а
    
 
Начало
 
Вход
 
Начало
Математичeска Атака
Материали
Тестове
Динамична геометрия
Graphic calculator
От ученици за ученици
За свободен час
В Internet
История
Резултати
Проект за кабинет
на фонд 'Възпитаници на МГ'
Учебно студио
Преподаватели по математика
Забава
On-line игри

Math PlayGround

Игра и математика
Натиснете тук... ?
... или тук ...
4 сфери
Красив фрактал
Фрактали
Послушайте музика
Какво Ви препоръчват звездите...?
Новини от спорта
  The Mandelbrot Competiton 2003-2009 година. Успех в Хон Конг, Китай- 2011г. Успех в Хон Конг, Китай- 2011г. в състезанието за купата 'По Льонк' Успех в Хонк Конг-2011г.Злато за Велина и Яница.Награждаването беше в ИМИ на БАН, София Злато за Яница Пехова от 10 клас от Австралийското Кенгуру - 2009 г. Злато за Велина Вълова от 10 клас от Австралийското Кенгуру - 2009 г.НП Джереми Нюман - австралийският посланик за България връчи медалите на учениците Успех в Хон Конг, Китай- 2005г. в състезанието за купата 'По Льонк' Успех в Хонк Конг - 2007г.  1st International Young Mathematicians’ Convention в Индия Първенци в Националната олимпиада гр.Грац,Австрия Успех в The Mandelbrot CompetitionУзана 2007. Предизвикателство за всички!TI -92  за първи път в ръцете на лауреатите от ЛИШ-2007Жени Сендова и УчИМИЛусина Терзиян с отлично представяне в сесия на УчИМИ,2003г. Александър Колев с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Мария Пенчева с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Петя Йорданова с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Лятна лагер школа в курорта 'Св.Св. Константин и Елена' с ученици от МГорганизиранаот катедра математика при МГ Стефани с награда лаптоп от Национален тест по математикаИндивидуална награда за Катя в The Mandelbrot competitionВторо отборно за 8 клас на ЗМС- Плевен Състезание и награждаване Европейско Кенгуру в МГПървият сборник на математиците - в чест на 40 години МГ

IKT

Информационните и комуникационни технологии -

движеща сила за промяна в образованието

         На 04 декември в МГ „Баба Тонка”се проведе общ учебен ден „Нека учим заедно” по проекта "ИКТ - водеща сила за промяна на образованието. В Аулата на Математическа гимназия „Баба Тонка“ бе представена системата SWOBLE, чрез провеждане на демонстрационен урок по математика, представен от главен учител Боряна Куюмджиева преподавател по математика в МГ "Баба Тонка" и демонстрационен урок по биология, представен от Красимир Цанев, преподавател по биология от СОУ Емилиян Станев бе популяризиран този образователен софтуер. Демонстрационните уроци са по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г., която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски Фонд за Регионално Развитие и сключен договор за безвъзмездна помощ № 2(3i)-3.2-3, MIS ETC 221.
         Проектът обхваща трансграничния регион на България и Румъния. Реализирането му е съвместна дейност на специалисти от двете страни. Водещ партньор по проекта е Сдружение Евроинтегра, съвместно с включените училища - СОУ „Емилиян Станев” гр. Велико Търново, Математическа гимназия „Баба Тонка” гр. Русе, СОУ „Васил Левски” гр. Главиница. От румънска страна участват Теоретическа гимназия „Михай Еминеску“, гр. Кълъраш и Общообразователно училище „Александру Одобеску“, Лехлюи гара. Партньори по проекта от румънска страна са Сдружение Access и Училищен инспекторат в Кълъраш. Продължителността на проекта е 18 месеца - от 23.09.2011г. до 23.03.2013г.
       Целта на проекта е с помощта на дигитализация на обучението да се постигне уеднаквяване на преподавателските стандарти и образователното равнище по два образователни предмета – биология и здравно образование и математика. Предвижда се в шестте училища да бъдат организирани десет специализирани научни кабинети /пет за математика и пет за биология/. Във всички училища, включени в проекта, ще бъде предоставен интернет достъп, както и ще бъдат изградени локални мрежи. Проектът предвижда да бъде доставено ново училищно обзавеждане, а новите десет кабинета ще бъдат оборудвани с персонални компютри за всички ученици, както и с бели мултимедийни дъски с проектори и лаптопи за учителите.

Урок по математика изнесе главен учител Боряна Куюмджиева по темата "Ъглополовящи в подобни триъгълници".

