а
    
 
The Mandelbrot Competition
 
Вход
 
Начало
Математичeска Атака
Материали
Тестове
Динамична геометрия
Graphic calculator
От ученици за ученици
За свободен час
В Internet
История
Резултати
Проект за кабинет
на фонд 'Възпитаници на МГ'
Учебно студио
Преподаватели по математика
Забава
On-line игри

Math PlayGround

Игра и математика
Натиснете тук... ?
... или тук ...
4 сфери
Красив фрактал
Фрактали
Послушайте музика
Какво Ви препоръчват звездите...?
Новини от спорта
  The Mandelbrot Competiton 2003-2009 година. Успех в Хон Конг, Китай- 2011г. Успех в Хон Конг, Китай- 2011г. в състезанието за купата 'По Льонк' Успех в Хонк Конг-2011г.Злато за Велина и Яница.Награждаването беше в ИМИ на БАН, София Злато за Яница Пехова от 10 клас от Австралийското Кенгуру - 2009 г. Злато за Велина Вълова от 10 клас от Австралийското Кенгуру - 2009 г.НП Джереми Нюман - австралийският посланик за България връчи медалите на учениците Успех в Хон Конг, Китай- 2005г. в състезанието за купата 'По Льонк' Успех в Хонк Конг - 2007г.  1st International Young Mathematicians’ Convention в Индия Първенци в Националната олимпиада гр.Грац,Австрия Успех в The Mandelbrot CompetitionУзана 2007. Предизвикателство за всички!TI -92  за първи път в ръцете на лауреатите от ЛИШ-2007Жени Сендова и УчИМИЛусина Терзиян с отлично представяне в сесия на УчИМИ,2003г. Александър Колев с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Мария Пенчева с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Петя Йорданова с много добро представяне в сесия на УчИМИ,2008г. Лятна лагер школа в курорта 'Св.Св. Константин и Елена' с ученици от МГорганизиранаот катедра математика при МГ Стефани с награда лаптоп от Национален тест по математикаИндивидуална награда за Катя в The Mandelbrot competitionВторо отборно за 8 клас на ЗМС- Плевен Състезание и награждаване Европейско Кенгуру в МГПървият сборник на математиците - в чест на 40 години МГ

Mandelbrot Competition

The Mandelbrot Competition
    Името на гимназия “Баба Тонка” се записва вече 14 поредни години в класацията на първенците на  The Mandelbrot Competition – математическо състезание провеждано на територията на САЩ, Сингапур, Китай и България.
Началото бе през ноември 2000/2001 година. Желанието ни бе да  покажем, че е възможно да бъдем сред най-добрите в едно непознато състезание.
Първата задача, решена от отбора на гимназията бе със следното условие: "Двама играчи последователно записват върху лист хартия цифри от 1 до 9. Правилата са следните:На пореден  ход, играчът трябва да не играе с  цифрите използвани до момента и да  не се получава тройка от цифри, такава, че сумата на две от тях да е равна на третата. Губи този, който не може да удовлетвори условията на играта.  Целта е да се намери  стратегия от ходове, печеливша за единия играч, независимо от ходовете на другия".

Интересното бе, че след като се справиха Ростислав Кандиларов, Александър Великов, Ива Рашкова и Петър Събев решиха да опишат алгоритъма като програма на Паскал и в такава форма изпратихме решението на проверяващите колеги в Бостън. Резултатът от оценката за работата на отбора бе максимален – 21 точки и писмо-покана  от Сам Вандервелде- главен организатор на състезанието за официално присъединяване на гимназията ни към класацията  на  четирите кръга на състезанието. Годината завършихме с трета индивидуална награда на Александър Великов и второ място за отбора на гимназията.

Следващите години заемахме различни места, като основното е, че в крайното класиране винаги сме в Leader Board на състезанието:

2001/2002девето място за отбора ни в Division A в съревнование с над  четиридесет и пет отбора
2002/2003единадесето място за отбора ни от Division B  и петнадесети резултат за отбора ни от Division А
2003/2004  - тринадесето място за отбора ни от Regional Level и десето място за отбора на National Level

2004/2005 - деветнадесето място за отбора в Leader Board от National Level :Венелин Тодоров, Калоян Стойчев, Владислав Симеонов и Мирослав Пенчев и пето място за отбора ни в Leader Board от Regional Level : Мирослав Михов, Тихомир Семов, Иван Иванов и Виктор Несторов. Втори отбор на десети клас :Йолина Сотирова, Елия Алхверджиева, Христо Николов, Десислава Цветкова  заел осемнадесето място в Leader Board от Regional Level. Индивидуалният резултат на Тихомир Семов е сред първенците на страницата на състезанието, поради което Тихомир печели специалната награда от организаторите – фризби с емблемата на състезаниетоФракталът на Манделброт.

2005/2006 - тридесето място на отбора: Мирослав Михов, Тихомир Семов, Иван Иванов и Виктор Несторов ни в Leader Board от National Level и деветнадесето място на първи отбор: Катя Георгиева, Даниел Данев, Димитър Москов и Иво Ковачев и петдесето място на втори отбор в Leader board от Regional Level.

2006/2007 - двадесето място в Leader Board на участниците: Мирослав Михов, Тихомир Семов, Иван Иванов и Виктор Несторов от National Level, тринадесето място на първи отбор: Катя Георгиева, Даниел Данев и Димитър Москов и двадесет и трето място на втори отбор в Leader Board от Regional Level. Катя Георгиева има резултат сред първенците в индивидуалното състезание и получава индивидуална награда от организаторите - playing cards.

