира по програмата „Знание и растеж“ на фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на фондация „Еконт“. Проектът се осъществява от екип на Русенски университет „Ангел Кънчев“, с подкрепата на елитните русенски училища МГ „Баба Тонка“, ПГИУ „Елиас Канети“, СУЕЕ „Св. Константин- Кирил Философ“ и СУ „Възраждане“. Това е второто издание на практикума, като през тази учебна година обхватът на темите е разширен, казусите са нови и се очаква да бъдат обхванати по-голям брой ученици.

  Практикумъ
  т ще представи накратко основни теми от финансовата математика и приложението ѝ в практиката, използвайки иновативни методи на преподаване. Той ще се проведе в Русенския университет на 9, 16 и 23 ноември от 10 до 16 ч. Желаещите да се включат могат да се запознаят по-подробно с темите, задачите и целите на проекта от брошурата.

  В практикума могат да вземат участие ученици от 11-ти и 12-ти клас от всички русенски училища, записали се в онлайн формата за участие не по-късно от 31.10.2019 г. (https:// forms.gle/
  QeMpMaL9geMLaq e97)


  В момента на пазара на труда в Русе, а и в цялата страна, има дефицит на финансови анализатори. Русенски университет „Ангел Кънчев“ обучава такива специалисти (бакалаври) в уникалната за България специалност Финансова математика. Участниците в практикума ще получат възможността да се запознаят с практическите умения и възможностите за кариерна реализация, които дава тази специалност. Подобрявайки финансовата грамотност на подрастващите, „Анализирай това“ им осигурява един по-добър старт в живота, което от една страна им носи дългосрочна полза и от друга е благоприятно за развитието на гр. Русе.

 • КОНКУРС НА ТЕМА СЪВРЕМЕННИ ВДЪХНОВИТЕЛИ Administrator
  ФОНД „МАТЕМАТИКА НА БЪДЕЩЕТО”, СЪВМЕСТНО С МГ „БАБА ТОНКА”, ОБЯВЯВА КОНКУРС НА ТЕМА СЪВРЕМЕННИ ВДЪХНОВИТЕЛИ

  Случвало ли ви се е да станете очевидци на интересна и не често срещана ситуация, която ви кара да се замислите как хората правят добро и защо го правят?

  История – кратичка, обикновена на пръв поглед, почти незабележителна , но… вдъхновяваща. Просто сцена от нашия забързан градски живот, но едновременно скрита история за доброто и красивото.

  Има ли ги тези добри хора, съвременните вдъхновители? Има ги – те са пред очите ни. Могат да се появят по всяко време, така че, оглеждайте се.

  А после ни разкажете историята чрез:
  ↔ снимка с кратък текст (най-добре до 50-100 символа)
  ↔ видео клип или интервю (не повече от 3 мин)
  ↔ кратко есе (до 300 думи)
  ↔ стих или …просто както на вас ви харесва…бъдете креативни.

  Изпратет
  е историята на имейла на Фонда mg.babatonka.ru se@gm
  ail.com или направо я качете в страница ни във Facebook

  Няма ограничение за участие в конкурса, но наградите ще се присъдят само на настоящи възпитаници на МГ Баба Тонка. Затова не забравяйте да уточните имената и класа си.

  Фонд „Математика на бъдещето“ ще отличи с парична награда от по 100 лв:
  √ Най- вдъхновяващата история
  √ Най-оригинално разказаната история
  √ Най-харесваната история във Facebook,
  а журито ще връчи и една Специална награда от 200 лв.

  Вдъхновителите ни дават очи за красивото и усещане за доброто.

  Конкурсът продъжава до 30 октомври. Наградените ученици ще бъдат обявени в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители.

  А до тогава… не забравяйте да се оглеждате!

 • Победителите в TeenHackРусе 2019 Administrator
  От 04.10.2019 до 06.10.2019 г. Русенския университет беше домакин на организирания съвместно с МГ „Баба Тонка“ хакатон за ученици от 5 до 11 клас – TeenHackРусе 2019. Учениците от 5 до 11 клас работиха по темата Internet Of Things (Интернет на нещата). Представените пред журито разработки бяха много интересни и полезни. Наградите бяха осигурени от спонсорите – NetWorx, 1ForFit, MentorMate и Мусала Софт.
  Класираните на първо място Симо Александров и Любо Любчев от 11 клас на МГ “Баба Тонка”, Русе разработиха софтуерно приложение, комбинирано със специално устройство, което има за цел да замени хартиените касови бележки, директно ще изпраща информацията от касовия апарат към телефона на потребителя. За стимул за използването му, ще се получават точки, които могат да се заменят за различни награди или намаления. Победителите в момента на награждаването пътуваха за поредното си участие с IT проект в Брюксел.
  На второ място се класира отбор в състав: Антон Георгиев, Борис Пахомов и Йордан Йорданов също от 11 клас на МГ “Баба Тонка”, Русе, а на трето място – учениците от 9 клас на МГ „Баба Тонка“ - Анакин Ърфан, Гергана Стойчева, Дзиадзи Ванг и Йордан Петков, 9 клас, МГ “Баба Тонка”, Русе.
  Специалните награди получиха и най-малкия участник - Петър Петров от 6 клас на ОУ “Отец Паисий”, Русе, Амер Панджаров - 8 клас, МГ “Баба Тонка”, Русе; отборите на Даниел Иванов и Иван Обрешков, 10 клас, МГ “Баба Тонка”, Русе и на учениците от , 9 клас, МГ “Баба Тонка”, Русе - Александра Митева и Цветелина Милкова.
  За повече информация – доц. д-р Десислава Атанасова (тел. 0888 983 334)
  Нели Тихомирова (учител МГ „Баба Тонка) (тел. 0876323276)


 • СЪОБЩЕНИЕ Administrator
  Съгласно Системата от мерки на МОН за БДП, утвърдена със Заповед № РД 09-2061/08.08.2019 г. на министъра на образованието и науката, УКБД е заложила в Плана си мероприятия за повишаване на информираността за безопасно поведение по пътищата на учениците – велосипедисти.

  В тази връзка на 09.10.2019 г. – сряда, в часа на класа, в аулата на гимназията, ще се проведе беседа- инструктаж с учениците – велосипедисти от V до XII клас. За целта класните ръководители в началото на часа на класа да осигурят присъствието на учениците-
  велосипедисти в аулата.


Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008 | Дата на публикуване: Thu, 24 Oct 2019 04:46:08 +0300
Обратно в листата с фийдове

Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
Няма събития за този месец.

ПВСЧПСН

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Галерия със снимки

Снимка
Скенер за библиотека

Произволна снимка

С помощта на:

e107
PHP
MySQL
Официален сайт на катедра "Информатика и ИТ" при МГ "Баба Тонка" - Русе © 2010