Урок по биология изнесе старши учител Красимир Цанев по темата "Хранителни вериги"

Снимки от представянето

На 24 януари в МГ „Баба Тонка” се проведе общ учебен ден „Нека учим заедно” по проекта "ИКТ - водеща сила за промяна на образованието. Учебните занятия бяха с ученици от български и румънски училища:

- Урок по математика „Въведение в подобието и първи признак за подобност на на правоъгълни триъгълници” с водещ Боряна Куюмджиева, главен учител по математика;

- Урок по биология и здравно образование „ДНК” с водещ Снежана Пенева, учител по биология.

          Участваха 45 ученици и 6 учители от Румъния, ученици и учители от МГ „Баба Тонка”, гр. Русе. Проектът, “Информационни Комуникационни Технологии – движеща сила за промяна в образованието” събира под мотото „Нека учим заедно” 436 ученици от България и Румъния. Деветокласниците от шестте проектни училища от двете страни на Дунава покаха, че един от най-важните европейски мостове в региона е този на общото и високо технологично образование. Дигитализираните уроци по биология и математика привличат вниманието на преподаватели, експерти, родители, но най-вече на децата пред училищните компютри, които лесно разбират, че пред съвременната наука и интернет технологии всички млади хора са с равни шансове.
       Съвместните уроци бяха посветени на използването на ИКТ в образованието и на новоразработения софтуер. По този начин ще се потърси в най-голяма степен така наречения „трансграничен ефект” – успешен опит за изграждане на професионална мрежа за обмяна на информация и добри практики. Българо-румънският проект отправя и важно послание към националните и местни власти – послание за ускоряване процеса на внедряване на ИКТ в училищата като част от реалната европеизация и модернизация на нашия регион. Надяваме се, че с активната помощ на медиите, преподавателите, експертите в сферата на образованието и с усилията на учениците в близко бъдеще експериментът на шестте училища ще се превърне във всеобща практика и потребност на образователните системи и в България и в Румъния.

Снимки от представянето

The next project here!

Погледнете сайта на Сдружение Евроинтегра оттук!

 

 

Предлагаме Ви
reclama
Актуални новини
New ! New ! New !

-> Предстоящи мероприятия:

-> Резултатите от състезанието са публикувани на страницата на състезанието. Награждаването на първенците е на 24.04.2019 от 18:00 часа в Аулата на МГ "Баба Тонка".

-> Всички участници от 4, 5 , 6 и 7 клас трябва да попълнят регистрационната форма: РЕГИСТРАЦИЯ!

-> Публикувани са темите от задочния кръг на "Математическа атака" за 2017/2018 година !

-> Условия на задачи от очен кръг на "Математическа Aтака";


->Условия на задачи от задочен кръг на "Математическа Aтака"
-> Резултати от "Математическа Aтака"


-> Информация за курсовете може ще получите на тел: 0882 72 95 97, г-жа Галя Върбанова или се ще свържете лично със съответния преподавател.

-> Всеки кабинет по математика е оборудван с компютърна система и високоскоростен Internet достъп;

->Спонсори на  Фонд "Възпитаници на МГ". Подкрепете ни и ВИЕ!;

Знаете ли, че...


През 2013/14 година
Математическа гимназия
"Баба Тонка"
чества 150 годишен юбилей

През 2012/13 година бе учреден
Фонд "Математика на бъдещето". Целите на набраните средства е инвестиране в редица състезания и лагер-школи, организирани за развитие на младите математици от гимназията

През 2011/12 година бе отпечатан сборник с превод на български език на задачите от международното състезание "The Mandelbrot Competition 2003 - 2009 година"

През 2011/2012 година бе създаден първият мултимедиен кабинет по математика със средства от трансграничния Българо-румънски проект „Информационните и комуникационни технологии – движеща сила за промяна в образованието”. Повече информация тук!

През 2009/2010 година
колективът на МГ "Баба Тонка" бе удостоен с награда "Русе".

През 2009/2010 година
излезе от печат първият сборник по математика "Математическа Атака" на катедра математика при МГ.

През 2009/2010 година МГ "Баба Тонка" участва в проект "Да направим училището привлекателно за младите хора"
Повече информация тук

reclama
Търсете в Internet
Търсете в сайта
Статистика
Онлайн потребители: 1
Общо регистрирани: 3330
                
    Полезни сайтове:  МОМН   Виртуален кабинет по математика   УЧИМИ   СМБ-Русе   ЦУТНТ-Русе   МГ-Русе   Община Русе   1000 стипендии   Американска Фондация за България   Math10.com   Уикипедия   Знам.bg   Учители новатори   Uchenik.com   On-line тестове   Каталог на училища   Каталог на академични сайтове   И още връзки от тук... 
 
©Дизайн: Никола Саджаклиев, Слави Славев, Боряна Куюмджиева