2007/2008 - десето място в Leader Board на Team Play Competition за отбора от 11 клас: Даниел, Катя, Явор, Антоний. Състезанието е в три кръга и е отделено от The Mandelbrot Competition, което се обособи като самостоятелно индивидуално състезание. В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. На регионално ниво с призови индивидуални резултати са: National Level - единадесетокласниците: Даниел Данев, Катя Георгиева, Деян Михайлов; Regional Level - Калина Кандиларова- 10 клас, Яница Пехова и Стефани Шербанова от 8 клас.

2008/2009 - седемнадесето място в Leader Board на Team Play Competition за отбора от 12 клас:Даниел, Катя, Явор, Деян.
   В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва 11 място,  а втори отбор 23 място.В националния кръг - първи отбор се класира на 18 място, а втори - на 59 място. Деветокласничката Велина Вълова зае първо място в регионалното ниво на състезанието и бе наградена от организаторите с фланелка, на която е изобразен лика на Манделброт.

2009/2010 - двадесет и второ място в Leader Board на Team Play Competition за отбора от 10 клас: Стефани, Явор, Велина, Николай.
   В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва 8 място,  а втори отбор е след 20 място в Leader Board. В националния кръг - първи отбор се класира в Leader Board.

2010/2011 -седемнадесето място в Leader Board на Team Play Competition за отбора от 11 клас: Стефани, Явор, Велина, Николай.
  В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва 23 място,  а втори отбор е на 33 място в Leader Board. В националния кръг - първи отбор се класира в Leader Board.

2011/2012 - двадесет и второ място в Leader Board на Team Play Competition за отбора от 12 клас: Стефани, Явор, Велина, Николай.
   В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва 28 място. В националния кръг - първи отбор се класира в Leader Board.

2012/2013 - седемнадесето място в Leader Board на Team Play Competition за отбора на Ивелин, Дона-Мария,
   В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва 42 място. В националния кръг - първи отбор се класира в Leader Board.

2013/2014 - в Leader Board на Team Play Competition за отбора на: Ивелин, Дона-Мария,
   В The Mandelbrot Competition имаме два отбора класирани в Leader Board таблицата. В регионално ниво - първи отбор на МГ завоюва .... ,  а втори отбор е след ..... в Leader Board. В националния кръг - първи отбор се класира в Leader Board.

 Тук е редно да се изкаже похвала на всички, които са участвали  на индивидуалния тест и чиито резултати са спомогвали за  окончателните ни добри класирания. Страницата на състезанието е www.mandelbrot.org. 


 

 

Предлагаме Ви
reclama
Актуални новини
New ! New ! New !

-> Предстоящи мероприятия:

-> Резултатите от състезанието са публикувани на страницата на състезанието. Награждаването на първенците е на 24.04.2019 от 18:00 часа в Аулата на МГ "Баба Тонка".

-> Всички участници от 4, 5 , 6 и 7 клас трябва да попълнят регистрационната форма: РЕГИСТРАЦИЯ!

-> Публикувани са темите от задочния кръг на "Математическа атака" за 2017/2018 година !

-> Условия на задачи от очен кръг на "Математическа Aтака";


->Условия на задачи от задочен кръг на "Математическа Aтака"
-> Резултати от "Математическа Aтака"


-> Информация за курсовете може ще получите на тел: 0882 72 95 97, г-жа Галя Върбанова или се ще свържете лично със съответния преподавател.

-> Всеки кабинет по математика е оборудван с компютърна система и високоскоростен Internet достъп;

->Спонсори на  Фонд "Възпитаници на МГ". Подкрепете ни и ВИЕ!;

Знаете ли, че...


През 2013/14 година
Математическа гимназия
"Баба Тонка"
чества 150 годишен юбилей

През 2012/13 година бе учреден
Фонд "Математика на бъдещето". Целите на набраните средства е инвестиране в редица състезания и лагер-школи, организирани за развитие на младите математици от гимназията

През 2011/12 година бе отпечатан сборник с превод на български език на задачите от международното състезание "The Mandelbrot Competition 2003 - 2009 година"

През 2011/2012 година бе създаден първият мултимедиен кабинет по математика със средства от трансграничния Българо-румънски проект „Информационните и комуникационни технологии – движеща сила за промяна в образованието”. Повече информация тук!

През 2009/2010 година
колективът на МГ "Баба Тонка" бе удостоен с награда "Русе".

През 2009/2010 година
излезе от печат първият сборник по математика "Математическа Атака" на катедра математика при МГ.

През 2009/2010 година МГ "Баба Тонка" участва в проект "Да направим училището привлекателно за младите хора"
Повече информация тук

reclama
Търсете в Internet
Търсете в сайта
Статистика
Онлайн потребители: 1
Общо регистрирани: 3279
                
    Полезни сайтове:  МОМН   Виртуален кабинет по математика   УЧИМИ   СМБ-Русе   ЦУТНТ-Русе   МГ-Русе   Община Русе   1000 стипендии   Американска Фондация за България   Math10.com   Уикипедия   Знам.bg   Учители новатори   Uchenik.com   On-line тестове   Каталог на училища   Каталог на академични сайтове   И още връзки от тук... 
 
©Дизайн: Никола Саджаклиев, Слави Славев, Боряна Куюмджиева