Ученик от МГ „Баба Тонка“ – Русе представя България на Международната олимпиада по философия във Финландия

09 май 2024 - 21:01:46, Постижения на ученици, teach_admin,

Венцислав Велев от 11 „В“ клас на МГ „Баба Тонка“ е класиран за Международната олимпиада по философия, където ще представи страната ни. Тя ще се проведе от 16 до 19 май в Хелзинки, Финландия.
След като успешно преминава областния кръг, в който участват 1082 ученици от цялата страна, бива допуснат до национален кръг на олимпиадата. До финалната надпревара достигат 72 ученици, разпределени в две възрастови групи. Разсъжденията на Венцислав върху фрагмент на Бенедикт Спиноза са оценени високо от Националната комисия и той намира място в разширения национален отбор. Десетте най-успешно представили се ученици, вземат участие в подготовката за излъчване на националния отбор. Трима от десетте допуснати са възпитаници на МГ „Баба Тонка“. След шестдневна усилена теоретична подготовка в Националният STEM център към МОН, младите философи мерят сили и защитават аргументирано своите идеи пред Националната комисия. Формулирането на теза и аргументи по тема на Имануел Кант, носят на Венцислав успех и той е класиран за най-значимата философска надпревара в света.
Провеждането на Международната олимпиада е под егидата на Международната организация на философските общества (IPO) и в нея участват ученици от около 60 държави.
Отборът, който ще представи България на престижния форум в Хелзинки се състои от двама ученици. След повече от дванадесет години, Русе ще има свой представител, който достойно да защити името на своето училище, роден град и България.
Научен ръководител на Венцислав Велев е д-р Миглена Дамянова-Радойска.


Категории новини




Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:




Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 17.12.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 292


Онлайн

Гости: 2
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008